Šiltos grikių ir burokėlių salotos

Šios grikių ir burokėlių salotos labai nudžiugins mano mamą. Ji yra labai didelė grikių gerbėja ir vis nenustoja man sakyti, kokios naudingos yra grikių kruopos (ir ji yra teisi).

Mano santykiai su grikiais ilgą laiką buvo gana komplikuoti. Kiek pamenu vaikystėje labai jų nemėgau, tačiau per jėgą buvau verčiamas juos valgyti. Todėl grikiai man niekada neasocijavosi su tuo, ką aš valgysiu tada, kai galėsiu pats rinktis, ką valgyti. 

Tačiau, o vaikystės naivume, aš klydau. Aš tiesiog nemokėjau jų gaminti. Todėl suteikite ir jūs šansą. Šios ŠILTOS GRIKIŲ IR BUROKĖLIŲ SALOTOS yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų. Važiuojam!

Reikės (4 porcijos):

  • 350g grikių kruopų;
  • 3 didelių burokėlių;
  • 50g špinatų;
  • 100g pievagrybių arba kitų grybų;
  • 1 nedidelio poro;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 a.š. džiovinto rozmarino;
  • ½ a.š. druskos
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. kokoso aliejaus;
  • 1-2 v.š. balzaminio acto.

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C. Nuskuskite ir supjaustykite burokėlius vidutiniais gabaliukais. Grūstuvėje gerai sutrinkite džiovintą rozmariną ir druską.
  2. Burokėlius sudėkite į dubenį. Įpilkite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. balzaminio acto ir rozmarino druską. Kepkite orkaitėje 40 minučių.
  3. Grikių kruopas išvirkite ir palikite, kad išbrinktų.
  4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Dėkite supjaustytą porą ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Įdėkite supjaustytą česnaką. Pakepkite porą minučių. Tada dėkite supjaustytus grybus ir kepkite kol gerai iškeps. Pagardinkite druska , pipirais ir 1 valg. š. balzaminio acto. Įdėkite špinatus ir pakepinkite dar porą minučių. Galiausiai sudėkite išvirtus grikius ir gerai sumaišykite. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Perkelkite į lėkštes ir ant viršaus dėkite kepintus burokėlius.

Skanaus! Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

[the_ad id=”13109″][the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą