Kalėdinis šokoladinis vyniotinis

Kalėdinis šokoladinis vyniotinis

Šokoladinis vyniotinis kalėdoms yra labai skanus desertas, kurį mėgsta daugelis ir toks vyniotinis tikrai papuoš šventinį stalą. Taip pat tokį vyniotinį galima paruošti susibūrimams prie arbatos su draugais. Ingredientai: Biskvitui: Kiaušinių – 4 vnt.; Cukraus – 100 g.; Kvietinių miltų – 65 g.; Kakavos – 40 g.; Grietinėlės kremui: Grietinėlės – 200 ml.; Cukraus pudros … Skaityti toliau

Moliūgų pyragas su šokoladu

Moliūgų pyragas su šokoladu

Pasakysiu iškarto, būčiau daug praradusi, jei nebūčiau iškepusi šio pyrago! Jis toks skanus, kad kai pradėjau valgyti, maniau, kad tai geriausias arba vienas geriausių pyragų, kokius esu valgiusi gyvenime! Labai sodraus, sakyčiau pikantiško aromato, intensyvaus šokolado ir razinų skonio. Tai man priminė Kalėdas. Apskritai tai ne pyragas, o pasaka. Ir mano šeimos nariai pritaria mano … Skaityti toliau

Minkšti pyragėliai su mėsa

Minkšti pyragėliai su mėsa receptas

Tiesą sakant gamindama šiuos pyragėlius labai abejojau ar skanios išeis, nes tokia neįprasta tešla. Tačiau pyragėliai su mėsa pavyko puikiai, tikrai super skanūs – tešla minkštutė, puri, tikrai nesitikėjau, kad tokie puikūs pyragėliai gausis. Todėl siūlau ir Jums išbandyti. Įdarą galima rinktis bet kokį, mėgstamą.👌 Pyragėlių tešlai: 500 g miltų; 130 g majonezo; 125 ml … Skaityti toliau

Voveraičių apkepas su špinatais ir sūriu

Voveraičių apkepas su špinatais ir sūriu

Labai greitas ir paprastas būdas pagaminti skanų, o svarbiausia – sveiką apkepą su voveraitėmis vakarienei. Ingredientai 2 porcijoms: Voveraitės – 300 g (galima naudoti ir kitus grybus); Česnakai – 2 skiltelės; Švieži špinatai – 1 saujelė; Mėlynasis sūris – 30–40 g; Pienas – 150 ml; Kiaušiniai – 2 vnt; Druska pagal skonį. Voveraičių apkepo paruošimas … Skaityti toliau

Bandelės su dešrelėmis

Bandelių su dešrelėmis receptas

Jau seniai norėjau jų iškepti, bet vis neprisiruošdavau. Labai gerai kai norisi ko nors užkąsti, be to bandelės su dešrelėmis puikiai tinka pietų dėžutei. Tešlai: 350 g. miltų; 200 m šilto pieno; 20 g. cukraus; 7 g. sausų mielių; Žiupsnis druskos. Įdarui: Pieniškos dešrelės (perpjautos pusiau); Šiek tiek SWEET CHILI padažiuko. Aptepimui: 1 kiaušinis; 1 … Skaityti toliau

Azijietiško stiliaus salotos

Azijietiško stiliaus salotos

Azijietiško stiliaus salotose puikiai dera šviežios daržovės ir padažas. Tai bus puikus priedas prie garnyro arba netgi gali būti vakarienės pilnavertis patiekalas. Dėl padažo bet kokios daržovių salotos įgauna ypatingą skonį. Šiose salotose padažas aštrus, saldžiarūgštis, puikiai dera su paprika, morkomis ir brokoliais. Kiti komponentai gali būti keičiami pagal savo nuožiūra ir pagal jūsų skonį. … Skaityti toliau

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Dabar jau pilnu tempu parduoda jaunas mažas bulvytes. Idealiai tinka kepimui – tiesiog nuplaukite ir supjaustykite į 2-4 dalis. Ir pagardinkite, žinoma. Su keptomis voveraitėmis jos tiesiog nuostabios – atrodo, kad bulvės ir keptos voveraitės sukurtos viena kitai. Tad išnaudokime akimirką – ir mėgaukimes. Orkaitėje keptos voveraitės su bulvėmis 600 g jaunų bulvių; 1/2 a.š. … Skaityti toliau

Troškinti kopūstai su grybais žiemai

Troškinti kopūstai su grybais žiemai

Na ką gi, kopūstų turiu, grybų turiu, laiko taip pat, tai nutariau pagaminti šiuos, mano martelei labiausiai patinkančius konservus. Šiam troškiniui naudojau šaldytus ir džiovintus grybus. Troškinti kopūstai su džiovintais grybais Ir kuo daugiau džiovintų grybų, tuo gardesnis troškinys gaunasi. Anksčiau gamindavau be jų. Ir vis per tą žmogaus skūpumą! 😏 Ingredientai: 2,5 kg šviežių … Skaityti toliau

Pyragėliai su varške ir obuoliais

Pyragėlių su varške ir obuoliais receptas

Nusprendžiau palepinti savo šeimą ir iškepiau šių gardžių pyragėlių.👌 Nepaprastai skanūs ir lengvai paruošiami. Iš šitos tešlos galima kepti pyragėlius su bet kokiu įdaru, tiek saldžiu, tiek su mėsa ar daržovėmis. Tikrai verta išbandyti. Pyragėliai pagal moldavišką receptą Tešlai: 250 g. miltų; 100 ml vandens; 100 ml aliejaus; 1 kiaušinis (nedidelis, aptepimui); šiek tiek druskos. … Skaityti toliau

Kiaulienos guliašas

Kiaulienos guliašas

Šiandien sūnaus paklausiau ko labiau norėtų pietums: korėjietiškos kiaulienos ar guliašo? 🤔 Pasirinko guliašą, nes korėjietiška taip pat labai skanu, bet neseniai buvo. Man asmeniškai guliašas, tai vienas kiaulienos patiekalų, kuris niekada neatsibosta ir visada tobulai pavyksta.👌 ☝️ Ruošiant guliašą iš kiaulienos, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulienos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu … Skaityti toliau

Sluoksniuota tešla su apelsinais

Sluoksniuota tešla su apelsinais

Sluoksniuotą tešlą galima pasigaminti namuose arba jau paruoštą nusipirkti parduotuvėje. Aš mieliau naudoju pirktinę, nes ji tikrai kokybiška, o ir laiko sutaupai. Tešlą kepiau tarp dviejų skardų – taip pagaminta tešla neišsipučia ir būna labai traški. Tikiuosi, pavyks gerai išaiškinti kaip supjaustyti apelsiną į skilteles. Jei niekad anksčiau to nedarę, mano paaiškinimai gali pasirodyti kiek … Skaityti toliau