Varškės apkepas su rikota

Varškės apkepo su rikota receptas

Rikota (ital. ricotta) yra viena iš tradicinių itališkų sūrių rūšių. Rikota gaminama iš specialių išrūgų, kurios yra šalutinis mocarelos gaminimo produktas. Tai lemia tai, kad rikotos baltymų bazė yra albuminas. Rikotos nauda Rikota padeda stiprinti kaulus ir teigiamai veikia nervų sistemą. Joje daug vertingų elementų, todėl rikotą rekomenduojama įtraukti į valgiaraštį nėščiosioms ir žindančioms moterims. … Skaityti toliau

Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepo su ryžiais receptas

Tie, kurie vaikystėje nebandė varškės apkepo su ryžiais, dažniausiai nustemba ir nesupranta, kokia šio patiekalo prasmė. O tie, kurie bandė, su malonumu prisimena, kad toks apkepas su ryžiais buvo ypač švelnus ir skanus. Iš virtų ryžių likučių galite pagaminti skanų varškės apkepą. Tokiu atveju manų kruopų dėti nereikia, o tai labai supaprastina gaminimo procesą. Cukraus … Skaityti toliau

Purūs varškėčiai su bananais

Purių varškėčių su bananais receptas

Varškėčiai su bananais tikriausiai buvo specialiai sugalvoti kaip perspėjimas tiems skeptikams, kurie mano, kad šio varškės patiekalo tema jau seniai išsemta. Manome, kad toks originalus variantas yra labai labai geras! Varškėčiai su bananais yra ypač subtilios tekstūros ir būdingo aromato, kurį labai mėgsta vaikai. Beje, tokį patiekalą galima patiekti labai neįprastai: leiskite varškėčiams šiek tiek … Skaityti toliau

Varškėčiai su migdolų miltais

Varškėčių su migdolų miltais receptas

Migdolų miltai – yra produktas, gaunamas iš migdolų. Milteliai iš susmulkintų branduolių naudojami konditerijos pramonėje, dedami į naminius pyragus ir desertus, dribsnius, troškinius, paštetus. Migdolmedžiai auginami Vakarų ir Centrinėje Azijoje, Kinijoje, Viduržemio jūros regione, JAV. Migdolų miltų nauda Migdolų miltuose yra oleino, omega-3 ir omega-9, linolo riebalų rūgščių, vitaminų B, C, E, mineralinių medžiagų. Produktas … Skaityti toliau

Varškėčiai su kukurūzų miltais

Varškėčių su kukurūzų miltais receptas

Kukurūzų miltai naudojami kepant duoną, papločius, javainius, apkepus ir nacionalinius patiekalus daugelyje šalių: pavyzdžiui, tortilijos Meksikoje, arepos – Venesueloje ir Kolumbijoje, hominy – Moldovoje, polenta – Italijoje. Kukurūzų miltai suteikia varškėčiams gražų auksinį atspalvį. Svarbiausia paimti smulkesnio malimo, kad po kepimo varškėtukai neliktų per kieti. Kukurūzų miltų nauda Kukurūzų miltai teigiamai veikia virškinimą, nes juose … Skaityti toliau

Varškėčiai su kokosų miltais

Varškėčių su kokosų miltais receptas

Kokosų miltai varškėčiams suteikia tiesiog dieviško aromato ir skonio. O jei kepsite juos orkaitėje be aliejaus, tai patiekalas gausis dietinis. Išbandykite bent kartą – ir prie tradicinio recepto greitai nebenorėsite grįžti! Ingredientai: Varškė – 300 g; Kiaušiniai – 1 vnt.; Kokosų miltai – 70 g; Medus – 2 šaukštai; Kepimo milteliai – 1 šaukštelis. Varškėčių … Skaityti toliau

