Nors ir neturiu tiek daug laiko, kiek anksčiau, kad leisčiau valandas virtuvėje, sugrįžti į ją man vis tiek yra džiaugsmas. Ypač saulėtomis, vasaros dienomis.
Šiandien gaminsime vištienos troškinį su miežinėmis kruopomis.
- Trukmė: 30 min.
- Porcijos: 4
Ingredientai:
- 100 g miežinių kruopų (maišelis);
- 1/2 vištienos krūtinėlės filė;
- apie 50 g palmių aliejaus (arba sviesto);
- 1 smulkinto svogūno;
- 2 šaukštai grietinės;
- 2 šaukštai pomidorų tyrės;
- šlakelis “Tabasko” padažo;
- kelių žiupsnelių kumino sėklų (indiško kmyno);
- žiupsnelis provanso prieskonių;
- kelių žiupsnelių raudonėlių;
- kelių žiupnelių indiško kario miltelių;
- žiupsnelis rudojo cukraus;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- druskos.
Troškinio paruošimas
- Išvirkite kruopas pasūdytame vandenyje (naudokitės nuorodomis ant pakuotės). Išvirus kruopoms, nuvarvinkite vandenį.
- Keptuvėje įkaitinkite pusę kiekio palmių aliejaus arba sviesto. Suberkite kruopas, įberkite žiupsnelį provanso prieskonių, šiek tiek indiško kario, pipirų ir gerai išmaišykite. Kelias minutes pakepinkite kruopas ant silpnos ugnies.
- Į kitą keptuvę supilkite likusią dalį palmių aliejaus ir apkepinkite smulkintą svogūną.
- Sudėkite vištieną ir apkepinkite apie 6-7 minutes, tada sudėkite į puodą, skirtą troškinimui.
- Įdėkite du šaukštus grietinės, pomidorų tyrės, įpilkite šlakelį vandens (apie 50 g), šlakelį “Tabasko” padažo, druskos, rudojo cukraus, kuminų, kario, raudonėlių. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies.
- Į lėkštę sudėkite miežines kruopas ir per vidurį padarykite duobutę, į kurią sudėkite troškintą vištieną.
- Papuoškite šviežia petražolės šakele ir su meile patiekite ant stalo.
Skanaus!