Labai geras ir dar nežinomas skonis, močiutės tarkuotu bulvių virtiniai.
Video recepto autorius: SKONIŲ PARKAS
Sudėtis:
- miltai 500 g;
- kiaušinis;
- druska;
- vanduo apie 200 mililitrų;
- svogūnas;
- bulvės nevirtos;
- lašinukai;
- pipirai.
Jau ne kartą rašiau, kad ‘kofte’ arba kotletai ar maltinukai yra rimtas dalykas Turkijoje. Šis receptas tai vienas iš gausybės Turkišų kofte receptų. Aš netgi manau, kad labai jau primenantis lietuvišką virtuvę, nes kas nėra valgęs kotletų su bulvių koše? Kažkaip labai jau primenantis namus, nors jau ir atpratau nuo bulvių košės skonio. Bet kartais … Skaityti toliau
Siūlau pasigaminti salotas su liežuviu. Iš pirmo žvilgsnio šiek tiek neįprastas variantas, tačiau tokia mišrainės versija su raugintais agurkėliais ir bulvėmis išties skani.
Kvapnūs, karšti ir labai skanūs lavašo suktinukai su bulvėmis ir miško grybais.
Visiems rekomenduoju pasigaminti karštą patiekalą iš bulvių ir grybų.
Visų taip mėgstamos bulvės su baltuoju padažu. Greitai paruošiamas patiekalas.
Labai geras ir dar nežinomas skonis, močiutės tarkuotu bulvių virtiniai.
Video recepto autorius: SKONIŲ PARKAS
Taikant tokį kepimo būdą, kiauliena su bulvėmis rankovėje tampa tobulu troškiniu su sultingais mėsos gabalėliais ir visiškai mėsos sultyse išmirkytomis bulvėmis. Kad šis patiekalas būtų tobulas, svogūną geriau pakepinti keptuvėje atskirai. Ingredientai: 500 g kiaulienos; 4–5 bulvės (500 g); 2 dideli svogūnai (300–350 g); 2 v.š. augalinio aliejaus; Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų; Petražolių … Skaityti toliau
Iškepkite žuvį ir bulves orkaitėje, ir jūsų namai prisipildys Viduržemio jūros aromatų, primins atostogas Italijoje, Graikijoje ar Ispanijoje. Ir būtinai naudokite gerą ypač tyrą alyvuogių aliejų: jis patiekalo skoniui suteiks neįprastai išraiškingų natų. Atkreipkite dėmesį, kad bulvių nereikėtų pjaustyti labai plonai, kitaip jos gali per daug paruduoti. Bet kokiu atveju gaminimo metu stebėkite patiekalo būklę, … Skaityti toliau
Šiuo metu, orams jau visai atšalus, pirkinių maišeliuose vis dažniau atsiduria įvairūs sūriai, tad grįžus su nemažu gabalu Castelmagno, norėjau išbandyti tradicinį receptą iš šių vietovių. Gnocchi arba bulvių virtinukai yra vieni iš garsiausių. Tačiau norėdama suteikti šiek tiek originalumo ir spalvos, pasirinkau violetines bulves! Ši veislė, atklydusi iš Peru, puikiai prigijo daugelyje šalių, o bulvių skonis … Skaityti toliau
Atėjus žiemai ir pagaliau paspaudus šaltukui. Sekmadienio pietums skanauti comfort maistą. Taip taip. Tokia turi būti žiema… Dar vienas antigripinis patiekalas, kurį kepant, pakvimpa visi namai. Ingredientai: 4 bulvių; 100g liesos varškės; 1 a.š ar š. lieso jogurto ar grietinės (grietinėlė taip pat puikiai tinka sočiam variantui); 1 didelės skiltelės česnako; šviežiai grūstų pipirų; šviežių … Skaityti toliau
Išbandykite paprastą, nebrangų ir gausiai skanų receptą. Originaliai galima gaminti su tradicine varške ir grietine, tačiau veganai, gali įsigyti sojų varškės (arba to pačio tofu) ir įdaryti juo, bet kuriuo atveju, manau jums turėtų patikti. Aš dar ilgai jaučiau čili prieskonius ant savo pirštų galų – labai viliojančiai kvepėjo… Pagaminsim per: 50-60 min. Pamaitinsim: 2 porcijos … Skaityti toliau
Praėjęs savaitgalis buvo nepaprastas. Galbūt tai kiek neįtikėtina, tačiau meilė gyvenimui gali užklupti labai netikėtai. Pavyzdžiui, šeštadienio popietę, saulėtoje virtuvėje ruošiant pietus ir gurkšnojant šviežiai spaustas apelsinų sultis. Gyvenimas yra labai paprastas, viskas yra paprasta, lygiai taip pat paprasta kaip paruošti šitas simpatiškas bulvytes pietums. Išbandykite, aš tikiuosi, jog jums patiks! Trukmė: apie 30 min. … Skaityti toliau
Vakar gaminau šį jautienos troškinį, skonis tikrai dieviškas. Pabandykite nepasigailėsite.
Kai pernai planavau važiuoti į Ukrainą, pažįstama ukrainietė iš Donecko patarė būtinai paragauti barščių su “pampuška” ir virtinių su bulvėmis. Buvau, ragavau ir labai patiko. Tuomet pradėjau ir namie daryti virtinius su bulvių įdaru, nors anksčiau valgydavome tik su varške arba su uogomis. Namiškiai taip pat pamėgo šį patiekalą, tad dalinuosi receptu – gal ir … Skaityti toliau
Dabar jau pilnu tempu parduoda jaunas mažas bulvytes. Idealiai tinka kepimui – tiesiog nuplaukite ir supjaustykite į 2-4 dalis. Ir pagardinkite, žinoma. Su keptomis voveraitėmis jos tiesiog nuostabios – atrodo, kad bulvės ir keptos voveraitės sukurtos viena kitai. Tad išnaudokime akimirką – ir mėgaukimes. Orkaitėje keptos voveraitės su bulvėmis 600 g jaunų bulvių; 1/2 a.š. … Skaityti toliau
Kiekvienas lietuvis turi savo virtų bulvių cepelinų recepto variantą.
Bulvių plokštainis arba kugelis – orkaitėje kepamas patiekalas iš tarkuotų bulvių.
Kiekvienas lietuvis turi savo cepelinų recepto variantą. Cepelinai – tai patiekalas, kuris reikalauja išties nemažai laiko bei darbo.
Bulvių tėvynė – Pietų Amerika, o tiksliau – aukštieji Andai. Inkų valstybėje jos sudarė maisto pagrindą. Į Europą bulvės pateko po Kolumbo kelionių. Pirmos svarbesnės žinutės apie “miltingas bulves” atsirado 1573 metais. Šie metai ir laikomi bulvių atvežimo į Europą data.