Graikiškos makaronų salotos

Graikiškų makaronų salotų receptas

Žinokit, man dar vasara. Oras gražus ir šiltas, vasarinių kedukų, palaidinių dar neišeina atsisakyt ir su darbais susikaupti nelabai sekasi arba išvis nesiseka. Na, kaip ir vasarą. Beabejo, kad ir maistas atitinkamas turi būti. Toks spalvotas, gaivus ir lengvas. Toks vasariškas. Logiška visai. Tai savaitgalį pagalvojau kad, ei, man reikia kažkokių tai salotų. Prisiminiau tas, … Skaityti toliau

Pupelių sriuba su faršu

Pupelių sriubos su faršu receptas

Čekijos ar Slovakijos šeimininkės dažnai į pupelių sriubą deda maltos mėsos. Faršas tiesiog pakepinamas su svogūnais, prieskoniais ir užpilamas vandeniu. Tokia pupelių sriuba paruošiama labai greitai. Ingredientai: Malta mėsa – 500 g; Pupelės (sausos) – 200 g; Morkos (didelė) – 1 vnt.; Svogūnai (didelis) – 1 vnt.; Česnakai – 2 skiltelės; Augalinis aliejus – 2 … Skaityti toliau

Barščiai su šonkauliukais

Barščių su šonkauliukais receptas

Barščiai su šonkauliukais yra skanu ir sotu patiekalas, kuris yra labai populiarus daugelyje Rytų Europos šalių. Šis tradicinis patiekalas paprastai gaminamas iš burokėlių, šonkauliukų, daržovių, tokių kaip kopūstai, morkos ir bulvės, bei kvapnių prieskonių. Barščiai su šonkauliukais turi intensyvų ir gilų skonį. Barščius galima virti su bet kokia mėsa pagal skonį – vieno standarto niekada … Skaityti toliau

Greitas Napoleonas su Cappuccino kremu

Greitas Napoleono torto receptas

Dabar tikrojo Napoleono pyrago tiesiog neįmanoma rasti. Klasikinis „Napoleonas“ yra ploni papločiai, išmirkyti subtiliame kreme, tačiau parduotuvėse ir net konditerijos parduotuvėse parduodami, švelniai tariant, nekokybiški gaminiai! Šiandien siūlau pasigaminti greitai paruošiamą Napoleoną, išbandytą per daugelį metų. Jau nori šio torto? Kviečių jį paruošti! Reikės: Puodelis – 250 ml.; Sluoksniuotos tešlos – 500 g.; Pieno – … Skaityti toliau

Biskvitinis obuolių pyragas

Biskvitinio obuolių pyrago receptas

Kiek teko skaityti, šis obuolių pyragas iš tiesų yra kilęs iš Rusijos, o originalus jo pavadinimas – Šarlotka. Kiek tame yra tiesos, nežinau. Bet šiaip smagus receptas, nes reikalingi tik 4 produktai, kurie dažniausiai jau yra namie. Šį pyragą dažniausiai kepu tada, kai kažkas paprašo, arba kai reikia kokio nors deserto, o neturiu nei kepimo … Skaityti toliau

Rūgštynių sriuba su šonkauliukais

Rūgštynių sriubos su šonkauliukais receptas

Rūgštynių sriuba su kiaulienos šonkauliukais yra skanus ir sotus patiekalas, kuris dažnai puikiai tinka šaltuoju metų laiku. Šios sriubos pagrindą sudaro sultingi kiaulienos šonkauliukai, kurie suteikia patiekalui gausų skonį ir aromatą. Norint paruošti šią sriubą, reikia pradėti nuo šonkauliukų. Šonkauliukus galima apkepti orkaitėje arba keptuvėje. Taip sriuba įgaus dar didesnį aromatą Kai šonkauliukai yra paruošti, … Skaityti toliau

