Sezono metu rūgštynių derlių galite surinkti 5-6 kartus, nes lapai atauga per 2-3 savaites. Jei išauga daug rūgštynių, namų šeimininkės bando kažkaip jas išsaugoti žiemai: marinuoja, šaldo, džiovina. Vienas iš derliaus išsaugojimo būdų yra sūdymas. Rūgštynės yra puikiai sūdomos ir jas galima dėti į bet kokius patiekalus. Bet tuo pačiu metu jums nebereikės sūdyti patiekalo – reikalingos druskos yra rūgštynių ruošinyje.
Geriausia rūgštynes sūdyti mažuose indeliuose. Labai patogu, jei tokio indelio turinį naudojate vienam patiekalui paruošti. Sūdytą rūgštynę geriausia laikyti šaldytuve.
Kaip sūdyti rūgštynes žiemai?
Darbui mums reikia:
- Rūgštynių
- Druskos
- Rankšluosčio, peilio, pjaustymo lentos
Paruošimas:
- Surūšiuokite rūgštynes, pašalinkite sugedusius lapus, gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Paskirstykite rūgštynes ant rankšluosčio ir nusausinkite.
- Supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis.
- Sudėkite rūgštynes į dubenį, sluoksniuojant su druska.
- Palikite 30–45 minutėms, kad rūgštynės išleistų sultys.
- Tada tankiai sudėkite į švarius stiklainius.
- Uždarykite dangčių ir laikykite šaldytuve.
Rūgštynių sūdymas su kitais žalumynais?
Rūgštynes žiemai galite paruošti ir su kitais žalumynais. Užteks vieno šaukšto tokio pagardo, kad patiekalas būtų praturtintas daugybe vitaminų.
Šiam receptui jums reikės:
- Švieži rūgštynių lapai – 700 g;
- 200 g žaliųjų svogūnų;
- 50 g krapų ir petražolių;
- Druskos – 100g.
Paruošimas:
Visus žalumynus supjaustykite ir išdėliokite į stiklainius, pabarstykite druska ir stipriai paspauskite šaukštu. Uždarykite ir laikykite šaldytuve arba rūsyje.
1 komentaras apie “Kaip sūdyti rūgštynes?”
Komentarai yra išjungti.