🍪 Veganiški sviestiniai sausainiai

Visi mes esame girdėję ir net neabejoju, kad esame ragavę, sviestinių sausainių. Man asmeniškai tai yra puikiai pažįstamas skonis iš vaikystės. Net dabar prisimenu, kaip su arbata mėgavausi jais.

Tačiau ką daryti jeigu jus pasiilgote jų skonio, tačiau esate veganas? Juk pagrindiniai šių sausainių ingredientai visgi yra sviestas ir kiaušiniai. Atsakymas paprastas – vadovautis šiuo mano veganišku sviestiniu sausainiu receptu. Vietoje paprasto sviesto naudojau veganišką sviestą Naturli – Vegan Butter Block (yra RIMI), o vietoje kiaušinių – kukurūzų miltų ir vandens mišinį.

Ir patikėkite manimi, šie veganiški sviestiniai sausainiai yra nuostabus. Idealaus saldumo ir idealios tekstūros. Valgyti juos reikia visiškai šaltus, tada jie tampa idealiai trapus. Mėgaukitės kartu su arbata arba kava.

Reikės:

  • 200g veganiško sviesto (naudojau Naturli – Vegan Butter Block iš RIMI);
  • 130g cukraus pudros;
  • 310g kvietinių miltų;
  • 1 v.š. kukurūzų miltų sumaišytų su 2 v.š. vandens;
  • 1 v.š. migdolų pieno (jeigu reikės).

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Paruoškite kepimo skardą ir patieskite kepimo popierių.
  2. Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra iki purumo.
  3. Įdėkite miltus, kukurūzų miltų ir vandens mišinį ir gerai išmaišykite. Jeigu gautas mišinys gavosi per sausas įpilkite 1 valg. š. migdolų pieno ir vėl išmaišykite.
  4. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ar į konditerinį švirkštą ir išspauskite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. Jeigu norite, kad sausainiai būtų dar trapesni, galite leisti masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės. Tada iškočioti tešlą maždaug iki 0.5 cm storio ir pasinaudodami stikline, taure ar konditerine formele išspausti norimos formos sausainius.
  6. Kepkite sausainius iki kol sutvirtės ir bus auksinės spalvos, apie 10-15 min. Jeigu orkaitė kepa netolygiai, kepimo viduryje apsukite skardą.
  7. Kelias minutes sausainius vėsinkite ant skardos, o tuomet sudėkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Skanaus! Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

[the_ad id=”13109″][the_ad id=”6305″]
Taip pat rekomenduojame:


Parašykite komentarą