Visai neseniai teko ragauti gruzdintų koldūnų su trintų daržovių įdaru ir rytietiškais prieskoniais – labai skanu. Kai jau amžinybė besitęsiantys karščiai pasibaigs ir apims noras kuo ilgiau laiko praleisti virtuvėje eksperimentuojant – išbandysiu. Tačiau dabar gelbėja greiti, paprasti ir skanūs pietūs. Pradedant pasta (kuri, kaip jau ir minėjau, gali nepabosti net 5 dienas iš eilės) baigiant nuobodžiais koldūnais, kuriuos užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…
Šiam apkepui geriausia naudoti tortellini, kita vertus, manau būtų puiku ir su paprastais virtinukais arba itališkais bulvių virtinukais – gnocci. Mozzarella su parmezanu čia puikiai tinka, tačiau jeigu turėsite tik paprasto, fermentinio lietuviško – irgi galite pabandyti išsikepti. Vietoje pomidorų tyrės naudoti ketčupo nerekomenduoju, geriau jau šviežio pomidoro skiltelės. Tiesa, sūrio kitą kartą dėčiau daugiau (250 g koldūnų maždaug 2-3 burbuliukus mozzarellos), šįkart namie tebuvo vienas kuris prašyte prašėsi būt kur nors sunaudotas.
- Trukmė: apie 60 min.
- Porcijos: 4
Ingredientai:
- 250 g tortellini koldūnų;
- 4 šaukštų pomidorų tyrės;
- poros saujų šviežių špinatų lapų;
- 1-2 burbuliukų mozzarellos;
- šviežiai sutarkuoto parmezano;
- druskos ir pipirų;
- alyvų aliejaus.
Koldūnų apkepo paruošimas
- Jei naudosite šaldytus koldūnus, atitirpinkite juos kambario temperatūroje. Sudėkite į specialų apkepų indą (kurį galima dėti į karštą orkaitę), pašlakstytą aliejumi, ant viršaus dar pašlakstykite truputį aliejaus. Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kol koldūnėliai vos apskrus.
- Išimkite indą, užpilkite pomidorų padažo, sudėkite nuplautus špinatų lapus. Pabarstykite druska ir pipirais, uždėkite suplėšyto mozzarella sūrio, tarkuoto parmezano, pašaukite atgal į karštą orkaitę ir pakepinkite dar apie 15 minučių.
Skanaus!!!