Oreo keksiukai

Šiandien noriu pasidalinti dar rugpjūčio viduryje išbandytu Jemma’os Oreo keksiukų receptu. Nors nesu gerbėja kepinių, kuriuose naudojami jau pagaminti ir plačiai pardavinėjami gaminiai, tačiau smalsumas nugalėjo, ir šie keksiukai nutūpė ant mūsų stalo.

Patys keksiukai man pasirodė labai kakaviniai , labai labai Oreo, bet iš šaldytuvo išnyko greitai. Tiesa, receptas  adaptuotas ir patobulintas. Iki visiško dangaus dar reikėtų šiek tiek gerų minčių keksiukų kremui 🙂

  • Porcijos: 12 vnt.

Ingredientai:

Keksiukams

  • 110 g miltų;
  • 7 g kepimo miltelių;
  • 15 g kakavos;
  • 125 g cukraus;
  • 120 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 30 ml pieno;
  • 3 g vanilės cukraus;
  • 12 vnt. Oreo sausainių.
[the_ad id=”6266″]

Kremui

  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 40 ml pieno;
  • 5 g vanilės cukraus;
  • 1/2 pakelio Oreo sausainių.

Keksiukai:

  1. Sausus produktus persijoti.
  2. Sviestą gerai išsukti, suberti sausus produktus ir išplakti.
  3. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakant tešlą.
  4. Supilti pieną ir dar kartą gerai išplakti.
  5. Keksiukų formą iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis, dėti po 1 Oreo sausainį ant dugno ir padalinti tešlą po lygiai.
  6. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
  7. Iškepusiems keksiukams leiskite visiškai atvėsti.

Kremas:

  1. Oreo sausainius sudaužykite iki smulkių grūdelių.
  2. Sviestą gerai išplakite (apie 5 min.).
  3. Suberkite persijotą pudrą, vanilės cukrų ir vėl gerai išplakite.
  4. Supilkite pieną ir vėl gerai išplakite.
  5. Suberkite sudaužytus Oreo sausainius ir vėl išplakite.
  6. Dekoruokite paruoštu kremu keksiukus ir, jei dar turite, papuoškite Oreo sausainukais.



Parašykite komentarą