Pyragas su rikotos sūriu

Pyragas su rikotos sūriu

Paruošimo laikas: 25 min Kepimo/ virimo laikas: apie 50 min Ingredientai: Tešlai: 80 g šalto sviesto; 2 valg. šaukštai šviesaus rudojo cukraus; 160 g aukščiausios rūšies miltų; 2 valg. šaukštai smulkiai kapotų pakepintų lazdynų riešutų; žiupsnelis druskos. Įdarui: 400 g ricotta šviežio sūrio; 2 kiaušinio tryniai; 1 kiaušinis; 4 valg. šaukštai šviesaus rudojo cukraus + … Skaityti toliau

Bananų duona su šokolado gabaliukais

Bananų duona su šokolado gabaliukais

Vienas iš būdų greitai sunaudoti prinokusius bananus – gaminti bananų duoną. Na, o grikių miltai jai suteikia labai gerą skonį. Grikių miltų galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba pasigaminti patiems – tereikia susmulkinti žalius (nekepintus) grikius blenderiu ar kavamale. Taip pat šioje bananų duonoje nėra gliuteno, tad ji tinka jo nevartojantiems žmonėms.

Ingredientai:

  • 1/2 stiklinės avižų;
  • 1/2 stiklinės avižinių miltų;
  • 1 stiklinės grikių miltų;
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
  • 1/2 v.š. sodos;
  • 1/2 v.š. cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 prinokusių bananų;
  • 1 nubraukto šaukšto maltų linų sėmenų sumaišytų su 3 šaukštais vandens;
  • 1 stiklinės augalinio pieno.

Bananų duonos paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, avižas, cukrų, cinamoną, sodą ir druską).
  3. Sutrinkite bananus šakute arba blenderyje.
  4. Sutrintus bananus sumaišykite su linų sėmenimis ir pienu.
  5. Bananų masę sumaišykite su sausais ingredientais.
  6. Dar turėjau šokolado, tai supjausčiau jį ir subėriau į tešlą.
  7. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 20 – 25 min. Ar bananų duona iškepė, galite patikrinti įkišdami medinį pagaliuką į kepinį. Jei ištrauktas pagaliukas švarus – duonelė iškepusi. Jeigu ištrauktas pagaliukas apkibęs tešla, o duonelės viršus jau iškepęs – toliau kepkite apdengę folija.

 

Savojos pyragas

Savojos pyrago receptas

Savojos žemė pasižymi ne tik kiek rūgštesniu sausu vynu, būdingu šaltesnėms kalnų vietovėms, tačiau didžiuojasi ir nepaprastai aromatingais sūriais ir jų įvairove, taip pat mėsos produktais ir išradingais bei visai paprastais, tačiau genialiais desertais.

Kakavinis pyragas su lazdynų riešutais

Kakavinis pyragas su lazdynų riešutais receptas

Šį kartą palieku jus su gabalėliu kakavinio pyrago. Receptas išbandytas daugybę kartų, ir nuo paties pirmojo, tapęs vienas mėgiamiausių. Tiesą pasakius šį pyragą kepu dažnai ir tais atvejais, kai ir svečius norisi palepinti, o laiko pritrūkta verstis per galvą su įmantriais saldumynais. Dar nė kart nenuvylė: purus ir minkštas, kiek sausesnis ir nepaprastai kvapnus. Paruošimo … Skaityti toliau

Brownies su pistacijomis

Brownies su pistacijomis receptas

Šį kartą trumpai ir aiškiai: traškus viršus slepiantis minkštą, drėgną ir labai šokoladinę širdį. Daugybę kartų išbandytas receptas, nenuvylęs net ir tuomet, kai reikėjo nustebinti net ir išrankiausius. Sakau iš karto – užsidarykite visus langus, duris ir užkaišiokite plyšius kepdami šį skanėstą, mat galite sulaukti kaimynų dėmesio. Sunku atsispirti, kai šokolado kvapas užvaldo visus namus! … Skaityti toliau

Šokoladinis tortas su braškėmis

Šokoladinis tortas su braškėmis receptas

Receptas naudotas iš žurnalo “Sale&Pepe ” Balandis 2014. Porcijos: 8 Kalorijos: 370 kcal/porcijai Paruošimo laikas: 20 min Kepimo laikas: 40 min Ingredientai: 500 g braškių; 160 g juodojo šokolado 75 %; 180 g rudojo cukraus; 100 g sviesto; 40 g miltų; 4 kiaušiniai; 1 ekologiškos citrinos žievelė; 2 apelsinai; žiupsnelis druskos. Torto paruošimas: Nuplaukite ir … Skaityti toliau

Pavlova su egzotiniais vaisiais

Pavlova su egzotiniais vaisiais

Pavlova desertas istoriškai susijęs su Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje jau apie 100 metų tvyrančia priešprieša. Šiose valstybėse tvirtinama, kad būtent čia išrastas šis konditerijos šedevras, ir aišku tik viena – jis pavadintas Rusijos primabalerinos ir choreografės Anos Pavlovos garbei.

Klasikinis cheesecake su apkeptais persimonais

Klasikinis cheesecake su apkeptais persimonais

Galvoje tik ir sukosi: kas gi nėra ar bent nemąstė pabandyti to classic cheesecake: puraus ir minkšto!? Kavinėse jie dažnai derinami su itin saldžiais padažais: karamele, tirpinu šokoladu ar braškėmis, nelabai primenančiomis tikrąsias uogas, o aš patiekiau su lengvai apkepintais persimonais. Juos galima pakeisti ir obuoliais, o vėliau ir abrikosais, persikais ar slyvomis. Tad įsitaisykite … Skaityti toliau

Kakavinis pyragas su nashi

Kakavinis pyragas su Nashi kriaušėmis receptas

Šio pyrago apibūdinimas sutelpa į daugelį rudens būdvardžių. Jis būtent toks: sezoninis ir labai universalus – idealus ramioms popietėms su arbata,  godus vakarinis desertas su grietininiais ledais bei pastiprinantis energingiems rytams su kava. Minkštas, purus, sodraus skonio, neriebus, kvepiantis kakava bei imbieru su sultingomis kriaušėmis. Nashi, galėjo sugluminti pavadinimas, tai kiek keistas hibridas tarp kriaušės … Skaityti toliau

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Rudeninis obuolių-kivių pyragas

Šis pyragas puikiai tik jūsų rudeniškui stalui, palepinti savo artimuosius 😊

Video recepto autorius:  E & I Productions

Pyragui reikės:

  • 6-5 obuolių;
  • 4 kivių;
  • 250g miltų;
  • 250 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • Pora arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Nusilupame obuolius, kivius ir supjaustome griežinėliais.
  2. Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  3. Ištirpiname sviestą ant žemos ugnies ir palaukiame kol atvės.
  4. Atvėsusį sviestą pilame į jau turimą masę ir dar truputį paplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame iš po lėto į tešlą. Viską gerai išmaišome, supilame vaisius ir dar kartą išmaišome jog vaisiai apkibtų tešla. Įkaitiname orkaitę 180°. Sudedame paruoštą masę į 3D kepimo formą ir kepame 35 – 45 min.

Gilių kakavai reikės:

  • Sudžiovintų ir sumaltų gilių;
  • Pieno;
  • Vandens.

Gaminimas:

Į užvirintą vandenį dedame porą šaukštų gilių, verdame 5 min. Kai užverda pilame pieną ir dar pakaitiname kol užverda. Ir galime mėgautis savo gėrimu 🙂

Skanaus!

Triufelių skonio šokoladinis pyragas su abrikosais

Triufelių skonio šokoladinis pyragas su abrikosais receptas

Negalėjau užmigti galvodama su kuo daryti sumuštinius – su grybais ar feta, o gal mozzarella? Dar ištraukiau iš šaldytuvo pyragą, papuošiau abrikosais ir galvoju, – nufotografuosiu, įdėsiu atgal į šaldytuvą ir vakare prie šampano bus puikus desertas. Tačiau nelemtas smalsumas ir pagunda suviliojo paragauti gabalėlio pyrago jau dabar. Sodrus, drėgnas šokoladinių triufelių skonis ir maloniai gaivios … Skaityti toliau

Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais

Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais

Šokoladinių pyragų receptų tiesiog nebūna per daug. Šokoladinį pyragą dar įsimylėjau vaikystėje, kai žiūrėdama vieną senovišką filmą, mačiau kaip minkštas, purus ir sodrus pyragas buvo negailestingai dorojamas sidabrine desertine šakute. Šokoladinis pyragas tai nuodėmingiausia paguoda ir karčiai saldi pagunda, kuriai mažai kas gali atsispirti. Drėgnas, sodrus, kvapnus ir juodas, su traškančiais riešutų gabalėliais, – šis … Skaityti toliau