Mėlynių ir varškės pyragas

Skanus mėlynių ir varškės pyragas. Paprastai pyragų paruošimas daugeliui žmonių asocijuojasi su darbštumu ir gana ilgu procesu. O mes siūlome išbandyti šį paprastą ir skanų varškės pyragą su mėlynėmis.

Ingredientai tešlai:

  • Miltai – 300 gramų;
  • Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
  • Cukrus – 100 gramų;
  • Vanilinis cukrus – 1/3 šaukštelio;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Sviestas – 100 gramų.

Ingredientai įdarui:

  • Varškė 4% riebumo – 400 gramų;
  • Cukrus – 125 gramai;
  • Vanilinis cukrus – 1/4 šaukštelio;
  • Grietinė – 150;
  • Mėlynės – 500 gramų.

🍰 Pyrago tešlos paruošimas

  1. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, vanilini cukrų, cukrų ir sviestą. Galima maišyti rankomis, bet efektyviau su specialiais tešlos maišymo priemonėm.
  2. Iš pradžių gausite tokią kietoka masę.
  3. Tačiau mišinys palaipsniui taps minkštesnis. Kai taip atsitiks, tešlą išminkykite rankomis.
  4. Toliau, rankomis pradedame formuoti paruošta tešlą kepimo inde. Prieš tai apklokite kepimo formą kepimo popieriumi.
  5. Formuojame tešlą, nepamirštant padaryti šiek tiek pakeltus kraštus. Tešlą pabadome šakute – ir pašauname į orkaitę 10–12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Įdaro paruošimas

Tuo tarpu kol tešla yra orkaitėje – pradėkime gaminti varškės ir mėlynių įdara.

  1. Įdaras paruošiamas labai paprastai: sumaišome varškę, vanilinį cukrų, cukrų, grietinę ir mėlynes. Sumaišome viską plaktuvu.
  2. Išimame iš orkaitės šiek tiek pakepusia tešlą. Supilame paruoštą įdarą. Vėl pašaukite į orkaitę apie 30 minučių (180 laipsnių temperatūra).
Varškės pyragas su mėlynių įdarų
Varškės pyragas su mėlynių įdarų

Varškės pyragą su mėlynėmis rekomenduotina patiekti šiltą.

Skanaus!



Parašykite komentarą