Turinys
Ar kada pagalvojote, ką veikia mokytojai mokytojų kambaryje, kurio durys paprastai būna uždarytos, kur nepasibeldus įeiti negalima, o jei ką ir pažada pakviesti, tai reikia laukti už durų? Na bent jau mano tokie atsiminimai, kai aš buvau dar gimnazistė Kėdainiuose. Nuo to laiko praėjo gana nemažai metų ir per tuos metus pati dirbau mokytoja keliose vietose ir dabar dar dirbu, tiesa tik savaitgaliais. O iš tiesų mokytojų kambariai, kuriuose man teko leisti pertraukas ar laisvas pamokas yra visai ne kažkokia paslaptinga vieta, kur pikti mokytojai pasislepia ir skaito knygas, diskutuoja filosofinėm temom ar svarsto kurį čia mokinį “nusodinus” (ar ne taip mokiniai sakydavo?), o greičiau pati smagiausia vieta mokykloje, kur mokytojai būna atsipalaidavę, kur nereikia būti rimtam ar solidžiam. Dabartinėje mano darbo vietoje, tiesa privati mokykla suaugusiems, mokytojų kambarys visada ūžia. Netgi per paskutinį susirinkimą vadybininkė liepė dažniau užsidaryti duris, nes mokytojų juokas trugdo mokiniams kavinukėje susikaupti ar namų darbus atlikti. 😀
[the_ad id=”6308″]Čia pertraukų metu visada pilna žmonių, kurie plepa, rodo vieni kitams juokingus video savo protinguose telefonuose, klausosi visai ne ‘mokytojiškos’ (čia labiau stereotipiškai mastant) muzikos, kartais šoka, ar ant lentos rašo juokelius. Bet vienas dalykas, kuris vienija visus mokytojų kambarius, kuriuose man yra tekę dirbti, yra tai, kad mokytojai tikrai mėgsta švęsti. Čia visada rasite kur spintelėje sudėtas plastikines lėkštes, peilį ir servetėles, na jei kartais prireiktų. Kad ir va vieną dieną, kai mokykloje buvo susirinkimas, visi greitai susigalvojom atšvęsti Mervės gimtadienį. O kas man? Man tai dar viena proga išbandyti įdomų receptą! I’m in!
Šį tortą nusižiūrėjau pas Aušrą, kuri dar iš kažkur nusižiūrėjo. Įdomiausia tai, kad jos abi kepė šį tortą savo vyrams jubiliejų proga. Tai dar vienas įrodymas, kad meilės spalva visai ne raudona, o šokoladiškai ruda! Taigi lengvas receptas, sodraus ir labai šokoladinio skonio. Tiesa aš pridėjau dar truputį pieno į kremą, kad būtų minkštesnis. Bet vistiek labai jau šokoladinis. Skanaus!
- Porcijos: 8 asmenims
Biskvitui:
- 5 kiaušinių;
- 6 valg.š. cukraus pudros;
- 200 g smulkiai maltų lazdynų riešutų;
- 2 valg.š. kakavos;
- 2 valg.š. miltų (apie 60g);
- 2 arb. š. kepimo miltelių;
- 50ml saldžios kavos;
- sviesto kepimo formai ištepti.
Kremui:
- 200 g minkšto sviesto;
- 200 g tamsaus šokolado;
- 60 ml pieno;
- 5 valg.š.’nutella’ kremo;
- 4 riešutinių vaflių.
Gaminam:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir tortinę formą ištepkite sviestu.
- Biskvitui kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, iki purumo. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, pamažu, vis maišydami, įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite riešutus ir švelniai išmaišykite.
- Tešlą sukrėskite į apvalią, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir dėkite į 180C orkaitę. Kepkite apie 40 min. Iškepusį atvėsinkite.
- Kremui šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir palikite atvėsti.
- Minkštą sviestą išplakite iki purumo, supilkite tirpintą šokoladą, pieną, nutella kremą ir gerai išmaišykite.
- Biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau. Abu sluoksnius apšlakstykite kava. Vieną sluoksnį pertepkite kremu (maždaug puse kiekio), apibarstykite smulkintais vafliais ir užklokite antruoju biskvitu, švelniai paspauskite ir užtepkite likusio kremo (ant šonų taip pat).
- Puoškite kapotais skrudintais lazdyno riešutais. Įdėkite į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų bent jau 1 valandą.
Prieš pjaustant, tortą šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]