Turinys
Šaltos vasariškos bulvių salotos yra lengvai paruošiamas ir gaivus patiekalas, kuris yra tinkamas karštoms vasaros dienoms. Bulvės yra virtos ir supjaustytos, o tada sumaišytos su įvairiais ingredientais, tokiais kaip kukurūzai, krapai ir kt. Šaltos bulvių salotos yra populiarus užkandis ir patiekalas, kuris gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras.
Ingredientai:
- 8 – 10 vnt. raudonųjų bulvių mažų;
- 1 v.š. druskos virimui;
- 2 vnt. kukurūzų burbuolės;
- 1 v.š. dijon garstyčių;
- 3 v.š. marinuotų agurkėlių skysčio;
- 1 vnt. raudonosios paprikos;
- 3-4 v.š. veganiško majonezo;
- 0,5 a.š. paprikos prieskonių;
- 1 a.š. druskos;
- 1 a.š. pipirų;
- 2 vnt. saliero lapkočiai;
- 10 vnt. marinuotų agurkėlių;
- 1 vnt. raudonasis svogūnas mažas;
- Šviežių krapų;
- Svogūnų laiškų.
Paruošimas
- Gerai nuplovus bulvytes jas supjaustyti pusiau, sudėti į puodą su sūdytu vandeniu ir užvirti. Vandeniui užvirus į tą patį puodą sudėti ir nuluptas kukurūzų burbuoles. Tuomet sumažinus ugnį virti apie 10-15 minučių, kol bulvės ir kukurūzai suminkštės. Daržovėms išvirus jas nusunkti ir padėti į šalį atvėsti.
- Užmaišykite padažą bulvėms – į dubenėlį įpilkite porą šaukštų skysčio iš marinuotų agurkėlių stiklainio ir garstyčių. Tuomet padenkite juo išvirusias bulves ir palaikykite jas šaldytuve apie pusvalandį.
- Kol bulvės vėsta paruoškite likusias daržoves. Susmulkinkite papriką, salierą, marinuotus agurkėlius, raudonąjį svogūną, svogūnų laiškus ir krapus bei nupjaustykite kukurūzus nuo koto.
- Galiausiai paruoškite padažą – dubenėlyje sumaišykite majonezą, 1 šaukštą marinuotų agurkėlių skysčio, paprikos prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Į dubenį su bulvėmis suberkite visas smulkintas daržoves, įmaišykite majonezo padažą. Prieš patiekiant papildomai pabarstykite krapais bei svogūno laiškais.