Kuo skaniai pamaitinti šeimą per tokius karščius yra misija. Pasukus gerai galvą, kartais misija tampa įmanoma.
Jau kelias dienas iš eilės grilinome lauke. Daugiau nebesinori kepsnių, į kotletus vaikai žiūrėti sakė nebegali. Tad glazūruoti vištienos sparneliai su ryžiais, bei daržovėmis nugulė ant mūsų stalo. Visi nutarė, kad buvo skanu. O kai sotūs ir laimingi namiškiai – aš tampu dar laimingesnė.
- Porcijos: 4
- Užtruksite: apie 40 min
Ingredientai vištienai
- 500 g vištų sparnelių vidurinės dalies;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a.š. saldžios paprikos miltelių;
- 0,5 a.š. česnako granulių;
- Žiupsnis čili;
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo;
- 2 – 3 v.š. bbq padažo (rinkitės savo mėgstamiausią);
- Sezamo sėklų, pabarstyti.
Ingredientai ryžiams:
- 200 g ryžių;
- 1 a.š. ryžių prieskonių;
- Žiupsnis druskos;
- Šlakelis aliejaus;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 sauja žalių žirnelių;
- 150 g konservuotų kukurūzų.
Paruošimas
- Vištienos sparnelius pabarstome prieskoniais. Apvoliojame kukurūzų krakmole ir kepame gerai įkaitintoje iki 200 * C orkaitėje apie 20 min. Aptepame bbq padažu ir kepame dar apie 10 min.
- Ryžius išverdame su ryžių prieskoniais ir druska. Morką supjaustome griežinėliais, svogūną nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir morkas.
- Pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberiame išvirtus ryžius, kukurūzus ir žirnelius. Pakaitiname viską keletą min. Jeigu norisi pagardiname druska.
- Į lėkštes dedame ryžius su daržovėmis, sparnelius, pabarstome sezamo sėklomis. Patiekiame su mėgstamu bbq padažu.
Skanaus!!! 💕💕💕