- Trukmė: apie 30 min.
- Porcijos: 4
Ingredientai:
- 1 l daržovių sultinio;
- 3 nemažų bulvyčių;
- 250 g pomidorų tyrės;
- 1 didelio svogūno;
- 3-4 česnako skiltelių;
- a.š. kumino;
- a.š. rozmarino;
- 2 a.š. ciberžolės (kurkuma);
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- petražolių;
- druskos (pagal skonį);
- alyvų aliejaus (kepimui).
Sriubos paruošimas
- Nuplaukite ir švariai nuskuskite bulves, tada supjaustykite kubeliais ir sudėkite į užvirusį 1l sultinio (arba ištirpusius sultinio kubelius). Virkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
- Įkaitinkite 2-3 šaukštus alyvų aliejaus keptuvėje ir sudėkite susmulkintą svogūną bei česnaką. Apkepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite visus prieskonius, išskyrus pipirus ir druską. Apkepkite dar 30-60 sekundžių.
- Į 15 min. virusias bulves supilkite pomidorų tyrę ir suberkite keptuvės turinį. Virkite pamaišydami dar apie 10 minučių.
- Sukrėskite, supilkite turinį į elektrinį maišytuvą ir sutrinkite sriubą (jei naudojate rankinį, sutrinkite sriubą puode). Paragaukite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį (gali būti, kad druskos visai nereikės, jei sultinys buvo sūrus). Supilkite į indelius ir papuoškite petražolėmis.
Skanaus 🙂
1 komentaras apie “Trinta pomidorų sriuba su prieskoniais”