Moliūgų sriuba su lęšiais

Vieną vakarą girdėjau kaip mama žiūri kažkokią kulinarinę laidą. Šefas kalbėjo rusiškai, bet su tokiu stipriu prancūzišku akcentu, kad iš pradžių pagalvojau, jog nei iš šio nei iš to pradėjau suprasti prancūziškai! Tąkart jis pasakojo kaip pasigaminti paprastą, bet itin gardžią ir sveiką moliūgų sriubą su lęšiais. Kitą dieną virtuvėje, ant palangės jau gulėjo gabalas šviežio moliūgo.

Iš pradžių gan nepatikliai žvilgtelėjau į puodą, kuriame vietoje man įprastos, kreminės moliūgų sriubos, buvo ši. Tačiau vos tik paragavus, buvau maloniai nustebinta. Iš tiesų naminės sriubos turi kažkokios paslapties, kuri gydo nerimą. Žinoma, sriuba turi būti šviežia, šilta ir pagaminta su meile.

Sveikuoliška moliūgų sriuba su lęšiais

  • Trukmė: 35-40 min.
  • Porcijos: 6

Ingredientai:

  • 2 l vištienos sultinio;
  • apie 400 g moliūgo;
  • stiklinės geltonųjų lęšių;
  • poro;
  • česnako;
  • druskos ir pipirų;
  • petražolių;
  • šiek tiek kuminų.

Paruošimas

  1. Į verdantį sultinį sudėkite kubelias supjaustytus moliūgus, perrinktus ir nuplautus lęšius, žiedeliais supjaustytą poro baltąją dalį, sukapotą česnaką ir virkite apie 20 min.
  2. Po to, pagardinkite prieskoniais ir dar pavirkite apie 10 min.
  3. Kai sriuba pabaigs virti, įberkite smulkiai supjaustytų petražolių. Sriubą galima pagardinti grietine arba natūraliu jogurtu.

Skanaus!!!



Parašykite komentarą