Spirgučių padažas su grietinėle

Spirgučių padažas su grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Šiandien noriu Jums parodyti parodyti kaip paruošti dar vieną itin skanų spirgučių padažą, kurį aš gaminu su grietinėle. Įprastai tokį padažą aš patiekiu su šilkiniais bulvių kukuliais, tad ir jų receptu šiandien pasidalinsiu, tačiau galiu Jus patikinti, kad padažas toks skanus, kad atrasite daug jo panaudojimo būdų. 🙂 Beje, šiais … Skaityti toliau

Bulviniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru

Bulviniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Jau Jums pasakojau kaip ruošiu paprastas bulvines bandeles, kurias Jūs labai pamėgote ir išgyrėte. Po to pasakojau kaip jas bulvines bandeles patobulinau su grybais, tą receptą taip pat labai gyrėte. O šį kartą dar vienas variantas su raugintais kopūstais ir džiovintais grybais. Patikėkite manimi, tai fantastiškai skanus patiekalas! Tokie pyragėliai … Skaityti toliau

Bulvinės bandelės su grybais

Bulvinės bandelės su grybais

Paruošimas: 35 min Porcijos: 2 Jums jau rodžiau kaip pagaminti paprastas virtas arba keptas bulvines bandeles, o šį kartą noriu parodyti patobulintą variantą – su grybais. Šio patiekalo pagaminimas taip pat nėra labai sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Jau gaminau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu dar ateityje. Jeigu esate grybų mėgėjas, kaip ir … Skaityti toliau

Virtos bulvinės bandelės

Virtos bulvinės bandelės

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Itin fantastiškas patiekalas mėgstantiems “šilkinius” bulvių kukulius. Tokius, tarsi pirktus iš parduotuvės, bet daug kartų skanesnius, nes pagaminta savo virtuvėje. Man juos labai seniai parodė mano mama, tad nuo to laiko gaminu ir savo virtuvėje. Iki tobulybės reikia tikrai nedaug, tad imam receptą ir gaminam jau šiandien! Receptui reikės: virtos … Skaityti toliau

Batatai orkaitėje su sūriu

Kepti batatai orkaitėje skiltelėmis

Šis keptų orkaitėje saldžiųjų bulvių receptas jums patiks labiau, nei manote. Saldžiosios bulvės dar vadinamos batatais, skoniu šiek tiek primena moliūgą, šiek tiek morką ir yra saldžios su ryškia oranžine šerdimi. Jie gali būti patiekiami kaip garnyras, pavyzdžiui, su kalakutiena ar kiauliena, taip pat tinka kaip karštas užkandis. Paruošimo laikas: 35 minutės Porcijos: 3 asmenims … Skaityti toliau

Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Kugelis su cukinijomis, morkomis ir keptomis paprikomis

Tai visai kito lygio kugelis! Švelnaus skonio, minkštas ir pilnas skonių. Jį drąsiai galite duoti tiems, kurie nemėgsta cukinijų – net nepajaus , kad jų čia yra! 😀 paprikos ir morkos suteikia labai gerą skonį. Patiekiau su grybų ir grietinės padažu, tiems kam norisi mėsos galite drąsiai jį patiekti su kepta šonine. O kokį kugelį … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Bulvių salotos su šparagais ir ridikėliais

Šiltos bulvių salotos su šparagais ir ridikėliais

Na ką, grįžau iš trumpų atostogų. Pavadinkime jas kūrybinėmis, nes viskas, ką pavadini kūrybinėmis iškart skamba solidžiau, ar ne? Daugiau apie atostogas, savo ateities planus, bei kryptį, kuria aš toliau judėsiu, papasakosiu kitame savo įraše, o kol kas jūsų dėmesiui BULVIŲ SALOTOS SU ŠPARAGAIS IR RIDIKĖLIAIS arba kitaip aš jas dar vadinu „Paskutinėmis pavasario pasispardymo … Skaityti toliau

Vokiškos bulvių salotos

Šiltos Vokiškos bulvių salotos

Tai šiltos salotos, kurios gali būti patiekiamos vakarienei ir ne mažiau skanios pusryčiaujant. Vokiškos bulvių salotos yra labai paprastos, sočios ir skanios salotos. Vokietijoje įprasta patiekiamos su keptomis dešrelėmis ir raugintais kopūstais. Gaminimo variantų yra daug, bet aš siūlau savo variantą. Pabandykite pasigaminti, tai užtruks nemažai laiko, bet skonis jus nudžiugins. Ingredientai: Šoninė – pakuotė; … Skaityti toliau

Gnocchi su pievagrybių padažu

Gnocchi su pievagrybių padažu

Pats paprasčiausias ir pats mėgstamiausias mano receptas! Pagaminsite greitai, skaniai ir neprireiks jokių ypatingų ingredientų. Gnocchi – skaidulų, amino rūgščių, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Patiekalai su gnocchi sotūs, sušildo, papildo energijos atsargas. Bulvės saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaiko kraujagysles, stiprina imuninę sistemą. Gnocchi piktnaudžiauti nereikėtų, nes produktas jau savaime yra … Skaityti toliau

