Pavlova su egzotiniais vaisiais

Pavlova su egzotiniais vaisiais

Pavlova desertas istoriškai susijęs su Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje jau apie 100 metų tvyrančia priešprieša. Šiose valstybėse tvirtinama, kad būtent čia išrastas šis konditerijos šedevras, ir aišku tik viena – jis pavadintas Rusijos primabalerinos ir choreografės Anos Pavlovos garbei.

Keksiukai su ledų skonio šokoladiniu kremu

Keksiukai su ledų skonio šokoladiniu kremu

Šiandien namai kvepia šokoladu, nes gaminu keturis šokoladinius desertus: dviejų rūšių triufelius, keksiukus ir pyragą. Mane nuo jo kvapo netgi pradėjo truputį pykinti. Ruošiuosi rytojaus vakarėliui ir neįsivaizduoju kaip teks viską vežtis drauge su savimi, o dar tiek nenuveiktų darbų laukia, nors jau pusė dešimt, net pikta ant savęs, kaip aš nieko nesuspėju. Visa tiesa … Skaityti toliau

Avižirnių sriuba su špinatais

Avižirnių sriuba su špinatais

Grįžę po trumpos išvykos, su nušalusiomis nosimis, su ta drėgme, kuri, atrodo, apgaubia visą kūną ir įsiskverbia iki kaulų, greitai pradedame pjaustyti daržoves sriubai: mūsų mėgiamiausiai, išbandytai nesuskaičiuojamus kartus, greitai paruošiamai ir visad pasiteisinančiai. Garuojančios sriubos dubenėlis greitai sušildo ir, atrodo, kad iš pažiūros niūrokas sekmadienis, negalėjo būti geresnis! Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min … Skaityti toliau

Pyragaičiai su grybais ir raugintais kopūstais

Pyragaičiai su grybais ir raugintais kopūstais

Dar liko tuščių vietų ant Kūčių stalo? O gal reikia greito užkandžio Kalėdoms? Ne bėda, šiuos pyragaičius galėsite pagaminti vos per kelias minutes!

Ingredientai:

  • 1 pakelio (400 g) sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • apie 1 stiklinės raugintų kopūstų (naudokite savo mėgstamiausius, man patinka su daug kmynų;
  • apie 1 1/2 stiklinės pjaustytų grybų (rekomenduoju miško grybus, tačiau tiks ir pievagrybiai);
  • 1 a. š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos ir pipirų;
  • poros šaukštų augalinio pieno arba aliejaus.

Kaip gaminti:

  1. Šaldytą tešlą palikite kambario temperatūroje 2-3 valandas, kad ji atšiltų.
  2. Grybus lengvai pakepinkite su čiobreliais, druska ir pipirais.
  3. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite šiek tiek ploniau ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais – galima daryti tiek didesnius, tiek visai mažyčius pyragaičius.
  4. Ant tešlos kvadratėlio dėkite įdarą, tada tešlą lenkite per pusę, kad gautumėte trikampio formą. Kraštus užspauskite šakute, taip pat viršuje pradurkite kelias skylutes.
  5. Kai suformuoti visi pyragėliai, patepkite juos augaliniu pienu arba aliejumi, kad gražiau apskrustų.
  6. Kepkite 180° orkaitėje 12 – 14 minučių.

Mėlynų bulvių virtinukai su Castelmagno sūriu

Mėlynų bulvių virtinukai su Castelmagno sūriu receptas

Šiuo metu, orams jau visai atšalus, pirkinių maišeliuose vis dažniau atsiduria įvairūs sūriai, tad grįžus su nemažu gabalu Castelmagno, norėjau išbandyti tradicinį receptą iš šių vietovių. Gnocchi arba bulvių virtinukai yra vieni iš garsiausių. Tačiau norėdama suteikti šiek tiek originalumo ir spalvos, pasirinkau violetines bulves! Ši veislė, atklydusi iš Peru, puikiai prigijo daugelyje šalių, o bulvių skonis … Skaityti toliau

Klasikinis cheesecake su apkeptais persimonais

Klasikinis cheesecake su apkeptais persimonais

Galvoje tik ir sukosi: kas gi nėra ar bent nemąstė pabandyti to classic cheesecake: puraus ir minkšto!? Kavinėse jie dažnai derinami su itin saldžiais padažais: karamele, tirpinu šokoladu ar braškėmis, nelabai primenančiomis tikrąsias uogas, o aš patiekiau su lengvai apkepintais persimonais. Juos galima pakeisti ir obuoliais, o vėliau ir abrikosais, persikais ar slyvomis. Tad įsitaisykite … Skaityti toliau

Kakavinis pyragas su nashi

Kakavinis pyragas su Nashi kriaušėmis receptas

Šio pyrago apibūdinimas sutelpa į daugelį rudens būdvardžių. Jis būtent toks: sezoninis ir labai universalus – idealus ramioms popietėms su arbata,  godus vakarinis desertas su grietininiais ledais bei pastiprinantis energingiems rytams su kava. Minkštas, purus, sodraus skonio, neriebus, kvepiantis kakava bei imbieru su sultingomis kriaušėmis. Nashi, galėjo sugluminti pavadinimas, tai kiek keistas hibridas tarp kriaušės … Skaityti toliau

