- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 50 min
- Porcijos: 8
Tai dar vienas be galo skanus pyragas su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų, su šiuo ingredientu. Kaip jau minėjau, stengiuosi dalinti labiausiai pasitiesusiaisiais receptais, kurie dar nenuvylė.:)
Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais;
– nekeptas želė pyragas “Mozaika” su kondensuotu pienu;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Ir nors atrodė, kad šią temą jau baigiu išsemti ir eksperimentus baigsiu, tačiau užvakar kepiau tokį fantastišką šokoladinį varškės pyragą su kondensuotu pienu. Rezultatas pranoko visus lūkesčius. Buvo suvalgytas vienu prisėdimu. Gerai, kad suvalgiau ne viena pati, o tą padarėme visa šeima. Imkite būtinai šį receptą ir lepinkitės nuostabiu skoniu!
Receptui reikės:
Tešlai:
- sviesto: 200 gramų (tiks ir margarinas)
- cukraus: 200 gramų
- vanilinio cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
- kiaušinių: 1
- miltų: 300 gramų (jeigu naudosi margariną, gali reikėti daugiau)
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- šokoladinės kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
- mėgstamų riešutų, pabarstyti ant viršaus: 0,5 stiklinės (aš naudoju graikinius arba lazdyno; galite visai nedėti)
Varškės įdarui:
- varškės: ~400-500 gramų
- kondensuoto pieno: ~8 valgomųjų šaukštų
- kiaušinių: 3 nedidelių
- krakmolo: 2 valgomųjų šaukštų
- romo: 2 valgomųjų šaukštų (arba brendžio; galite visai nepilti)
Paruošimas
- Tešlos paruošimas: Sviestą išlydyk ir leisk kiek atvėsti.
- Tada į jį supilk cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį bei šiek tiek paplak.
- Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyk, berk į plakinį ir minkyk tešlą (jei viską išmaišius, vis dar kažkiek lips prie rankų, šiek tiek pridėk miltų).
- Tada padalink į maždaug dvi lygias dalis, įvyniok į maišelius arba maistinę plėvelę ir maždaug vieną valandą palik šaldymo kameroje.
- Varškės masės ruošimas: Varškę sumaišyk su kondensuotu pienu, kiaušiniais, krakmolu, romu (arba brendžiu) ir mikseriu arba blenderiu gerai pertrink iki vientisos masės.
- Po to kepimo skardą (mano 23×28 centimetrų dydžio) išklok kepimo popieriumi.
- Burokine tarka sutarkuok pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyk ant dugno.
- Pilk varškės masę ir ant viršaus paskirstyk antrą tarkuotą tešlos gabalą. Išbarstyk riešutus (jei naudosi).
- Dėk į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk apie 45-50 minučių.
- Po to ištrauk iš orkaitės ir leisk pilnai atvėsti.
- Pjaustyk ir skanauk!
Nemeluosiu, bet pyragas atrodo tikrai tobulai. Būtinai mėginsiu!