Kiek kepti lašišą?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti lašišą

Sveiki draugai. Šiandien aš išduosiu 4 triukus lašišai kepti. Mūsų kepta žuvis gausis labai sultinga ir skani. Ar žinojote, kad lašiša yra labai reikalinga mūsų organizmui? Todėl rekomenduoju valgyti šią žuvį kartą per savaitę.

Kaip kepti lašišą?

  1. Pirmasis triukas yra tas, kad lašiša pati yra gana riebi. Todėl į keptuvę nepilame aliejaus.
  2. Antroji mūsų gudrybė yra ta, kad būtina kepti ant stiprios ugnies, tada mūsų žuvys nelips prie keptuvės.
  3. Kitas triukas: pirmąją pusę kepame apie tris minutes, o antrąją – 1-2 minutes. Jei ilgiau kepsite kitą pusę, žuvis bus sausa. Kepame iš viso 3-4 minutes. Mūsų keptuvė turi būti gerai įkaitusi, kad lašiša gerai užsisandarintu ir iš jos nepabėgtų sultys.
  4. Paskutinis mūsų triukas: sūdome žuvį kepimo pabaigoje, kitaip ji išskirs sultis, juk mums to nereikia. Mūsų žuvis yra paruošta.

Kiek kepti lašišą?

  • Lašišą keptuvėje reikia kepti iš kiekvienos pusės po 2-4 minutes (priklausomai nuo storio). Vėliau dar palaikyti po dangčių 2 minutes.
  • Kepant lašišą orkaitėje, reikėtų laikytis taisyklės – 4-6 min. vienam centimetrui storumo. Kadangi dauguma lašišos išpjovų būna apie 2 cm storumo per storiausią vietą, pradėkite ją tikrinti po 8 min. Kai lašišą bus lengva persmeigti šakute, vadinasi, ji jau iškepusi.
  • Reikalinga temperatūra būtų nuo 175 iki 190 C. Kiek tiksliai, priklauso nuo to, pagal kokį receptą kepate ir filė dydžio. Jei filė maža, nustatykite ant žemesnės temperatūros, jei didelė – ant didesnės. Jei kepsite per karštai arba per šaltai, lašiša gausis sausa.

Lašiša kepta ant sviesto

Lašiša kepta keptuvėje ant kepimo popieriaus ir sviesto. Labai paprastai ir skaniai, o sviestas nedega!!!

Lašišos kepsnys

Ingredientai:

  • 200 g Lašišos filė
  • 20 g Aliejus
  • pagal skonį: Druska, Citrininiai žuvies prieskoniai „Santa Maria“, Žuvies prieskoninių žolelių mišinys „Santa Maria“
  • 30 g Sviestas
  • 120 g Ryžiai
  • Ryžių prieskoniai „Santa maria“
  • 100 g Šparaginės pupelės

Gaminimas:

  1. Lašišos kepsnį pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais Santa Maria ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  2. Pabaigai kepsnį 5-10 minučių įdėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  3. Sviestą sumaišykite su žuvies prieskonių ir žolelių mišiniu, susukite į ritinėlį ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
  4. Pasigaminkite garnyrą: ryžius išvirkite ir pagardinkite ryžių prieskoniais, šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje. Į lėkštę įdėkite lašišos kepsnį, ant jos – sviesto griežinėlį. Šalia pastatykite ryžių bokštelį ir sudėkite šparagines pupeles.

Kiek virti spagečius?

Kaip ir kieki laiko reikia virti spagečius

Pavadinimas kilęs nuo itališko žodžio „spaghetto“, reiškiančio „plona virvė“. Italijoje jie dažniausiai gaminami iš manų kruopų miltų, kitur dažniausiai iš kvietinių miltų, įvairaus malimo rupumo.

Pirmiausia spagečiai pradėti gaminti Pietų Italijoje, kažkur apie XII a. Kai XIX a. buvo įkurti pirmieji spageti fabrikai, jų populiarumas staigiai išaugo. Amerikoje jie pirmiausia pasirodė 1800-ųjų gale, restoranuose, pavadinimu Spaghetti Italienne, būdavo patiekiami su pomidorų padažu. Vėliau išpopuliarėjo spageti su mėsos kukuliais ir taip spagečiai išplito po visą pasaulį.

