Vištiena grietinėlės padaže

Grietinėlės padažas gali būti paruoštas įvairiais būdais. Pavyzdžiui, vienas iš receptų siūlo sumaišyti grietinę su sviestu, miltais ir prieskoniais. Kitas receptas rekomenduoja sumaišyti grietinę su sūriu, druska ir kitais prieskoniais. Dar vienas receptas siūlo sumaišyti grietinę su sultiniu, svogūnais, muskatiniu riešutu ir druska. Receptai skiriasi pagal ingredientus ir paruošimo būdą.

Grietinėlės padažui rekomenduojama naudoti grietinėlę, kurios riebumas yra 15% ar daugiau. Į padažą galima dėti mėgstamų džiovintų prieskonių.

Receptai skiriasi pagal tai, kokiems patiekalams tinka padažas. Grietinėlės padažas puikiai tinka ne tik prie makaronų ar mėsos patiekalų, bet ir prie žuvies bei daržovių patiekalų. O šiandien siūlau pagaminti vištienos krūtinėlę su grietinėlės padažu.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė 2 vnt.;
  • Medus 1 a.š.;
  • Bulvės 8 vnt.;
  • Pipirai, druska (pagal skonį);
  • Alyvuogių aliejus (kepimui).

Padažui:

  • Grietinėlė 200 g;
  • Česnakas 4 skiltelės;
  • Svogūnas (pagal skonį);
  • Morka (pagal skonį);
  • Paprika (pagal skonį);
  • Pipirai, druska (pagal skonį);
  • Alyvuogių aliejus (kepimui).

Paruošimas

  1. Bulves nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoniais. Kepkite orkaitėje 180 °C laipsnių temperatūroje, apie 40 minučių, kol gražiai apskrus ir suminkštės.
  2. Vištienos krūtinėles pridengite kepimo popieriumi ir su kočėlu padaužykite, kad pasidarytų nemaži kepsniai. Apibarstykite druska, pipirais ir ištepkite medumi, palikite mėsą marinuotis apie 30 minučių.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

Padažo paruošimas

  1. Sudėkite į puodą, su šlakeliu alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytą česnaką, morką, svogūną, papriką ir šiek tiek pakepinkite.
  2. Pilkite grietinėlę ir pavirkite kol šiek tiek sutirštės (apie 5 minutes) pagardinkite druska bei pipirais.
  3. Sudėkite pjaustytą vištieną į lėkštę ir apipilkite padažu, sudėkite keptas bulves ir patinkančias salotas.

Skanaus!



Parašykite komentarą