Turinys
Iš pradžių salotos buvo laikomos patiekalu, susidedančiu tik iš žalumynų. Vėliau į patiekalą pradėta dėti įvairių ingredientų. Salotos buvo pirmasis produktas, neįprastas senovės klasikinėms salotoms. Prancūzams patiko mintis dėti įvairių žalumynų, o netrukus patiekalas buvo įdarytas kiaulpienėmis, cikorijomis ir kitais europietiškais žalumynais.
Tai buvo toli gražu ne visavertės salotos, pažįstamos šiuolaikiniam žmogui. Tačiau virtuvė jau vystėsi ir tapo platesnė ir daugiasluoksnė.
Ingredientai:
- Bulvės – 2 vnt .;
- Rūkyta vištienos mėsa – 200 g;
- Agurkai – 2 vnt.;
- Kiaušiniai – 3 vnt .;
- Sūris – 100 g;
- Majonezas – 100 g;
- Konservuoti kukurūzai – 200 g;
- Druska – žiupsnelis.
Paruošimas
- Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Tą patį darome su vištiena. Išimkite agurko vidurį, supjaustykite labai smulkiai.
- Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Salotų dubenį uždengiame maistine plėvele, išklojame stambia tarka sutarkuoto sūrio sluoksnį.
- Sūrį padengiame majonezo sluoksniu, paviršių padengiame konservuotais kukurūzais. Visi salotų sluoksniai turi būti sutepti majonezu.
- Ant kukurūzų dedame kiaušinius, tada sudedame agurkus, druską. Ant agurkų dedame vištienos sluoksnį, gausiai sutepame majonezu. Ant viršaus dėkite pjaustytas bulves.
- Sluoksnius suspaudžiame, paviršių padengiame maistine plėvele. Leiskite salotoms atvėsti šaldytuve.
- Tada nuimame nuo viršaus plėvelę ir atsargiai apverčiame salotas (išimdami iš indo).