Gaivi krabų lazdelių mišrainė su agurkais ir konservuotais kukurūzais

Gaivi krabų lazdelių mišrainė su agurkais ir konservuotais kukurūzais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 8 Itin gardi, gaivi ir greit pagaminama krabų lazdelių mišrainė su agurkais ir konservuotais kukurūzais. Šį receptą sužinojau iš savo draugės ir dabar tikrai dažnai. Ji tokią mišrainę patiekė per savo gimtadienį ir tikrai buvo viena iš pirmųjų suvalgytų. Tad tikrai privalėjau sužinoti receptą. Dabar dažnai gaminu ir savo virtuvėje. 🙂 … Skaityti toliau

Česnakinė sūrio ir krabų lazdelių mišrainė

Česnakinė sūrio ir krabų lazdelių mišrainė

Paruošimas: 20 min Porcijos: 8 Šiandien pasidalinsiu kiek kitokia krabų lazdelių mišraine, nei įprasta. Jai paruošti reikia vos 5 ingredientų, bet visi jie čia puikiai sudera ir sukuria nuostabų skonį. Česnakas šioje mišrainėje tiesiog privalomas, nes priduoda česnakinio skonio. Kartais ją gaminu vakarienei, kai norisi tiesiog kažko greito ir skanaus, o kartais darau įvairioms šventėms … Skaityti toliau

Takai su meksikietiška kiauliena ir paprikomis

Takai su meksikietiška kiauliena ir paprikomis

Paruošimas: 35 min Porcijos: 4 Galima vadinti kaip tik norisi, takai arba tacos, esmė vis tiek išlieka ta pati – toks Tex Mex virtuvės patiekalas pagaminamas ganėtinai greitai, o vaizdas gaunasi toks spalvingas bei skanus, kad prie stalo su malonumu sės ir suaugę, ir vaikai. Man tai vienas iš skanesnių atradimų pastaruoju metu, kuriuo labai … Skaityti toliau

Santa maria tacos su traškia vištiena

Santa maria tacos su traškia vištiena

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Tokiuose santa maria tacose įprastą vištieną pakeisime traškios vištienos gabaliukais, ir štai – greitojo maisto restoranas namuose, tik daug sveikesnis. Į kompaniją vištienai rekomenduoju lengvą jogurtinį padažą ir dar šiek tiek žalumynų. Tiek gardu, tiek greitai pagaminama, tiek gražu žiūrėti patiekus. Tad nieko nelaukiam ir būtinai išmėginam … Skaityti toliau

Tailandietiška jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu

Tailandietiška jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Tokia tailandietiška jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu gaunasi labai skani. O geriausia dalis ta, kad ji lengvai paruošiama. Patogiausia šiai sriubai naudoti šaldytų jūros gėrybių mišinį, nes jo atskirai nereikės atšildyti. Tailandietiškos virtuvės patiekalai yra būtinai gaminami su raudonojo kario pasta, kokosų pienu bei žuvies padažu. Tokie ingredientai yra … Skaityti toliau

Saldžiai aštri vištiena su medumi, kepta orkaitėje

Saldžiai aštri vištiena su medumi, kepta orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 27 min Porcijos: 3 Itin minkšta ir labai sultinga vištiena orkaitėje greitai – saldžiai aštriame padaže su medumi. Labai gardu patiekti su virtais ryžiais, virtomis arba keptomis bulvytėmis arba kitu savo pamėgstu garnyru. Kai atradau šį receptą, dabar labai dažnai šitaip gaminu, nes paruošimas tikrai nėra sudėtingas, ingredientai taip pat ganėtinai … Skaityti toliau

Traškios santa maria tortilijos su jautiena ir daržovėmis

Traškios santa maria tortilijos su jautiena ir daržovėmis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Toks Santa Maria tortilijų patiekalas patiks visiems mėgstantiems Tex Mex virtuvę, nes jame susijungia visi patys geriausi jos skoniai. Receptas itin smagus, šiuolaikiškas, greitas ir patogus gaminti. Taip pat, savaime suprantama, be proto skanus. Tikrai patiks, jeigu įvairiausias mėgstate kesadilijas, takus, Nachos ir kitus Tex Mex skanėstus. Būtinai drąsiai mėginkite … Skaityti toliau

