Pad Thai

Pad thai tradiciškai gaminamas iš plokščių ryžių makaronų, kiaušinių, daržovių, pupelių daigų ir grūstų žemės riešutų. Priklausomai nuo pageidavimų, į patiekalą dedama tofu, krevečių ar vištienos. Pad thai pagrindas yra to paties pavadinimo padažas – būtent jis suteikia patiekalui būdingą skonį.

Padažas yra pagrindinis ir susideda iš cukraus, žuvies padažo, ryžių acto ir tamarindo. Šis derinys sukuria tinkamą visų keturių skonių – saldaus, sūraus, aštraus ir rūgštaus – balansą.

Ingredientai:

  • 400 g Krevėčių;
  • 180 g Ryžių makaronų;
  • 150 g Pad Thai padažo (Santa Maria);
  • 100 g Žemės riešutų (Nesūdytų);
  • 100 g Pupelių daigų;
  • 100 g Svogūno laiškų;
  • 30 g Imbiero šaknies;
  • 30 g Česnako;
  • 2-jų Kiaušinių;
  • 1-no Laimo;
  • Truputėlis druskos ir pipirų.

Pad Thai paruošimas

  1. Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 3 minutes. Makaronams išbrinkus nuplauname juos po šaltu vandeniu.
  2. Susmulkiname svogūno laiškus, imbiero šaknį, česnako skilteles ir riešutus.
  3. Į keptuvę pilame aliejaus ir apie porą minučių pakepiname krevėtes.
  4. Ant krevečių bereme svogūno laiškus, imbiero šaknį, česnaką, riešutus, pupelių daigus, truputelį druskos, pipirų ir dar viską kartu pakepiname apie 2 minutes.
  5. Ant viršaus mušame du kiaušinius, maišydami šiek tiek apkepame. Kiaušiniams apkepus sudedame makaronus, pilame Pad Thai padaža ir maišome kol viskas kartu sušyla.
  6. Pad Thai patiekite su laimo skiltele.

SVARBU!

  • Pad Thai galima gaminti su krevetėmis, krabais, kalmarais, vištiena arba su jūms patinkačia žuvimi ar mėsa.
  • Rekomenduoju naudoti “Santa Maria” Pad Thai padažą, kiek esu bandžiusi skirtingų šis buvo skaniausias.

Skanaus!



Parašykite komentarą