Pad thai tradiciškai gaminamas iš plokščių ryžių makaronų, kiaušinių, daržovių, pupelių daigų ir grūstų žemės riešutų. Priklausomai nuo pageidavimų, į patiekalą dedama tofu, krevečių ar vištienos. Pad thai pagrindas yra to paties pavadinimo padažas – būtent jis suteikia patiekalui būdingą skonį.
Padažas yra pagrindinis ir susideda iš cukraus, žuvies padažo, ryžių acto ir tamarindo. Šis derinys sukuria tinkamą visų keturių skonių – saldaus, sūraus, aštraus ir rūgštaus – balansą.
Ingredientai:
- 400 g Krevėčių;
- 180 g Ryžių makaronų;
- 150 g Pad Thai padažo (Santa Maria);
- 100 g Žemės riešutų (Nesūdytų);
- 100 g Pupelių daigų;
- 100 g Svogūno laiškų;
- 30 g Imbiero šaknies;
- 30 g Česnako;
- 2-jų Kiaušinių;
- 1-no Laimo;
- Truputėlis druskos ir pipirų.
Pad Thai paruošimas
- Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 3 minutes. Makaronams išbrinkus nuplauname juos po šaltu vandeniu.
- Susmulkiname svogūno laiškus, imbiero šaknį, česnako skilteles ir riešutus.
- Į keptuvę pilame aliejaus ir apie porą minučių pakepiname krevėtes.
- Ant krevečių bereme svogūno laiškus, imbiero šaknį, česnaką, riešutus, pupelių daigus, truputelį druskos, pipirų ir dar viską kartu pakepiname apie 2 minutes.
- Ant viršaus mušame du kiaušinius, maišydami šiek tiek apkepame. Kiaušiniams apkepus sudedame makaronus, pilame Pad Thai padaža ir maišome kol viskas kartu sušyla.
- Pad Thai patiekite su laimo skiltele.
SVARBU!
- Pad Thai galima gaminti su krevetėmis, krabais, kalmarais, vištiena arba su jūms patinkačia žuvimi ar mėsa.
- Rekomenduoju naudoti “Santa Maria” Pad Thai padažą, kiek esu bandžiusi skirtingų šis buvo skaniausias.
Skanaus!