Saldžiarūgštė duona su žaliosiomis citrinomis

Saldžiarūgštė duona su žaliosiomis citrinomis

Ir nors ne visi Velykiniai patiekalai man pasisekė, tačiau galiu su jumis pasidalinti itin ūpą pakėlusios Dieviškai Minkštos ir Sodriai Saldžiarūgštės Duonelės su Žaliosiomis Citrinomis receptu. Pastarąjį aptikau “Betty Crocker” vėlyvųjų pusryčių idėjoms skirtame leidinyje, šiek tiek jį adaptavau paprastus miltus pakeisdama rupiais, ir rezultatu likau daugiau nei patenkinta. Duonelė išlieka minkšta bei švelni net keletą … Skaityti toliau

Keksiukai su Čedario sūriu

Keksiukai su Čedario sūriu

Trukmė: apie 60 min. Porcijos: 9 keksiukai Ingredientai: 70-80 g margarino; 3 vid. kiaušiniai; 100 ml neriebaus pieno (arba pasukų); puodelis miltų; 1.5 a.š. kepimo miltelių; apie 40 g tarkuoto oranžinio Čederio*; apie 20 g tarkuoto parmezano*; 1 nedidelio melsvojo svogūno; žiupsnelis druskos; žiupsnelis kmynų; žiupsnelis paprikos miltelių; šviežiai maltų pipirų. Pastaba: galite naudoti ir paprastą fermentinį sūrį, … Skaityti toliau

Burnoje tirpstantis medaus pyragas

Burnoje tirpstantis medaus pyragas

Nostalgija žiemai mane apgaubia labai netikėtai, taip pat netikėtai ir dingsta. Pastaruoju metu įsitikinau, kad pasakymas: „Kas atsiranda iš niekur – į niekur ir dingsta“ – ne iš piršto laužtas. Pavyzdžiui, įkvėpimas kaitrią vasaros dieną prisiminti šiltą, burnoje tirpstanti medaus pyragą ir kaip juo netikėtai pakvimpa visi namai… Pyragą fotografavau dar šiltą, todėl jis toks nestabilus atrodo. … Skaityti toliau

Keksiukai su šilauogėmis

Keksiukai su šilauogėmis ir avižų pienu

Kai jau sakiau, jog niekada nebekepsiu jokių keksiukų, kad ir koks šviežias, skanus ir nesudėtingai paruošiamas pusryčių gardėsis jie bebūtų, prasidėjo nostalgija. Vėlyvais rytais, kai tingūs „Starbucks“ lankytojai pirkdavo didelius muffinus su mėlynėmis, nesusilaikydavau ir aš. Kas gali būti jaukiau už pusryčius saulėtoje terasoje su dideliu puodeliu kavos ir puriu uoginiu muffin? Na nebent šviežiai spaustos apelsinų sultys, … Skaityti toliau

Pikantiška tortilija (ispaniškas omletas)

Pikantiška tortilija (ispaniškas omletas)

Ispaniška tortilla [tortilja] – tai kažkas tarp tradicinio omleto ir picos. Kadangi tortilija dažnai būna gan soti ji ruošiama ne tik pusryčių, bet ir pietų stalui. Tokį pyragą labai puiku kepti neturintiems orkaitės ir negalintiems pasigaminti provansiško plokštainio, skonis skiriasi, tačiau panašumų šiek tiek yra (žinoma, priklauso ir nuo sudėtinių dalių). Tortilija, kaip ir įprastas … Skaityti toliau

🍪 Citrininiai sviestiniai sausainiai

Citrininiai sviestiniai sausainiai

Kai pirmieji medžiai pasipuošia sniego kepurėmis ir ant palto skverno užkrinta pirmoji snaigė, nori nenori pradėti jausti jau spinduliuojančią Kalėdų dvasią. Žiema man patinka todėl, kad šiuo metu laiku sausainiai būna patys skaniausi. Kad ir tokie paprastučiai, vos iš kelių produktų… Trukmė: apie 60 min. iš viso Porcijos: didelė skarda sausainėlių Ingredientai: 150 g sviesto (minkšto, kambario … Skaityti toliau

Šokoladiniai keksiukai su kreminės varškės įdaru

Šokoladiniai keksiukai su kreminės varškės įdaru

Šie keksiukai – lyg maži tortukai: šokoladinis biskvitas su kreminės varškės (arba maskarponės, arba kažko, ką mėgstate iš serialo “Creamcheese”) įdaru ir glajumi. Skanios spalio pradžios visiems! Keksiukų: 12 vnt. Ingredientai: Keksiukams: 190 g miltų; pusė šaukštelio kepimo sodos; 120 g cukraus; 40 g kakavos miltelių; 40 ml saulėgrąžų aliejaus; 1,5 šaukštelio balto vyno acto; … Skaityti toliau