Kepti svogūnų žiedai alaus tešloje

Kepti svogūnų žiedai alaus tešloje

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Karšti, traškūs ir labai skanūs svogūnų žiedai alaus tešloje. Kai tik nebežinote kokių skanių užkandžių pagaminti vakarėliui ar kokiai šventei, tai rekomenduoju šį itin vyrišką užkandį, bet gal patiks ir moterims – svogūnų žiedus itin gerai pavykstančioje alaus tešloje! Didžiausias netikėtumas man pačiai asmeniškai buvo ne pats svogūnų skonis (skanu, … Skaityti toliau

Tailandietiška aštri vištienos sriuba su kokosų pienu

Tailandietiška aštri vištienos sriuba su kokosų pienu

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Ar mėgstate valgyti aštriai? Aš labai mėgstu lengvą aštrumą. Tad mėgstu eksperimentuoti su įvairiausiais patiekalais. Šį kartą tik pamatęs tailandietišką aštrią vištienos sriubą su kokosų pienu iškart puoliau ją gaminti. Gavosi be galo skaniai, tad receptu dalinuosi ir su Jumis. Imkite jį! Beje, gaminant galima naudoti ir du indelius kokosų … Skaityti toliau

Aštrūs vištienos sparneliai, kepti orkaitėje

Aštrūs vištienos sparneliai, kepti orkaitėje

Paruošimas: 50 min Porcijos: 2 Tegyvuoja itin skanūs vištienos sparneliai, iškepti orkaitėje! Tiek gali būti užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Vos apie 50 minučių ir mėgausimės aštriais viščiukų sparneliais! Kaip antrasis patiekalas ir kaip užkandis žiūrint krepšinio rungtynes – lengvai aštrūs vištienos sparneliai orkaitėje (plius medaus ir garstyčių padažas). Kadangi stengsimės pagaminti skaniai per maksimaliai … Skaityti toliau

Fakeaway* aštri kiniška vištiena su sezamo sėklomis

Fakeaway* aštri kiniška vištiena su sezamo sėklomis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Saldžiarūgščiai – aštri, šiek tiek traški, itin skaniame padaže vištiena kinietiškai. Šitaip galite paruošti ir kalakutienos filė arba iš šlaunelių mėsos. Labai skanu tiekti su virtais ryžiais. *Fakeaway – tai namie paruoštas, atkurtas patiekalas, kuris įprastai užsakomas restorane išsinešimui, pvz., kinų virtuvės arba kiti patiekalai. Namie paruošta alternatyva gali būti … Skaityti toliau

Kalėdinis tinginys su kondensuotu pienu, aguonomis ir baltu šokoladu

Kalėdinis tinginys su kondensuotu pienu, aguonomis ir baltu šokoladu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 8 Taip, šiandien jau Kalėdos. Ir pagaliau ta proga galiu pagaminti savo labai pamėgtą Kalėdinį tinginį su kondensuotu pienu, aguonomis, cinamonu ir baltuoju šokoladu. Fantastiškas desertas, kurį tikriausiai galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną. Su mėgstamos kavos ar arbatos puodeliu jis tiesiog nuostabus. Labai labai rekomenduoju nieko nelaukti, imti receptą ir pasigaminti. … Skaityti toliau

Kalėdinė burokėlių mišrainė su obuoliais norvegiškai

Kalėdinė burokėlių mišrainė su obuoliais norvegiškai

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Šiandien Jums noriu parodyti labai skanią burokėlių mišrainę su obuoliais Kalėdoms, kurią dažnai ruošia norvegai. Aš ją nusižiūrėjau keliaudama po Skandinaviją pas savo draugę. Paruošimas labai paprastas, o skonis tikrai labai geras. Gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Drąsiai šiemet pamėginkite ir Jūs, tikrai nenusivilsite! 🙂 Beje … Skaityti toliau

