- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 50 min
- Porcijos: 8
Pastaruoju metu ruošiau daug įvairiausių pyragų su kondensuotu pienu ir pačiais geriausiais rezultatais pasidalinu su Jumis.
Šiais labai pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
– Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
– Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;
– Citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
– Greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuot pienu;
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai sugebės paruošti net virtuvėje sukiotis tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteikia šviežios uogos – visi desertų mėgėjai garantuotai paprašys dar vieno (o gal ir net ne vieno) gabaliuko.Išmėgink – gali būti, kad šis pyragas greitai pataps tikru jūsų šeimos pyragų karaliumi.
Receptui reikės:
- sausainių: 250 gramų
- tirpinto sviesto: 125 gramų
- maskarponės sūrio: 0,5 kilogramo
- kondensuoto pieno: 1 indelio
- citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
- kiaušinių: 2
- šviežių uogų (pyragui papuošti)
Paruošimas
- Pradžioje sausainius sumalk arba sulaužyk į trupinius.
- Tuomet supilk tirpintą sviestą ir išmaišyk.
- Tada pasiruoštą masę dėk į riebalais išteptą kepimo formą atsegamais kraštais.
- Padėk į šaldytuvą ir palaikyk apie 30 minučių.
- Paskui maskarponę išplak plaktuvu, dėk sutirštintą pieną bei citrinų sultis, gerai išplak.
- Įmušk kiaušinius ir gerai išmaišyk.
- Orkaitę įkaitink iki 150 laipsnių temperatūros.
- Paruoštą masę supilk ant atšalusių sausainių ir dėk kepti į orkaitę. Kepk apie 50 minučių – kol masė sutvirtės, bet dar bus minkšta.
- Palik atvėsti orkaitėje, pravėręs dureles.
- Kai jau pyragas atvės, dėk į šaldytuvą ir šaldyk mažiausiai dvi valandas.
- Patiekdamas papuošk šviežiomis uogomis. Pjaustyk ir skanauk!
Be galo patiko, bus gaminamas dar ne vieną kartą. Maskarponė ir kondensuotas pienas dera tiesiog idealiai. Ačiū. 🙂