Prancūziški pusrytiniai riestainiai

Prancūziški pusrytiniai riestainiai

Pusryčiai visada buvo mano mylimiausias valgymo ritualas, ypač tada, kai rytas puošiasi saule, nereikia niekur skubėti, gali iki dešimtos voliotis lovoje, o tada, po vienuoliktos, su puodeliu gardžios kavos ir šviežiomis naminėmis bandelėmis skelbti šeimai pusryčių metą… Porcijos: apie 15 riestainių Užtruksime: 2 valandas, iš viso Energetinė vertė: apie 110kcal/riestainis Ingredientai: 6-7 g (pakuotės) sausų … Skaityti toliau

Pusrytiniai keksiukai vaikams

Pusrytiniai keksiukai vaikams

Kuklūs šeštdienio pusryčiai ir daugybė Kalėdinių patiekalų. Nesvarbu kas: sausi kūčiukai, imbieriniai sausainiai ar varškės keksiukai kepa orkaitėje, kai namai paskęsta naminio maisto kvapuose, būna gera. Gera ir ramu. Ingredientai (6 vnt.): 200 g liesos varškės; 100 g 30 proc. riebumo grietinės; 3 v.š. šokolado miltelių; 4 v.š. baltojo cukraus; 4 v.š. aguonų; 2 v.š. … Skaityti toliau

Lietuviški naminiai žagarėliai

Lietuviški naminiai žagarėliai

Visada norėjau iškepti tuos išsvajotus žagarėlius, kuriais vaikystėje mano kaimynė lepino išrinktuosius kiemo vaikus. Kartą ir man per stebuklą teko paragauti vieno dieviškojo žagarėlio, dabar galiu jų suvalgyti nors ir visą puodą, gardumas nedingsta niekur. Palepinkite vaikus savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu. Ingredientai: 3 kiaušinių trynių; 100 g cukraus; 50 g margarino; 2 … Skaityti toliau

🍕 Pica su mozzarella, pomidorais ir saliamiu

Pica su mozzarella, pomidorais ir saliamiu receptas

Dievinu italų virtuvę ir kaskart, gamindama, vis iš naujo tai suprantu. Po beprotiškai skanaus šeštadienio risotto, šiandien mūsų namuose kvepėjo pizza. Vakarop dar žadu sunaudoti mozzarellos sūrį tradiciškoms Caprese salotoms (kaip jos vadinasi sužinojau tik prieš kelias dienas, gėda!). Po nesėkmingų tamsių alyvuogių paieškų, atrodo pagaliau radome kažką skanaus – milžiniškos „Mario’s“ ispaniškos alyvuogės sužavėjo ne … Skaityti toliau

Keksiukai su sviestiniu kremu ir kakava

Keksiukai su sviestiniu kremu ir kakava

Mažose ir didelėse virtuvėse, kur šeimos žiūri viena kitai į akis, valgo naminius virtunukus su mėlynių įdaru ir desertui vaikams ant baltų lėkštučių patiekia naminių pyragėlių, kur dega žvakės, kvepia indiški smilkalai, burnoje tirpsta sviestinis kremas ir fone skamba rami muzika, nepatikėsit, bet, tokiuose namuose, basos kojos ant pūkuoto vilnonio kilimo, šalti delnai, besišildantys puodeliu … Skaityti toliau

Veganiški crêpe blyneliai

Veganiški crêpe blyneliai

Šiandien išsikepsime prancūziškus blynelius. Trukmė: 15 min. Porcijos: 6-8 blyneliai Energetinė vertė: apie 105 kcal/blynelis Ingredientai: 1 puodelio rupių ekologiškų kvietinių miltų; 1 puodelio ekologiško sojos pieno; 1/2 puodelio virinto vandens; 2 v.š. rudojo cukraus; žiupsnelio druskos; žiupsnelio maltų juodųjų pipirų; 3-4 v.š. gūdų arba vaisių aliejaus; 1 a.š. kepimo miltelių; 1 v.š. vandens. Paruošimas Sumaišykite … Skaityti toliau

Kokosiniai keksiukai su medumi

Kokosiniai keksiukai su medumi

Labai džiaugiuosi šiais keksiukais. Pirmiausia, todėl, kad šis receptas yra tik 4 keksiukams. Pavyzdžiui, kai viduryje savaitės man norisi kažko saldaus, negaliu sau leisti kepti visą pyragą, nes žinau, kad viena jo neįveiksiu, o man į pagalbą niekas neateis. Mažučiai receptai – tikras išsigelbėjimas. Juose ne tik išbandžiau speltos ir kokosinius miltus, bet ir naudojau prieš … Skaityti toliau