Bulvės įdarytos varške

Bulvės įdarytos varške

Atėjus žiemai ir pagaliau paspaudus šaltukui. Sekmadienio pietums skanauti comfort maistą. Taip taip. Tokia turi būti žiema… Dar vienas antigripinis patiekalas, kurį kepant, pakvimpa visi namai. Ingredientai: 4 bulvių; 100g liesos varškės; 1 a.š ar š. lieso jogurto ar grietinės (grietinėlė taip pat puikiai tinka sočiam variantui); 1 didelės skiltelės česnako; šviežiai grūstų pipirų; šviežių … Skaityti toliau

Picos tešla

Picos tešlos receptas

Pamenu laikus, kai su draugėmis lėkdavome “pasinuodyti” 🙂 Taip mes vadindavome apsilankymus picerijose. Tačiau bėgant metams tokie susibėgimai retėjo, picas iškeitėm kitais skanumynais. Ir štai jau beveik pora metų neragavau picos. Skaitant tuos nerealius veganiškus blogus ir regint nuostabias picas su žalumynais, šparagais, grybukais kaip mat užsimanydavau gaminti. Taigi kartą grįžusi namo namiškius džiuginau pica. … Skaityti toliau

🍪 Florentinai

Florentinų paruošimas

Florentinų receptų ieškojimo istorija gana nesėkminga. Kurį laiką neradau, tuomet sekė keli nesėkmingi bandymai (kas sugalvojo pasikliauti reklaminiais vienos cukrų gaminančios firmos lankstinukų receptais), o šį kartą, radau būtent tai, ko ieškojau. Elementaru, paprasta ir laaaaabai saldu. Ingredientai: 1 didelio kambario temperatūros kiaušinio; 50 g cukraus; 130 g migdolų drožlių (galima naudoti saulėgrąžas, vaisių cukatas, … Skaityti toliau

Falafeliai

Falafelių receptas

Šaunus Lietuvos jaunimas organizavo seminarą labai skambiu pavadinimu “Augalinė mityba”. Nepaisant kiek stringančios aparatūros, murmančių po nosimis pensininkų, renginį tikrai vadinu vykusiu. Buvo pateikta įvadinė informacija apie vegetarizmą ir veganizmą. Aš nieko naujo, žinoma, neišgirdau, bet laikas prabėgo tikrai nenuobodžiai. Rengėjams didelių diskusijų po paskaitos pavyko išvengti, nes palaikančių vegetarizmą buvo gerokai daugiau 🙂 Po … Skaityti toliau

Meduje marinuota vištiena

Meduje marinuota vištiena

Mėsą gaminu retai. Labai labai retai. Na, kokius 2-3 kartus per metus. Visų pirma, nėra poreikio – pati juk nevalgau, visų antra – sunku būtų gaminti valgomą maistą nelabai skonį įsivaizduojant. Tačiau vakar vėlai vakare maniškis ištraukė gabalėlį vištienos ir klausiamomis akimis prašė idėjų. Aš pasiūliau keletą ir pagaminau. Galiu trumpai pasakyti, jog tokie epitetai kaip … Skaityti toliau

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Šis pyragas puikiai tik jūsų rudeniškui stalui, palepinti savo artimuosius 😊

Video recepto autorius:  E & I Productions

Pyragui reikės:

  • 6-5 obuolių;
  • 4 kivių;
  • 250g miltų;
  • 250 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • Pora arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Nusilupame obuolius, kivius ir supjaustome griežinėliais.
  2. Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  3. Ištirpiname sviestą ant žemos ugnies ir palaukiame kol atvės.
  4. Atvėsusį sviestą pilame į jau turimą masę ir dar truputį paplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame iš po lėto į tešlą. Viską gerai išmaišome, supilame vaisius ir dar kartą išmaišome jog vaisiai apkibtų tešla. Įkaitiname orkaitę 180°. Sudedame paruoštą masę į 3D kepimo formą ir kepame 35 – 45 min.

