Pupelių kotletai

Pupelių kotletų receptas

Vienas iš receptų siūlo sumalti virtas pupeles su svogūnais, kiaušiniu, druska ir prieskoniais, formuoti kotletus ir kepti juos aliejuje. Kitame recepte siūloma sumalti virtas pupeles su cukinija, svogūnais, česnakais ir kiaušiniu. Recepte taip pat nurodoma, kad pupelių kotletukai gavosi minkšti ir purūs. Pupelių kotletai yra naudingi sveikatai dėl jų ingredientų. Pupelėse yra daug magnio, kuris … Skaityti toliau

Varškės pyragas su žemės riešutų sviestu

Varškės pyragas su žemės riešutų sviestu

Pyrago išvaizda yra labai reprezentatyvi, todėl puikiai tiks vakarėliams, gimtadieniams ar kitom šventėm. Pyragas atrodo tiesiog puikiai aplietas saldžia karamele ir valgosi itin gardžiai su miniatiūrinėmis, senoviškomis desertinėmis šakutėmis.

Kiek kepti krevetes?

Kiek kepti krevetes

Krevetės yra skanus ir sveikas maisto produktas. Jos naudojami sriuboms, salotoms, picoms, risotto gaminti. Taip pat krevetes galima patiekti kaip atskirą patiekalą. Toks užkandis alui yra tiesiog nepakeičiamas.

Maltos mėsos ir ryžių kukuliai padaže

Maltos mėsos ir ryžių kukulių receptas

Maltos mėsos ir ryžių kukuliai padaže yra tradicinis patiekalas, kurio pagrindinės sudedamosios dalys yra malta mėsa, ryžiai, svogūnai, morkos ir prieskoniai. Norint paruošti šį patiekalą, reikia sumaišyti maltą mėsą su virtais ryžiais, įmušti kiaušinį, sudėti smulkintus svogūnus ir morkas bei pagardinti prieskoniais. Tada reikia formuoti kukulius ir juos apkepti. Padažui paruošti reikia sumaišyti pomidorų padažą … Skaityti toliau

Apkepas su grybais ir sūriu

Apkepo su grybais ir sūriu receptas

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu yra lengvai pagaminamas patiekalas. Dauguma receptų siūlo naudoti paprastus ingredientus, tokius kaip bulvės, grybai, sūris, varškė ar kiaušiniai. Patiekalas tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Ingredientai skirti 14 cm formai! Ingredientai: Pievagrybiai – 150 g; Neriebi varškė – 180 g; Sūris 45% – 60 g; Kiaušiniai – 2 vnt; Lavašas be … Skaityti toliau

Migdoliniai riestainiai

Migdolinių riestainių receptas

Niekad nemaniau, kad teks sudalyvauti Kaziuko mugėje. Bet vat nors ir netiesiogiai, bet dalyvausiu – dukrytės darželyje vyks renginys, tai nori nenori (aš beveik visada noriu… kept), reikia kažko, ką galima būtų pardavinėt. Mintyse perkračiau ką pati pirkau ir mačiau mugėse – veltinio šlepetes (velt nemoku, vilnos neturiu, nu nebent keturkoję draugę nuskusčiau, bet bijau, … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlė įdaryta sūriu ir špinatais

Vištienos krūtinėlė įdaryta sūriu ir špinatais

Kadangi vištienos filė po terminio apdorojimo yra gana sausas produktas, tad būtina žinoti specialias paslaptis ir tam tikrus jos paruošimo būdus. Kaip iškepti skanią vištienos krūtinėlę? Kad ji būtų kuo sultingesnė ir švelnesnė. Šiam receptui panaudosite minimalų ingredientų kiekį. Vištienos sultingumą suteikia sūris. Minkštas kreminis sūris sumaišomas su šviežiais špinatais, mišinys išdėliojamas vištienos filė gabalėliuose. … Skaityti toliau

Varškės pyragas su obuoliais

Varškės pyragas su obuoliais

Sukdama galvą, ką pasigaminti iš trijų pakelių varškės su besibaigiančiu galiojimo laiku, pritrūkau idėjų. Paprastai juos sunaudoju virtiniams, varškėčiams ar lietinių įdarui, o šį kartą norėjosi kažko saldaus. Tai – pirmasis mano pyragas su varške. Taigi, pirmas toks didelis (skarda buvo pilnutėlė, galvojau kad bekepant bus problemų :)) ), toks “nuodėmingas” pyragas. Kadangi gaminau svečiams, … Skaityti toliau

Varškės apkepas su manų kruopomis

Varškės apkepas su manų kruopomis

Tobulas, labai skanus, purus ir tradicinis varškės apkepas su manų kruopomis.

Ingredientai:

  • 600 g varškės;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1/2 šaukštelio vanilino;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 3 šaukštai manų kruopų.

Paruošimas:

  1. Varškę sutrinkite su kiaušinių tryniais ir suberkite manų kruopas. Sumaišome.
  2. Įpilkite cukraus, vanilino, druskos. Sumaišome.
  3. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.
  4. Įpilkite grietinės išmaišykite ir nusiųskite į šaldytuvą 40 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  5. Tada supilkite išplaktus baltymus ir masę supilkite į riebalais pateptą indą.
  6. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol apkepas pakils ir taps auksinės rudos spalvos (40-45minutės).

Skanaus!

Keptos vištienos blauzdelės su garnyru

Keptos vištienos blauzdelės su garnyru

Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės ar bet kurios kitos dalys, užpiltos kreminiu padažu, yra labai sultingas ir minkštas patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokių garnyrų. Ingredientai: Vištienos blauzdelės – 10 vnt; Druskos ir prieskonių – pagal skonį; Sojos padažas – 80 ml; Medus – 3 šaukštai; Aliejus – 50 ml; Česnakas – 4 skiltelės; Lupenuose virtos … Skaityti toliau

Cukinijų blyneliai su sūriu

Cukinijų blyneliai su sūriu

Labai skanūs cukinijų ir fetos sūrio blynai su kiaušinių, mėtomis ir laiškiniais svogūnais. Greitas ir paprastas receptas kiekvienai dienai. Ingredientai: Cukinijos – 360 g; Kiaušiniai – 1 vnt; Fetos sūris – 100 g; Miltai – 40 g; Mėtos – pagal skonį; Laiškiniai svogūnai – pagal skonį; Druska pagal skonį; Pipirai pagal skonį. Paruošimas Cukinijas sutarkuokite … Skaityti toliau

Cukinijų vafliai su sūriu

Cukinijų vafliai su sūriu

Šiems vafliams tinka bet kokios cukinijos – įprastos šviesiai žalios ar geltonos. Iškeptus vaflius geriausia valgyti su grietine ir pomidorų salotomis. Būtinai išbandykite! Ingredientai: Cukinijos – apie 300 g; Sūris – 100 g; Kiaušinis – 1 vnt.; Miltai – 100 g; Grietinė – 70 g; Prieskoniai; Aliejus – 2 šaukštai; Druska pagal skonį. Paruošimas Cukinijas … Skaityti toliau