Subtilūs skanūs sausainiai su obuoliais, paprastas ir greitas receptas, o rezultatas tikrai jus pradžiugins. Gauname puikų švelnios trapios tešlos ir kvapnių obuolių skonio balansą.
Ingredientai:
- 600g obuolių;
- 2 v.š. citrinų sulčių;
- 2 kiaušiniai;
- 150g cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 1/2 a.š. druskos;
- 2 v.š. grietinėlės;
- 125 ml aliejaus;
- 250g miltų;
- 2 a.š. kepimo miltelių.
Sausainių paruošimas
- Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti citrinų sultimis.
- Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti obuolius. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min. Atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.