Pyragas su špinatais

Špinatų pyragas (börek)

Tokie ir panašūs pyragai dažnai ruošiami pusryčiams, popietės arbatėlių metui, taip pat Ramadano metu valgomai vakarienei po saulėlydžio – iftarui. Įdarai gali būti įvairūs, dažniausiai tai špinatų, sūrio su petražolėm ar mėtom, kepinto jautienos ar avienos faršo su svogūnais. Įdarui: 300 g špinatų; 1 didelio svogūno; saujelės petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį; alyvuogių aliejaus; … Skaityti toliau

Vištienos sultinys su makaronais

Vištienos sultinio su makaronais receptas

Paprastas vištienos sultinys yra lengviausias ir dietiškiausias iš visų galimų. Nenuostabu, kad toks sultinys išgelbsti net tada, kai jaučiatės blogai. Į vištienos sultinį verta įdėti šiek tiek daržovių ir makaronų – ir visavertė sriuba yra paruošta. Paruošimo laikas: 40 min. Porcijos: 2 asmenims Ingredientai: Vištienos filė – 1 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Makaronų salotos su rūkyta vištiena

Makaronų salotų receptas su rūkyta vištiena

Šios salotos su makaronais ir rūkyta vištiena pakeis pagrindinį pietų ar vakarienės patiekalą. Galima patiekti šiltas arba šaltas – abu variantai savaip geri. Tačiau makaronus rinkitės griežtai iš kietųjų veislių, kad jie nepervirtų ir nesuliptų. Ingredientai: Rūkyta vištiena – 200 g; Makaronai – 100 g; Alyvuogės – 1 sauja; Vyšniniai pomidorai – 10 vnt.; Agurkai … Skaityti toliau

Varškėčiai su špinatais

Varškėčių su špinatais receptas

Jūsų dėmesiui pristatau nesaldžius varškėčius su špinatais. Jie ruošiami taip pat, kaip ir įprasti. Vietoj cukraus dedama druska ir prieskoniai, o pagrindinių ingredientų vaidmuo priskiriamas varškei ir špinatams. Kuo naudingi špinatai? Špinatai turi rekordinį kiekį vitamino K. 100 g špinato užtikrina 600% vitamino K dienos normos. Tai pat juose daug vitamino A, C, B9, B6, … Skaityti toliau

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Cukinijos įdarytos kalakutienos faršu ir keptomis morkomis

Šį receptą man parodė sesuo ir jis man iškart patiko! Kai svečiavausi pas ją ji mane pavaišino šiuo patiekalu… ilgam įstrigo jis mano galvoje! Galvoju – kaip apie tai nepagalvojau seniau? Žinoma gamindama šiektiek patobulinau pagal save! 😄 kol dar yra cukinijų kviečiu ir jus išbandyti! Ingredientai: 2 nedidelės cukinijos; 300 g kalakutienos faršo; 2 … Skaityti toliau

Pomidorinė lapinio kopūsto sriuba su avinžirniais ir kalakutienos kukuliukais

Pomidorinė lapinio kopūsto sriuba su avinžirniais ir kalakutienos kukuliukais

Šią sriubą verdu gan dažnai, žiemą į ją nededu lapinio kopūsto – bet vasarą kai jo gausu mano darže visada įdedu! Man labai patinka šioje sriuboje avinžirniai jie puikiai dera su kalakutienos faršu. Kaip jau pastebėjote aš dažniausiai renkuosi kalakutienos faršą, nes nelabai mėgstu kitokio – jūs galite naudoti kokį tik noritę faršą – bet … Skaityti toliau

Bandelės su mėlynėm ir avietėm

Bandelių receptas su mėlynėm ir avietėm

Atostogos Lietuvoje turi savo privalumų. Pirmiausia daug šviežių uogų, ypač mėlynių, kurias aš labai mėgstu, bet tik šviežias, o kur dar gražiausios avietės pas mamą. Skani ta vasara. Reikia: 200 ml šilto pieno; 10 g sausų mielių; 1 kiaušinis; 2 v.š. medaus; 100ml cukraus; 2,5 st miltų; 50 g sviesto. Įdarui: 1 st mėlynių; 1/2 … Skaityti toliau

Varškės štrudelis

Varškės Štrudelio receptas

Kaip greitai vasara bėga kartu su mano atostogom Lietuvoje. Kaip man pavyko štrudelis, tai tiesą sakant, net nežinau, nes niekada nesu to tikrojo ragavusi, tik kažkodėl įsivaizdavau, kad tešla turėjo būti panašesnė į sluoksniuotą tešlą, o gavosi ne tokia. Beto, manau ta tešla labiau tiktų su obuolių įdaru ir tikrai tikrai tokį štrudelį kada nors … Skaityti toliau

Bandelės su kopūstų įdaru

Bandelių receptas su kopūstų įdaru

Kadangi Stambule dienos jau pradeda šiltėti, tai jeigu taip ir toliau, tai aš jau palnuoju sekmadienį užkandžiauti gamtoje, o šios bandelės su karšta arbata iš termoso tik dieną praskaidrins. Tešlai: 1 st pieno; 1 a.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 1 pakelio mieliu; 1 kiaušinio; 3 v.š. aliejaus; 3,5 st miltų; pieno aptepimui. Įdarui: 1 nedidelio … Skaityti toliau

Pusryčių bandelės su krapais – poğaça

Pusryčių bandelių receptas su krapais - poğaça

Jau nekartą rašiau, kad pusryčiai Turkijoje dalykas rimtas ir čia valgoma daug, ir ypač savaitgaliais tai gali užtrukti kelias valandas su visom arbatom, poto kavom ir pan. Ne kartą minėjau SIMIT riestainius, kuriuos valgo visur ir visada, o šį kartą kepiau kitas bandeles, kurios man netgi ir skanesnes – poğaça. Tai sviestinės bandelės, kurios taip … Skaityti toliau

