Gurmaniškoji bulvių košė

Pasigaminkite neįprastą garnyrą iš įprastų ingredientų, išvirdami bulves su raudonaisiais kopūstais ir sutrinkite jas su sviestu. Jūsų garnyras įgaus purpurinį atspalvį ir gausis ne tik skanus, gražus, bet ir sveikas, kupinas skaidulų. Violetinė bulvių košė bet kurią vakarienę pavers šventine. Taip pat puiki idėja sveikomis daržovėmis maitinti vaikus.

4 porcijos

Ingredientai:

  • 300 g raudongūžio kopūsto;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • ½ a.š. maltų laurų lapų;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • 1 žvaigždinis anyžius;
  • ½ a.š. maltų gvazdikėlių;
  • 1 a.š. cukraus;
  • ½ a.š. druskos;
  • 600 g nuskustų bulvių;
  • 80 ml pieno;
  • 25 g sviesto.

Paruošimas

  1. Kopūstą supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite įkaitusiame aliejuje. Pagardinkite laurų lapais, cinamonu, anyžiumi, gvazdikėliais, cukrumi ir druska. Troškinkite uždengtoje keptuvėje apie 40 minučių, kol kopūstas visiškai suminkštės. Retsykiais pamaišykite. Baigę troškinti, išimkite cinamono lazdelę ir anyžių. Kopūstus sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Bulves išvirkite ir sutrinkite.
  3. Sviestą išlydykite ir pakaitinkite su pienu.
  4. Trintas bulves sumaišykite su sviesto ir pieno mišiniu, sudėkite troškintus kopūstus ir gerai išmaišykite. Tiekite nedelsdami.


Parašykite komentarą