Obuolių uogienė su cinamonu

Obuolių uogienės su cinamonu receptas

Yra žinoma, kad Lenkijoje uogienė buvo verdama iš pernokusių obuolių be cukraus. Tris dienas troškino ant silpnos ugnies, o paskui išdėliodovo į molinius puodus. Tokią uogienę galima būvo laikyti keletą metų. Siūlome paprastesnį šio skanėsto paruošimo būdą. Išsivirkite obuolių uogienę žiemai su cinamonu! Ingredientai: Obuoliai – 3 kg; Cukrus – 1 kg; Malto cinamono – … Skaityti toliau

Juodasis miškas – desertas be kepimo

Juodojo miško - be kepimo receptas

Kas yra Juodasis miškas? Visi žino, kad tai tortas. O jei tai būtų sūrio pyragas? Šiandien siūlau pafantazuoti apie tai. Formos skersmuo 16 cm. Pagrindui: 300-330 g – šokoladinių trapios tešlos sausainių; 100 g – sviesto 82,5%; 50 g – šokolado. Kreminiam sluoksniui: 300 ml – grietinėlės 33-35%; 100 ml – pieno; 8 g – … Skaityti toliau

Makaronų sriuba vaikams

Makaronų sriubos vaikams receptas

Tokią sriubą valgydavome darželiuose ir mokyklose, tad galime išvirti sau ir vaikams. Ingredientai: Vištienos filė – 2 vnt.; Bulvės – 3 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – 1 vnt.; Vermišeliai – 100 g; Lauro lapas – 2 vnt.; Druska ir pipirai – pagal skonį; Augalinis aliejus – 2 šaukštai; Vanduo – 2 l; Žalumynai … Skaityti toliau

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Tiesą pasakius, paštetą pradėjau valgyti tik tada, kai pradėjau dirbti virtuvėj. Ganėtinai neseniai. Tuomet vienas virėjas buvo paruošęs ančių kepenėlių paštetą su skrebučiais ir kažkokiu paprastu džemu, atrodo, serbentų. Buvo wow. Šiaip pati gaminu su vištienos kepenėlėm ir, dažniausiai, porto vynu, brendžiu ir grietinėle. Porto vynas kaip želė naudojamas ant viršaus vietoj visokių sviestų, o … Skaityti toliau

Spanguolinis želė tortas

Želė torto su spanguolėmis receptas

Žiema be želės yra ne žiema. Čia iš vaikystės kažkaip toks dalykas užsiliko. Prisimenu, kaip tėvai tokiu metu padarydavo bliūdą (literally bliūdą) želės ir šlyžikų su aguonų pienu. Labai aš tų šlyžikų nemėgau tuomet, o želė visada pas mane laukiama. Ne ką mažiau, net labiau mėgstu jogurtinius želė tortus. Tai sugalvojau spanguolinį pyragą pagaminti, nes … Skaityti toliau

Veganiškas žaliųjų citrinų pyragas

Veganiško žaliųjų citrinų pyrago receptas

Vasara!!! Beveik. Ir nemeluosiu, kuo mažiau praleidžiu laiko namie. Tai negaminu tiek daug, ir nefotografuoju tiek daug ir prie kompiuterio nesėdžiu jau tiek daug. Tai be jokių čia bla bla bla, šįkart labai trumpai. Nėra kada, reikia džiaugtis geru oru! Tai trumpai. Labai fainas šitas desertas. Tik natūralūs produktai, ir gaivus, vasariškas. Veganiškas, be glitimo. … Skaityti toliau

Grybų paštetas

Grybų pašteto receptas

Grybų paštetas yra labai skanus ir naudingas užkandis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra grybai. Štai keli pagrindiniai grybų pašteto naudingumo aspektai. Grybų pašteto nauda: Aukštas maistinės vertės lygis: Grybų paštetas gali būti puikus baltymų šaltinis, taip pat suteikia įvairių mikroelementų, tokių kaip geležis, cinkas ir selenas, taip pat B grupės vitaminus. Skaidulinė medžiaga: Grybų paštetas … Skaityti toliau