Vištienos troškinys su miežinėmis kruopomis

Nors ir neturiu tiek daug laiko, kiek anksčiau, kad leisčiau valandas virtuvėje, sugrįžti į ją man vis tiek yra džiaugsmas. Ypač saulėtomis, vasaros dienomis.

Šiandien gaminsime vištienos troškinį su miežinėmis kruopomis.

  • Trukmė: 30 min.
  • Porcijos: 4

Ingredientai:

  • 100 g miežinių kruopų (maišelis);
  • 1/2 vištienos krūtinėlės filė;
  • apie 50 g palmių aliejaus (arba sviesto);
  • 1 smulkinto svogūno;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės;
  • šlakelis “Tabasko” padažo;
  • kelių žiupsnelių kumino sėklų (indiško kmyno);
  • žiupsnelis provanso prieskonių;
  • kelių žiupsnelių raudonėlių;
  • kelių žiupnelių indiško kario miltelių;
  • žiupsnelis rudojo cukraus;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.

Troškinio paruošimas

  1. Išvirkite kruopas pasūdytame vandenyje (naudokitės nuorodomis ant pakuotės). Išvirus kruopoms, nuvarvinkite vandenį.
  2. Keptuvėje įkaitinkite pusę kiekio palmių aliejaus arba sviesto. Suberkite kruopas, įberkite žiupsnelį provanso prieskonių, šiek tiek indiško kario, pipirų ir gerai išmaišykite. Kelias minutes pakepinkite kruopas ant silpnos ugnies.
  3. Į kitą keptuvę supilkite likusią dalį palmių aliejaus ir apkepinkite smulkintą svogūną.
  4. Sudėkite vištieną ir apkepinkite apie 6-7 minutes, tada sudėkite į puodą, skirtą troškinimui.
  5. Įdėkite du šaukštus grietinės, pomidorų tyrės, įpilkite šlakelį vandens (apie 50 g), šlakelį “Tabasko” padažo, druskos, rudojo cukraus, kuminų, kario, raudonėlių. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies.
  6. Į lėkštę sudėkite miežines kruopas ir per vidurį padarykite duobutę, į kurią sudėkite troškintą vištieną.
  7. Papuoškite šviežia petražolės šakele ir su meile patiekite ant stalo.

Skanaus!



Parašykite komentarą