Labai pavykę sekmadienio pietūs. Labai. Kartosiu daug daug kartų, nes pernykščių šaldytų špinatų šaldiklyje dar daug, o naujas derlius jau gana greitai.
Ingredientai:
- 200 g bet kokių tortellini (naudojom su rikota);
- pluoštelio šaldytų ar šviežių špinatų;
- indelio pomidorų piure;
- 1 litras sultinio (daržovių, vištienos ar kt.);
- 1 nedidelis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- raudonėlio;
- pipirų, druskos (pagal skonį);
- kieto sūrio.
Sriubos paruošimas
- Puode užverdame sultinį.
- Kitame dideliame puode storu dugnu įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir apkepiname. Įmaišome pomidorų piure, raudonėlį ir dar kiek pakaitiname. Tuomet nuolat maišydami supilame sultinį. Užverdame.
- Suberiame tortellini. Likus minutei iki virimo pabaigos sudedame smulkintus špinatus. Išvirus pagardiname šviežiai grūstais pipirais, sūriu.
1 komentaras apie “Tortellini sriuba su špinatais”