Kalafioro mišrainė su krabais kalėdoms

Kalafioro mišrainė su krabais kalėdoms

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Man asmeniškai tai be galo skani mišrainė su žiediniu kopūstu (kalafioru) ir krabų lazdelėmis. Tokią gaminu ne tik šventėms, bet ir eiliniai vakarienei, kai norisi kažko skanaus. Tačiau, šiais metais būtinai ją tieksiu ir ant Kalėdinio stalo, tad tą rekomenduoju padaryti ir Jums. Imkite šį receptą ir būtinai išmėginkite. Pirštelius … Skaityti toliau

“Žentelio” salotos arba sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis ir svogūnais

"Žentelio" salotos arba sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis ir svogūnais

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Kadangi tokios žuvies salotos-mišrainė yra vienos iš mano vyro pačiių mėgstamiausių, o jų pradininkė buvo mano mama, tai ir pavadinimas kilo būtent šitaip. Kai uošvienė arba aš (žmona) norime įsiteikti, galime labai drąsiai gaminti šias salotas su morkomis ir svogūnais. Šiaip nieko sudėtingo, bet kas ragavo įvertino labai gerai ir … Skaityti toliau

Sluoksniuotos silkės salotos su keptais burokėliais ir obuoliais

Sluoksniuotos silkės salotos su keptais burokėliais ir obuoliais

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 120 min Porcijos: 6 Tokios sluoksniuotos silkės salotos su keptais burokėliais ir obuoliais – vienos iš mano šeimos pačių mėgstamiausių mano šeimoje. Jos gaunasi daug lengvesnės bei gaivesnės, nei “Silkė pataluose“. Jeigu ir Jūs savo šeimoje mėgstate tiek silkę, tiek burokėlius, tai labai rekomenduoju išmėginti ir šį mano fantastišką variantą. Tad … Skaityti toliau

Marinuoti svogūnai prie silkės

Marinuoti svogūnai prie silkės

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Bent jau mano aplinkoje šašlykai be marinuotų svogūnų tikrai yra nevalgomi. O kur dar skanioji silkė su virtomis bulvėmis, grietine bei tais pačiais svogūnais? Tad šiandien labiau atkreipsiu dėmesį, kaip aš ruošiu šiuos svogūnus prie silkės, nes gi Gruodis ir silkę visi valgo dideliais kiekiais, bet drąsiai šį receptą galite … Skaityti toliau

Mėlynųjų svogūnų pagardas-džemas prie silkės

Mėlynųjų svogūnų pagardas-džemas prie silkės

Paruošimas: 35 min Porcijos: 6 Tokį kiek labiau saldų, nei sūrų, svogūnų pagardą-džemą yra pamėgę daugelis iš mano draugų, kurie ragavo. Dažnokai tokia mišrainė yra vadinama karamelizuotų mėlynųjų svogūnų džemu ir tokio galima rasti daugelyje prekybos centrų gurmanų skyrių, mugėse, bet labai įmantriai skambantis pavadinimas tikrai dar nereiškia, kad įmantri ir gamyba arba naudojami produktai. … Skaityti toliau

Tradicinė Kūčių silkė su morkomis ir svogūnais

Tradicinė Kūčių silkė su morkomis ir svogūnais

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Tokia silkė su morkomis ir svogūnais – tai tikrų tikriausias klasikinis Kūčių stalo patiekalas. Idealiai tinka ne tik per šventes, bet ir nuostabiai tinka pasilepinti šaltais žiemos vakarais. Receptui reikės: silpnai sūdyta silkė aliejuje: 400 gramų morkos: 1 kilogramo svogūnai: 1 didelio lauro lapai: 2 saulėgrąžų aliejus malti juodieji pipirai: … Skaityti toliau

Skaniausi orkaitėje kepti burokėliai pagal Beatą

Skaniausi orkaitėje kepti burokėliai pagal Beatą

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 8 Man šitaip iškepti orkaitėje pagal Beatą yra patys patys skaniausi. Idealiai tiks kaip garnyras, bet taip pat labai skanūs ir vieni, tiesiog užsibarsčius šiek tiek fetos arba ožkos sūrio. Taip pat tokie iškepti burokėliais labai tinka prie pačių įvairiausių silkės patiekalų, tad drąsiai juos galite rinktis ir … Skaityti toliau