Skanus mėlynių ir varškės pyragas. Paprastai pyragų paruošimas daugeliui žmonių asocijuojasi su darbštumu ir gana ilgu procesu. O mes siūlome išbandyti šį paprastą ir skanų varškės pyragą su mėlynėmis.
Ingredientai tešlai:
- Miltai – 300 gramų;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- Cukrus – 100 gramų;
- Vanilinis cukrus – 1/3 šaukštelio;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Sviestas – 100 gramų.
Ingredientai įdarui:
- Varškė 4% riebumo – 400 gramų;
- Cukrus – 125 gramai;
- Vanilinis cukrus – 1/4 šaukštelio;
- Grietinė – 150;
- Mėlynės – 500 gramų.
🍰 Pyrago tešlos paruošimas
- Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, vanilini cukrų, cukrų ir sviestą. Galima maišyti rankomis, bet efektyviau su specialiais tešlos maišymo priemonėm.
- Iš pradžių gausite tokią kietoka masę.
- Tačiau mišinys palaipsniui taps minkštesnis. Kai taip atsitiks, tešlą išminkykite rankomis.
- Toliau, rankomis pradedame formuoti paruošta tešlą kepimo inde. Prieš tai apklokite kepimo formą kepimo popieriumi.
- Formuojame tešlą, nepamirštant padaryti šiek tiek pakeltus kraštus. Tešlą pabadome šakute – ir pašauname į orkaitę 10–12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Įdaro paruošimas
Tuo tarpu kol tešla yra orkaitėje – pradėkime gaminti varškės ir mėlynių įdara.
- Įdaras paruošiamas labai paprastai: sumaišome varškę, vanilinį cukrų, cukrų, grietinę ir mėlynes. Sumaišome viską plaktuvu.
- Išimame iš orkaitės šiek tiek pakepusia tešlą. Supilame paruoštą įdarą. Vėl pašaukite į orkaitę apie 30 minučių (180 laipsnių temperatūra).
Varškės pyragą su mėlynėmis rekomenduotina patiekti šiltą.
Skanaus!