Kaip sūdyti rūgštynes?

Sezono metu rūgštynių derlių galite surinkti 5-6 kartus, nes lapai atauga per 2-3 savaites. Jei išauga daug rūgštynių, namų šeimininkės bando kažkaip jas išsaugoti žiemai: marinuoja, šaldo, džiovina. Vienas iš derliaus išsaugojimo būdų yra sūdymas. Rūgštynės yra puikiai sūdomos ir jas galima dėti į bet kokius patiekalus. Bet tuo pačiu metu jums nebereikės sūdyti patiekalo – reikalingos druskos yra rūgštynių ruošinyje.

Geriausia rūgštynes sūdyti mažuose indeliuose. Labai patogu, jei tokio indelio turinį naudojate vienam patiekalui paruošti. Sūdytą rūgštynę geriausia laikyti šaldytuve.

Kaip sūdyti rūgštynes ​​žiemai?

Darbui mums reikia:

  • Rūgštynių
  • Druskos
  • Rankšluosčio, peilio, pjaustymo lentos

Paruošimas:

  1. Surūšiuokite rūgštynes, pašalinkite sugedusius lapus, gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  2. Paskirstykite rūgštynes ant rankšluosčio ir nusausinkite.
  3. Supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis.
  4. Sudėkite rūgštynes į dubenį, sluoksniuojant su druska.
  5. Palikite 30–45 minutėms, kad rūgštynės išleistų sultys.
  6. Tada tankiai sudėkite į švarius stiklainius.
  7. Uždarykite dangčių ir laikykite šaldytuve.

Rūgštynių ​​sūdymas su kitais žalumynais?

Rūgštynes žiemai galite paruošti ir su kitais žalumynais. Užteks vieno šaukšto tokio pagardo, kad patiekalas būtų praturtintas daugybe vitaminų.

Šiam receptui jums reikės:

  • Švieži rūgštynių lapai – 700 g;
  • 200 g žaliųjų svogūnų;
  • 50 g krapų ir petražolių;
  • Druskos – 100g.

Paruošimas:

Visus žalumynus supjaustykite ir išdėliokite į stiklainius, pabarstykite druska ir stipriai paspauskite šaukštu. Uždarykite ir laikykite šaldytuve arba rūsyje.



1 komentaras apie “Kaip sūdyti rūgštynes?”

Komentarai yra išjungti.