Gilių kakavai reikės:

  • Sudžiovintų ir sumaltų gilių;
  • Pieno;
  • Vandens.

Gaminimas:

Į užvirintą vandenį dedame porą šaukštų gilių, verdame 5 min. Kai užverda pilame pieną ir dar pakaitiname kol užverda. Ir galime mėgautis savo gėrimu 🙂

Skanaus!

Daržovės su sūriu medaus padaže

Daržovės su sūriu medaus padaže

Ingredientai: nedidelės cukinijos; 700-800 g moliūgo (geriau kvapiojo); pusės balto varškės sūrio; 2 š. medaus; 4. š. alyvuogių aliejaus; 1 š. garstyčių (geriau aštresnių); šlakelio balzaminio acto; šviežiai grūstų pipirų; mėgstamų šviežių žolelių (naudojau krapus bei svogūnų laiškus). Daržovių paruošimas Moliūgą ir cukiniją (jei jauna – nebūtina) nulupame ir supjaustome panašaus dydžio gabalėliais. Medų ištriname … Skaityti toliau

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai kalėdoms

Kalbant apie meduolius, neseniai man teko išpildyti prašymą ir išbandyti save kepant ir dekoruojant daug meduolių. Namai dar iki šiandien skęsta meduolių aromate, aš neišlendu iš prijuostės, o ant stalo matosi glajaus likučiai. Mūsų namai virto tikru meduolių fabriku. Spėju iki Kalėdų jie tokie ir išliks… Nes meduolių nori visi. O aš noriu miego, daug … Skaityti toliau

Oreo keksiukai

Oreo keksiukai

Šiandien noriu pasidalinti dar rugpjūčio viduryje išbandytu Jemma’os Oreo keksiukų receptu. Nors nesu gerbėja kepinių, kuriuose naudojami jau pagaminti ir plačiai pardavinėjami gaminiai, tačiau smalsumas nugalėjo, ir šie keksiukai nutūpė ant mūsų stalo.

Patys keksiukai man pasirodė labai kakaviniai , labai labai Oreo, bet iš šaldytuvo išnyko greitai. Tiesa, receptas  adaptuotas ir patobulintas. Iki visiško dangaus dar reikėtų šiek tiek gerų minčių keksiukų kremui 🙂

  • Porcijos: 12 vnt.

Ingredientai:

Keksiukams

  • 110 g miltų;
  • 7 g kepimo miltelių;
  • 15 g kakavos;
  • 125 g cukraus;
  • 120 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 30 ml pieno;
  • 3 g vanilės cukraus;
  • 12 vnt. Oreo sausainių.
[the_ad id=”6266″]

Kremui

  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 40 ml pieno;
  • 5 g vanilės cukraus;
  • 1/2 pakelio Oreo sausainių.

Keksiukai:

  1. Sausus produktus persijoti.
  2. Sviestą gerai išsukti, suberti sausus produktus ir išplakti.
  3. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakant tešlą.
  4. Supilti pieną ir dar kartą gerai išplakti.
  5. Keksiukų formą iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis, dėti po 1 Oreo sausainį ant dugno ir padalinti tešlą po lygiai.
  6. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
  7. Iškepusiems keksiukams leiskite visiškai atvėsti.

Kremas:

  1. Oreo sausainius sudaužykite iki smulkių grūdelių.
  2. Sviestą gerai išplakite (apie 5 min.).
  3. Suberkite persijotą pudrą, vanilės cukrų ir vėl gerai išplakite.
  4. Supilkite pieną ir vėl gerai išplakite.
  5. Suberkite sudaužytus Oreo sausainius ir vėl išplakite.
  6. Dekoruokite paruoštu kremu keksiukus ir, jei dar turite, papuoškite Oreo sausainukais.

Aštri tailandietiška vištiena su ryžiais

Tailandietiška kokosinė vištiena su ryžiais receptas

Kai nusibosta visi tradiciniai viščiukų sparneliai, keptos filė gabaliukai su pirktiniu padažu ir ta pati skonių jūra, metas ieškoti kažko naujo. Nebūtina peršokti ant ančių kepenėlių pašteto ir serbentų putėsių, kartais užtenka pasidomėti kitų šalių kultūra, jų virtuvėmis ir pabandyti pasigaminti kažką, mums lietuviams, egzotiško. Jeigu dar nesate ragavę paukštienos kokosiniame padaže, išbandykite, galbūt atrasite kažką naujo … Skaityti toliau

Keksiukai su avietėmis ir šokolado traškučiais

Keksiukai su avietėmis ir šokolado traškučiais

Trukmė: 10 min. ruošti, 40-45 min. kepti Kiekis: 17 keksiukų Ingredientai: 1/2 puodelio alyvų aliejaus; 1 stiklinės baltojo cukraus; 2 vid. kiaušinių; 1 stiklinės pieno; 1 stiklinės šaldytų aviečių; 1/2 stiklinės šokolado traškučių*; 1 a.š. vanilinio cukraus; 1 a.š. malto cinamono; šlakelis romo esencijos; 1 a.š. aviečių likerio (nebūtina); 2 1/2 stiklinės miltų; 1 1/2 a.š. … Skaityti toliau

Varškės žagarėliai

Naminiai žagarėliai su varške receptas

Tiesa, šie žagarėliai su varške vizualiai panašūs į spurgas, tačiau iš tiesų yra traškūs, todėl jei norite minkštų, a la spurginių žagarėlių, įsidėmėkite, kad pagal šį receptą jie tokie nebus. Šitie gali truputėlį priminti senoviškas, kupinas nostalgijos voverūškas, pamenat? Trukmė: apie 2-3 val. Porcijos: apie apie 50-60 žagarėlių Ingredientai: 180 g riebios varškės; 3/4 puodelio (170 g) cukraus; 4 … Skaityti toliau

🍪 Sviestiniai sausainiai su šokolado traškučiais

Sviestiniai sausainiai su šokolado traškučiais

Visai neseniai pasigavau įkvėpimą iškepti tradicinių sviestinių, trapių sausainių. Na, žinote, kokių kurie labai trapūs būna, saldūs ir burnoje tiesiog tirpsta. Ko ko, bet saldumo šiems gražuoliams tikrai pakako, todėl jei kepsite rekomenduoju tokį kiekį cukraus kaip nurodytą recepte naudoti tuo atveju, jei nedėsite šokolado. Jei dėsite šokoladą, galite jo kiekį sumažinti iki 50 g, o cukraus iki … Skaityti toliau

Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais

Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais

Šokoladinių pyragų receptų tiesiog nebūna per daug. Šokoladinį pyragą dar įsimylėjau vaikystėje, kai žiūrėdama vieną senovišką filmą, mačiau kaip minkštas, purus ir sodrus pyragas buvo negailestingai dorojamas sidabrine desertine šakute. Šokoladinis pyragas tai nuodėmingiausia paguoda ir karčiai saldi pagunda, kuriai mažai kas gali atsispirti. Drėgnas, sodrus, kvapnus ir juodas, su traškančiais riešutų gabalėliais, – šis … Skaityti toliau

🍪 Biscotti su citrininiu glajumi

Biscotti su citrininiu glajumi

🍪 Biscotti – tai itališki kalėdiniai sausainiai, kepami specialiai Kalėdų šventėms. Itališki biscotti sausainiai šiek tiek primena krekerius, tačiau skonis yra labiau rafinuotas. Biscotti bus puikus priedas prie arbatos, kavos, pieno. Biscotti gaminimo receptai vienas nuo kito skiriasi daugiausia biscotti priedais. Recepte gali būti riešutų, citrinos ar apelsino žievelės, šokolado, prieskonių, pipirų. Ingredientai: 3 puodeliai miltų*; 1/2 … Skaityti toliau