Tiršta bulvių sriuba su šonine

Tiršta bulvių sriuba su šonine

Bulvių sriubas mėgsta daugelis šefų ir šeimininkių dėl jų paruošimo paprastumo ir sotumo. Dėl neutralaus skonio, bulvės derinamos su daugybe ingredientų, todėl bulvių sriubų receptų išties gausu. Pavyzdžiui, galite pagal mano receptą išsivirti bulvių sriubą su šonine. Tokios sriubos paruošime nėra nieko sudėtingo, o rezultatas viršija visus lūkesčius. Sriubai paruošti reikia vištienos sultinio. Porcijos: 4 … Skaityti toliau

Bulvių apkepas vaikams

Bulvių apkepas su jautiena vaikams

Ką pagaminti vakarienei vaikui? Gaudykite puikią bulvių apkepo su jautiena idėją! Jautienos nauda: Mėsoje yra daug baltymų ir B grupės vitaminų, kurie naudingi ląstelių atstatymui. Jautienoje taip pat yra organizmui būtino arginino, glutamino, geležies, cinko. Geležis prisotina ląsteles ir padidina hemoglobino kiekį kraujyje, cinkas – testosterono kiekį, o kolagenas atnaujina odos ląsteles ir suteikia jai … Skaityti toliau

Bulvių apkepas su vištiena ir grietinėle

Bulvių apkepo su vištiena ir grietinėle receptas

Vištienos filė – balta krūtinėlės mėsa. Ji vertinga tuo, kad yra be odos, kremzlių ir kaulų. Žodis fillet kilęs iš prancūziško žodžio „kaspinas“ arba „siūlas“, nes mėsininkai geriausias vištienos dalis surišdavo šiurkščiais siūlais. Laikui bėgant šis žodis pradėjo reikšti geriausią bet kurio gyvūno skerdenos dalį. Vištienos filė yra rausvos spalvos, mėsa malonaus kvapo ir neutralaus … Skaityti toliau

Bulvių apkepas su faršu

Bulvių apkepo su faršu receptas

Jei gaminate bulvių košės apkepą, būtinai į masę įdėkite grietinės. Pamatysite, įprastam patiekalui tai suteiks skonio ir bus tik į naudą! Ypač kai tai apkepas su malta mėsa! Receptas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo sudėtingas, pabandę tik vieną kartą jūs tiesiog pamilsite šį bulvių apkepą ir pradėsite juo vaišinti visus savo artimuosius. Galite kepti didelėje … Skaityti toliau

Maltos mėsos ir bulvių patiekalas

Maltos mėsos ir bulvių patiekalo receptas

Šeimos stalui ruošiame skanius ir sočius pietus. Įprastą bulvių košę su mėsos paplotėliu išdėliojame ir kepame orkaitėje. Kad būtų sultingumas, į bulvių masę dedame didelį kiekį sūrio ir ant viršaus pomidorą. Maltą mėsą galima pasirinkti pagal savo nuožiūrą. Tokį patiekalą galima patiekti ir ant šventinio stalo. Ingredientai: Virtos bulvės – 700 g; Sviestas – 70 … Skaityti toliau

Keptos bulvės su sūriu keptuvėje

Keptų bulvių su sūriu receptas

Receptas yra paprastas – bulvės supjaustomos kubeliais ir dedamos į keptuvę su aliejumi. Po to, kai bulvės yra suminkštėjusios, į jas dedamas tarkuotas sūris, kiaušinis, krapai ir svogūno laiškai. Ingredientai: Bulvės – 3 vnt.; Sūris – 50 g; Kiaušinis – 1 vnt.; Krapai – 1 stiebelis; Aliejus – 30 g; Svogūnai – 1 vnt. Paruošimas: … Skaityti toliau

Šaltos vasariškos bulvių salotos

Šaltų bulvių salotų receptas

Šaltos vasariškos bulvių salotos yra lengvai paruošiamas ir gaivus patiekalas, kuris yra tinkamas karštoms vasaros dienoms. Bulvės yra virtos ir supjaustytos, o tada sumaišytos su įvairiais ingredientais, tokiais kaip kukurūzai, krapai ir kt. Šaltos bulvių salotos yra populiarus užkandis ir patiekalas, kuris gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras. Ingredientai: 8 – 10 … Skaityti toliau

Virtų bulvių apkepas su mėsa

Virtų bulvių apkepo su mėsa receptas

Klasikinis virtų bulvių apkepo su malta mėsa receptas – paprastas, nebrangus ir labai skanus patiekalas du viename (garnyro nereikia). Apkepas pagal šį receptą yra labai švelnus, purus ir kvapnus. Bulvių derinys su sultingu faršu – vienas mėgstamiausių. Vaikai tokį apkepą visada valgo su dideliu malonumu. Ingredientai: Bulvės – 1 kg; Malta mėsa – 500 g; … Skaityti toliau