Šalta rūgštynių sriuba

Šią nuostabią šaltą sriubą vaikystėje virė mama, močiutė ir tetos. Šaltos rūgštynių sriubos receptą gavau iš mamos. Šeimos nariai liko labai patenkinti.

Tad visiems, norintiems sulieknėti, rekomenduoju lengvą šaltą rūgštynių sriubą. Daugelis stengiasi į šią sriubą dėti mėsos, bulvių, bet… nepatarčiau. O be viso šito sriuba yra gana vertingas ir maistingas produktas.

Iškarto norių pasakyti dėl vandens kiekio. Kiekvienas nusprendžia pats – kažkam patinka labai rūgšti sriuba, kažkam vidutiniškai, o kažkam šiek tiek. Taigi darome koncentraciją pagal skonį.

Ingredientai:

  • Rūgštynės – 300 g;
  • Vanduo – 500 ml;
  • Agurkai – 3 vnt;
  • Žalieji svogūnai;
  • Virti kiaušiniai – 4 vnt;
  • Druska;
  • Grietinė – 100 g;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Švieži krapai.

Paruošimas:

  1. Rūgštynes, nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 3-5 minutes. Tada atvėsinkite šaldytuve.
  2. Smulkiai supjaustykite agurkus, žalius svogūnus ir kiaušinius. Juos išmaišykite, pasūdykite ir suberkite į puodą su rūgštynėmis.
  3. Pagardinkite sriubą grietine. Suberkite cukrų ir smulkintus krapus.
[the_ad id=”6305″] [the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą