Keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 8

Pastaruoju metu ruošiau daug įvairiausių pyragų su kondensuotu pienu ir pačiais geriausiais rezultatais pasidalinu su Jumis.

Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai sugebės paruošti net virtuvėje sukiotis tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteikia šviežios uogos – visi desertų mėgėjai garantuotai paprašys dar vieno (o gal ir net ne vieno) gabaliuko.Išmėgink – gali būti, kad šis pyragas greitai pataps tikru jūsų šeimos pyragų karaliumi.

Receptui reikės:

  • sausainių: 250 gramų
  • tirpinto sviesto: 125 gramų
  • maskarponės sūrio: 0,5 kilogramo
  • kondensuoto pieno: 1 indelio
  • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušinių: 2
  • šviežių uogų (pyragui papuošti)

Paruošimas

  • Pradžioje sausainius sumalk arba sulaužyk į trupinius.
  • Tuomet supilk tirpintą sviestą ir išmaišyk.
  • Tada pasiruoštą masę dėk į riebalais išteptą kepimo formą atsegamais kraštais.
  • Padėk į šaldytuvą ir palaikyk apie 30 minučių.
  • Paskui maskarponę išplak plaktuvu, dėk sutirštintą pieną bei citrinų sultis, gerai išplak.
  • Įmušk kiaušinius ir gerai išmaišyk.
  • Orkaitę įkaitink iki 150 laipsnių temperatūros.
  • Paruoštą masę supilk ant atšalusių sausainių ir dėk kepti į orkaitę. Kepk apie 50 minučių – kol masė sutvirtės, bet dar bus minkšta.
  • Palik atvėsti orkaitėje, pravėręs dureles.
  • Kai jau pyragas atvės, dėk į šaldytuvą ir šaldyk mažiausiai dvi valandas.
  • Patiekdamas papuošk šviežiomis uogomis. Pjaustyk ir skanauk!

6 komentarai apie “Keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu”

  1. Be galo patiko, bus gaminamas dar ne vieną kartą. Maskarponė ir kondensuotas pienas dera tiesiog idealiai. Ačiū. 🙂

    Atsakyti
Average
5 Based On 6

Parašykite komentarą