Meduje marinuota vištiena

Mėsą gaminu retai. Labai labai retai. Na, kokius 2-3 kartus per metus. Visų pirma, nėra poreikio – pati juk nevalgau, visų antra – sunku būtų gaminti valgomą maistą nelabai skonį įsivaizduojant. Tačiau vakar vėlai vakare maniškis ištraukė gabalėlį vištienos ir klausiamomis akimis prašė idėjų. Aš pasiūliau keletą ir pagaminau.

Galiu trumpai pasakyti, jog tokie epitetai kaip “tobula”, “nerealus skonis” ir kt. taikliai apibūdino vakarienę.

Ingredientai marinuotai vištienai gaminti:

  • 250 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 š. medaus;
  • 1 š. sojos padažo;
  • 1 a.š. tarkuoto imbiero;
  • šlakelis sėmenų aliejaus;
  • 2-3 mažytės džiovintos aitriosios paprikos;
  • 1 skiltelė česnako;
  • alyvuogių aliejaus kepimui;
  • šviežių svogūnų laiškų.

Vištienos paruošimas

  1. Česnako skiltelę ir čili paprikas susmulkiname. Medų pašildome kad suskystėtų, pilame sojos padažą, sėmenų aliejų, beriame imbierą, paprikas ir česnaką. Šiame gerai išmaišytame marinate sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną ir marinuojame 15-30 min (15 min tikrai užteko).
  2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus, sudedame vištieną su visu marinatu ir kepame. Baigiant kepti, įmaišome smulkintus svogūnų laiškus.


Parašykite komentarą