Vištiena su baziliku ir citrina bei makaronais

Vištiena su baziliku ir citrina

Ką galima pagaminti su keliais ingredientais? Ogi daug ką! Ir ne šiaip sau, o neti labai gardžią vakarienę. Šį kartą turėjau baziliką, česnaką ir citriną. kurie tapo puikiu marinatu vištienai. Labai skanu. Reikia: 4-5 gabalėlių vištienos, be odelės; 10 vyšninių pomidorų; 200 g makaronų (naudojau spageti). Marinatui: didelės saujelės bazilikų; 4 skiltelių česnako; 2 citrinų … Skaityti toliau

Burokėlių troškinys

Burokėlių troškinio receptas

Įdomu ar yra nors vienas lietuvis nemėgstantis burokėlių? Vargu. netgi mano turkiškuose namuose po truputį pradeda juos pamėgti. Kaip mano vyras sako, turkai greičiausiai jų daug nevalgo, nes nežino, kaip jų paruošti. Žinoma dažniausiai aš verdu iš jų sriubą arba šaltibarščius sumaišau, bet šį kartą dariau troškinį arba gal dar galima pasakyti tirštą sriubą. Labai … Skaityti toliau

Tuno salotos su vynuogėmis

Tuno salotų receptas su vynuogėmis

Viena iš geriausių tuno savybių, tai didelis baltymų kiekis jame. 100 gramų tuno yra apie 27 gramai baltymų. Jei ieškote gero baltymų šaltinio išlaikyti stiprius raumenis, tai tunas yra būtent tas šaltinis. Baltymai taip pat naudingi kraujui, odai, plaukams ir nagams. Labai skanios sveikuoliškos salotos: Štai receptas! Reikės: 200 g tuno savo sultyse; Mėgstamų salotų; … Skaityti toliau

Citrinų pyragas

Citrinų pyrago receptas

Šis pyragas vienareikšmiškai laimi visas kategorijas: purus, drėgnas, saldus, bet tuo pačiu ir kartus. Nuostabus desertas, kuris praskaidrins net ir niūriausią dieną ar papuoš Jūsų saldų stalą.⁣ Šiandien citrinos – būtina patiekalų, grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Iš citrinos galima gaminti patiekalus ir gaiviuosius gėrimus, daryti kremus ir pasiruošti kvapnias vonias, virti skausmą … Skaityti toliau

Nicos salotos

Nicos salotų receptas

Šiltos Nicos salotos yra tikra klasika mano virtuvėje. Ne tik skanu – bet ir labai sotu! Ypač vasaros metu, kai prasideda šviežios bulvytės ir pupelės. Šias salotas gaminu su paprastais kiaušiniais – bet skaniausia su putpelės, kai jų turiu visada pagalvoju apie šias salotas. Kviečiu ir jus išbandyti jas arba kas jau gaminote – prisiminti … Skaityti toliau

Žiedinio kopūsto ir krabų lazdelių mišrainė

Žiedinio kopūsto ir krabų lazdelių mišrainės receptas

Šią mišrainę gaminu jau daugelį metų ir ji man niekaip nepabosta. Žiedinį kopūstą mėgstu neapvirtą – man labai patinka jo traškumas. Net neatsimenu kaip gimė šis receptas – tikriausiai sumetus visą turimą šaldytuvo turinį į vieną dubenį ir tikintis stebuklo! 😁 na tas stebuklas įvyko – skonis tikrai sužavėjo. Ingredientai: pusė žiedinio kopūsto (arba visas … Skaityti toliau

Apverstas obuolių pyragas

Apversto obuolių pyrago receptas

Dar vienas obuolių pyragas. Neatsibodo? Man ne, o jei Jums taip, duokit užuominą. Bet šiaip, kai dabar obuolių sezonas, noris kuo daugiau parodyt, ką gi galima su jais daryti. Tai šiandien apie karamelinį obuolių pyragą. Panašų kepdavau su ananasais, kurio originalus pavadinamas “Pineapple upside down cake“ . Tada prisiminiau seniai keptą obuolių Tarte Tatin – … Skaityti toliau

Šoko Koko pyragas

Šoko Koko pyrago receptas

Kokosiniam kremui sumaišyti: 200 ml kokoso pieno; 200 g grietinėlės 35 proc; 40 g kukurūzų krakmolo; 60 g cukraus. Kaitinti NUOLAT maišant kol sutirštės. Įmaišyti 80 g kokoso drožlių. Pridengt plėvele ir padėt į šalį. Šokoladinei pyrago tešlai reikės: 125 g sviesto; 150 g cukraus; druskos; 4 kiaušinių; 50 g išlydyto šokolado; 220 g miltų; … Skaityti toliau

Salotos su rūkytu varškės sūriu, vištiena ir duonos trapučiais!

Salotos su rūkytu varškės sūriu, vištiena ir duonos trapučiais!

Šis salotų derinys – tai vasaros atradimas! Anksčiau rinkdavausi įprastą varškės sūrį arba keptą, bet šį kartą pabandžiau paekspermentuoti su rūkytu, česnakiniu varškės sūriu – ir nenusivyliau! Jai puikiai dera su vištiena, o duonos traškučiai prideda traškumo! Galite drąsiai ekspermentuoti su salotų padažais, nes šioms salotoms tinka labai daug skirtingų padažų – aš pasirinkau klasikinį … Skaityti toliau