🍤 Krevetės su traškia sezamų ir kokosų plutele

Krevetės su traškia sezamų ir kokosų plutele

Negaliu nepapasakoti apie nuostabųjį ir traškųjį krevečių užkandį. Kaip žinia, krevetės, kokiu nors būdu atsiradusios mano namuose, dažniausiai nemažai laiko užsiguli šaldiklyje. Kaip ir kitos jūros gėrybės. Kaip ir mėsa. Kodėl? – paprasčiausiai todėl, kad visuomet pirmenybę teikiu daržovėms, ryžių patiekalams, įvairiems apkepams, pieniškiems gardėsiams ar saldiems kąsneliams. Ir tik netyčia (arba tyčia – kai … Skaityti toliau

Vafliniai blynai

Vafliniai blynai receptai

Saulėtų dienų daugėja, vis smagiau suktis virtuvėje, vėlyviems pusryčiams – saldūs vafliniai blynai ant stalo yra kažkas tokio paprasto, bet tuo pačiu tokio nuoširdaus, šilto ir šeimyniško. Labai skanu su obuolių tyre, aviečių, braškių ar vyšnių uogiene, rūgščiu mandarinu padažu, klevų sirupu arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra. Pagaminsime per: 20-25 min. Porcijos: aštuoniais blynais Vieno … Skaityti toliau

Šokoladinis braunis – Low-fat Brownies

Šokoladinis braunis - Low-fat Brownies

Norėjau iškepti ne riebių, bet drėgnų, sodrių, kvepiančių brownių. Nusižengiau kiaušinių baltymams ir sukirtau ne vieną gabalėlį, bo buvo be galo skanu. Jeigu užsimanysite ir jūs – drąsiai kepkite, tai greitai pagaminama, nebrangu, kvapnu ir gardu, o be to – šie browniai su sumažintu riebalų kiekiu (low-fat). Tad puikiai tiks pavasariui, kai norisi kažko lengvesnio. Pagaminsite per: 60-70 min. … Skaityti toliau

Meduoliai briedžiukai

Meduoliai briedžiukai kalėdoms

Iš tiesų tai visai ne tie tikrieji meduoliai, kuriuos kepame per Kalėdas, kažkas tarp meduolio ir sausainėlio. Bet labai skanūs. Man patinka paprasti, naminiai sausainiai, kurie kvepia, yra šviežūs ir beprotiškai gardūs. Deja nebelabai randu laiko kepti sausainius dažnai, todėl tenka jais džiaugtis tik savaitgaliais. Vakarykščio sekmadienio vakaras jaukiai kvepėjo imbieru ir gvazdikėliais… Virtuvėje buvo … Skaityti toliau

🍆 Mėsa įdarytas baklažanas

Mėsa įdarytas baklažanas

Iš orkaitės vis dar sklinda kažkoks naujas ir nepažįstamas keptų baklažanų kvapas. Visuomet grožėjausi šia daržove tik žvilgsniu, ir kažkaip, dėl man pačiai nežinomų priežasčių, nedrįsau kažko su ja pagaminti. Receptas labai paprastas, praktiškai tereikėjo naudoti viską ko buvo namuose ir kiek spontaniškai sukurti prieskonių derinį, kuris, galbūt, visai ir nederėjo, bet kaip paaiškėjo iškepus, … Skaityti toliau

🍪 Šokoladiniai biscotti su riešutais

Šokoladiniai biscotti su riešutais

Visada norėjau, kad šalia puodelio kavos, arba anyžiais ir mėtomis kvepiančios arbatos į džiaugsmingai žiūrėtų itališki biscotti su masyviais, skaldytais riešutais ir prašyte prašytųsi būti suvalgomi. Šios dienos mano kavos pertraukėlės buvo pagardintos šiais paprastais, bet tuo pačiu ir kažkuo ypatingais sausainėliais iš saulėtosios Italijos. Vakar vakare virtuvė kvepėjo šokoladinės kepyklos aromatu, o šįryt ryte po keistų sapnų akys džiaugsmingai … Skaityti toliau

Gurmaniškas jautienos ragu

Gurmaniškas jautienos ragu

Namuose, kaip niekad daug gurmaniškų maistinių dalykėlių, nepamiršdama kelių iš jų nusprendžiau padaryti gardų jautienos ragu su kinietiškom daržovėm, konservuotais bambukais, ryžiais ir tailandietišku padažu. Jeigu recepto sudėtis jūsų neišgąsdins – išbandykite ir, tikiuosi, neliksite nusivylę. Jeigu visų nurodytų ingredientų neturite, galite kai kuriuos išmesti (pvz. salierą, arba arachisų aliejų pakeisti įprastu). Ingredientai (dviems): 300 … Skaityti toliau