Tortellini sriuba su špinatais

Labai pavykę sekmadienio pietūs. Labai. Kartosiu daug daug kartų, nes pernykščių šaldytų špinatų šaldiklyje dar daug, o naujas derlius jau gana greitai.

Ingredientai:

  • 200 g bet kokių tortellini (naudojom su rikota);
  • pluoštelio šaldytų ar šviežių špinatų;
  • indelio pomidorų piure;
  • 1 litras sultinio (daržovių, vištienos ar kt.);
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • raudonėlio;
  • pipirų, druskos (pagal skonį);
  • kieto sūrio.

Sriubos paruošimas

  1. Puode užverdame sultinį.
  2. Kitame dideliame puode storu dugnu įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir apkepiname. Įmaišome pomidorų piure, raudonėlį ir dar kiek pakaitiname. Tuomet nuolat maišydami supilame sultinį. Užverdame.
  3. Suberiame tortellini. Likus minutei iki virimo pabaigos sudedame smulkintus špinatus. Išvirus pagardiname šviežiai grūstais pipirais, sūriu.


Parašykite komentarą