Turinys:
Praėjęs savaitgalis buvo nepaprastas. Galbūt tai kiek neįtikėtina, tačiau meilė gyvenimui gali užklupti labai netikėtai. Pavyzdžiui, šeštadienio popietę, saulėtoje virtuvėje ruošiant pietus ir gurkšnojant šviežiai spaustas apelsinų sultis. Gyvenimas yra labai paprastas, viskas yra paprasta, lygiai taip pat paprasta kaip paruošti šitas simpatiškas bulvytes pietums. Išbandykite, aš tikiuosi, jog jums patiks!
- Trukmė: apie 30 min.
- Porcijos: dviem
Ingredientai:
- 6-8 nedidelių arba vid. bulvyčių su lupena;
- šiek tiek alyvuogių aliejaus;
- kelių laimo citrinos skiltelių;
- kelių česnako skiltelių;
- šiek tiek šviežio rozmarino;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos;
- žiupsnelio malto muskato riešuto;
- žiupsnelio paprikos miltelių;
- žiupsnelio ciberžolės.
Bulvių paruošimas
- Bulvytes švariai nuplaukite, itin gerai nušveiskite lupeną ir apvirkite apie 10 minučių. Tada supjaustykite į ketvirčius ir padėkite ant kepimo popieriumi (rekomenduoju) išklotos skardos.
- Aliejų sumaišykite su druska, pipirais, muskatu, ciberžole, paprika ir išmaišykite su bulvėmis. Ant viršaus uždėkite šviežio rozmarino šakelių, pasmulkintų citrinų skiltelių (aš tieisog padalinau į keturias dalis) ir pasmulkinto česnako (trinti nereikia, bet jei labai norite, galite ir taip).
- Pašaukite bulvytes į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min., 225 laipsnių tempartūroje.