Dar liko tuščių vietų ant Kūčių stalo? O gal reikia greito užkandžio Kalėdoms? Ne bėda, šiuos pyragaičius galėsite pagaminti vos per kelias minutes!
Ingredientai:
- 1 pakelio (400 g) sluoksniuotos bemielės tešlos;
- apie 1 stiklinės raugintų kopūstų (naudokite savo mėgstamiausius, man patinka su daug kmynų;
- apie 1 1/2 stiklinės pjaustytų grybų (rekomenduoju miško grybus, tačiau tiks ir pievagrybiai);
- 1 a. š. džiovintų čiobrelių;
- druskos ir pipirų;
- poros šaukštų augalinio pieno arba aliejaus.
Kaip gaminti:
- Šaldytą tešlą palikite kambario temperatūroje 2-3 valandas, kad ji atšiltų.
- Grybus lengvai pakepinkite su čiobreliais, druska ir pipirais.
- Sluoksniuotą tešlą iškočiokite šiek tiek ploniau ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais – galima daryti tiek didesnius, tiek visai mažyčius pyragaičius.
- Ant tešlos kvadratėlio dėkite įdarą, tada tešlą lenkite per pusę, kad gautumėte trikampio formą. Kraštus užspauskite šakute, taip pat viršuje pradurkite kelias skylutes.
- Kai suformuoti visi pyragėliai, patepkite juos augaliniu pienu arba aliejumi, kad gražiau apskrustų.
- Kepkite 180° orkaitėje 12 – 14 minučių.