Tai žaliųjų špinatų tortas su maskarponės-grietinėlės kremu ir miško uogomis. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą 🙂
TEŠLAI:
- 3 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 2 a.š. vanilinio cukraus;
- 250 g šviežių špinatų;
- 300 g kvietinių miltų;
- 100 g maltų lazdyno riešutų (nedėjau, nes jubiliato jų nemėgsta) papildomai įdėjau 1 v.š. miltų;
- 3 a.š. kepimo miltelių;
- 250 ml aliejaus.
PERTEPIMUI:
Uogienės, pvz., braškių, aviečių, miško uogų
KREMUI:
- 200-250 g grietinėlės 30-36%;
- 250 g maskarponės;
- 1-2 v.š. cukraus pudros.
PAPUOŠIMUI:
Švieži vaisiai, pavyzdžiui, avietės, mėlynės, gervuogės, aš dar dėjau mažus morengus.
Torto paruošimas
- Šviežius špinatus nuplaukite, gerai išdžiovinkite ir sutrinkite trintuvu. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios ir purios masės. Maišydami pamažu supilkite aliejų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įpilkite į išplaktą masę ir atsargiai išmaišykite. Įmaišykite špinatus, tada graikinius riešutus. Jei tešla per tiršta, galima įpilti šiek tiek pieno. Jei per skysta, įberti daugiau miltų. Tešla turi būti kreminės konsistencijos.
- Torto formą išklokite kepimo popieriumi, šonus plonai ištepkite sviestu arba margarinu.
- Įpilkite tešlą į formą.
- Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol dantų krapštuku išlips sausas. Iškepusį biskvitą kurį laiką palikite orkaitėje, šiek tiek pravertomis durelėmis, tada išimkite ant stalviršio ir palikite visiškai atvėsti.
- Kraštus nupjauti. Susmulkinkite supjaustytas likučius į dubenį.
- Tešlą perpjaukite per pusę, kad susidarytų du sluoksniai. Sudrėkiname sluoksnius su rūgščiomis sultimis (turėjau apelsinų sultis, tai jomis ir aplaksčiau ) Abu sluoksnius ištepkite uogiene.
- Grietinėlę standžiai išplakti su maskarpone. Plakimo pabaigoje suberiame cukraus pudrą. Pusę grietinėlės užpilkite ant uogienės. Uždenkite antruoju sluoksniu , ant jo likusį kremą. Ant viršaus pabarstykite pyrago trupinius ir papuoškite vaisiais, morengiukais ir pan.
- Tortą laikykite šaldytuve.
Skanaus 😋👍
[the_ad id=”9498″]