Spageti tapo italų virtuvės emblema, paprastai jie patiekiami su pomidorų padažu, į kurį dedama įvairių žolelių (raudonėlis, bazilikas), alyvuogių aliejaus, mėsos arba daržovių. Spageti taip pat patiekiami su Bolonės padažu (Bolognese sauce), karbonara arba su čili pipirais. Dažnai užbarstomi kokiu nors kietu tarkuotu sūriu (Parmezanu, Pecorino Romano).

Kiek virti spageti?

Spageti pirmiausiai išverdami dideliame puode, būtinai metami į verdantį, pasūdytą vandenį. Spageti išverdami per 7-9 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės). Vis dėl to, jei vadovaujatės tuo, kas ten parašyta, virkite 1-2 min. trumpiau, nei nurodyta. Tuomet tikrai jų nepervirsite. O tai svarbiausia. Būtinai nukoškite kiaurasamčiu.

 

Pasta su sūriu (Cacio e Pepe)

Tai įžymusis Romos Cascio e Pepe arba pasta su sūriu. Atsiribojant nuo italų campanilismo (kas kulinarine prasme reiškia „mano kieme gamintas sūris skaniausias“), Italijoje, kažkur per vidurį, galima brėžti storą brūkšnį. To brūkšnio viršuje prie patiekalų naudoja Parmigiano-Reggiano. Apačioje, tuo tarpu, valgo Pecorino Romano iš avies pieno. Nors klasikinei versijai reikia pastarojo, puikiai tiks ir jo šiaurinis kaimynas.

Patiekalas patiks išieškoto skonio miestiečiui, kuris vertina natūralų kokybiškų produktų skonį – juk jų tik 3 – pipirai, sūris ir makaronai.

Ingredientai 2 asmenims:

  • 250 gr pastos (spagethi)
  • 200 gr šviežiai tarkuoto sūrio
  • 1 v.š. stambiai maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Užkaiskite vandenį makaronams.
  2. Smulkiai sutarkuoti sūrį. Suberkite į gilią lėkštę. Suberkite pipirus ir išmaišykite. Atidėkite apie 4 v.š. atskirai.
  3. Į verdantį, truputį pasūdytą vandenį (daug sūdyti nereikia, nes sūris yra sūrus) sudėkite ir išvirkite makaronus.
  4. Prieš virimo pabaigą paimkite apie 1/3 stiklinės vandens, kuriame virė makaronai ir užpilkite ant sūrio. Čia tikriausiai sudėtingiausia recepto vieta. Pilant vandenį ir maišant turi gautis riebaus pieno konsistencijos košelė. Kadangi labai lengva vandens padauginti – pilkite vandens po truputį.
  5. Nuvarvinkite makaronus. Užpilkite padažą ir išmaišykite. Sudėkite į lėkštes ir apibarstykite likusiu sūriu. Iš karto patiekite!

Kaip virti kelmučius?

Kelmučiai yra skanūs grybai. Šie grybai džiovinami, verdami, kepami, troškinami. Jie naudojami ikrams ruošti, pyragams ir aokepams įdaryti. Daugeliu atvejų prieš ruošiant kelmučius, juos reikia išvirti, kol suminkštės. Mūsų patarimai padės jums išsiaiškinti, kaip tinkamai paruošti šiuos grybus iki minkštumo. Verdami kelmučius, atsižvelkite į keletą niuansų: Geriausia grybus apdoroti (išvirti) iškart po to, kai grybus … Skaityti toliau

Ką pagaminti iš bulvių?

Ką galima pagaminti iš bulvių?

Bulvių tėvynė – Pietų Amerika, o tiksliau – aukštieji Andai. Inkų valstybėje jos sudarė maisto pagrindą. Į Europą bulvės pateko po Kolumbo kelionių. Pirmos svarbesnės žinutės apie “miltingas bulves” atsirado 1573 metais. Šie metai ir laikomi bulvių atvežimo į Europą data.