Visada norėjau, kad šalia puodelio kavos, arba anyžiais ir mėtomis kvepiančios arbatos į džiaugsmingai žiūrėtų itališki biscotti su masyviais, skaldytais riešutais ir prašyte prašytųsi būti suvalgomi. Šios dienos mano kavos pertraukėlės buvo pagardintos šiais paprastais, bet tuo pačiu ir kažkuo ypatingais sausainėliais iš saulėtosios Italijos. Vakar vakare virtuvė kvepėjo šokoladinės kepyklos aromatu, o šįryt ryte po keistų sapnų akys džiaugsmingai atsimerkė prisimindamos, kad ant spintelės dar stovi dėžutė su šviežiais biscotti.
Pagaminti kažką saldaus ir itališko mane įkvėpė ta pati “Italian recipes”. Apsiniaukusį vakarą, išbridusi iš tirštos sniego ir purvo košės atradau, sėdėdama ant suolelio, kad nėra nieko nuostabesnio kaip pertrauka su šviežiu itališku pyragėliu. Tai gi, įkvėpta itališko kepinių skanumėlio, nusprendžiau pagaliau namuose iškepti tų garsiųjų biscotti… Tikiu, kad dabar užsimanėte ir jūs, tad nieko nelaukdami, su pirkinių sąrašu skubėkite apsipirkti.
Ingredientai:
- 4 kiaušinių;
- 3/4 puodelio cukraus;
- vanilinio cukraus žiupsnelio;
- 1 a.š. malto cinamono;
- 1/2 a.š. malto imbiero;
- 3 a.š. tirpios juodos kavos;
- 100 g tamsaus šokolado;
- 3-4 v.š. nesaldintos kakavos;
- 1/2 puodelio riešutų (makadamijos, migdolų ir lazdyno);
- 2 puodelių a.r. kvietinių miltų.
Biscotti paruošimas
- Kiaušinius išsukti su cukrumi suberti prieskonius: cinamoną, imbierą, įberti vanilinio cukraus.
- Išmaišius sudėti tirpinto šokolado (arba sutarkuoto), kakavos, kavos, gerai išsukti masę. Į ją pridėti riešutų, maišyti ir po truputį sudėti miltus, užminkyti tešlą.
- Ją susukti tarsi į vyniotinį (tokią tūbelę), kurią dėti į kepimo popieriumi išklotą skarda, pabarstytą miltais.
- Įkaitintoje orkaitėje 160-180 laispnių temperatūroje kepti kokias 30min.
- Tada išimti, leisti kiek atvėsti, Supjaustyti riekelėmis, riekeles padėti į skardą ant kepimo popieriaus, pašauti orkaitėn dar kokiom 15 minučių pasidžiovinti.
O kai biscotti atauš ant metalinių grotelių galite mėgautis jais su pasigardžiavimu…