Yra daugybė būdų, kaip pamaloninti save ir savo artimuosius tikrais kulinariniais šedevrais. Puikus priedas prie virtos mėsos ir žuvies patiekalų yra garnyras iš bulvių košės. Šis patiekalas labai populiarus, ir tai nenuostabu. Kiekvienas iš mūsų ne kartą griebėsi jo paruošimo. Galų gale, bulvių košė yra labai skani, o tuo pat metu ją lengva virti, o mes jums papasakosime, kaip paruošti šį patiekalą, kad jis būtų skanesnis ir patrauklesnis.
4 porcijos
Ingredientai:
- 1 geltona saldžioji paprika;
- 600 g nuskustų bulvių;
- 50 ml pieno;
- 20 g sviesto;
- 100 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų.
Košės paruošimas
- Papriką supjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklas. Sudėkite skilteles odele į viršų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įjungę griliaus funkciją, kol pradės kilti rudos pūslelės. Ištraukite paprikas iš orkaitės, uždenkite kepimo popieriumi ir palikite atvėsti.
- Bulves išvirkite ir sutrinkite.
- Sviestą išlydykite ir pakaitinkite su pienu.
- Nuo atvėsusios paprikos nulupkite odelę. Minkštimą sutrinkite trintuve iki vientisos masės.
- Trintas bulves sumaišykite su sviesto ir pieno mišiniu, sudėkite trintą papriką, saldžiuosius kukurūzus ir gerai išmaišykite. Tiekite nedelsdami.