Citrininis varškės pyragas
Pyragas gaunasi lengvas ir labai skanus, o paruošti jį tikrai nėra jau taip sunku.
Pyragas gaunasi lengvas ir labai skanus, o paruošti jį tikrai nėra jau taip sunku.
Švelni uogų rūgštelė ir pikantiškas mėlynių kartumas taip puikiai susilieja su gaiviu varškės saldėsiu ir burnoje tirpstančiu šokoladiniu pagrindu…
Sekmadienis neabejotinai kepinių diena. Šiandien į mano virtuvę ir vėl sugrįžo tikras šokolado kvapas, primenantis visus filmus su J.Deppu “Šokolado fabrikas”, “Šokoladas”… Amerikietiškas, visų pamėgtas tart’as (tart – pyragas, kurio pagrindą sudaro trapi tešla, o įdaras būna be miltų, dažniausiai uogų, citrinų ir kitų skonių), ištrauktas iš šaldytuvo godžiai tirpsta ant liežuvio kraštelio ir eilinį … Skaityti toliau
Nuo tada kai „Coffee Inn’e“ paragavau sūrio pyrago (cheesecake) su bruknėmis, negalėjau jo pamiršti. Švelnus sūrio ir maloniai rūgštus uogų duetas buvo nepakartojamas. Tačiau niekuomet nebandžiau gaminti kažko panašaus namie, nes norėjau turėti bent vieną saldų džiaugsmą, kuriuo galėčiau džiaugtis mieste (p.s. dabar turiu ir antrą – kruasanus). Kadangi įkalbėti saviškį valgyti ne varškės pyragus yra gan … Skaityti toliau
Pyragas gavosi kvapnus, drėgnas, lengvas (riebalų čia nedaug) ir tikrai gardus. Be to, pyragas atrodo labai šokoladinis, nors kakavos sviesto čia ir nenaudojau. Kartais reikia tiek nedaug. Pyragas puikiai tinka praskaidrinti nuotaiką (jei netyčia ji kažkur pasislėpė po lietaus debesimi) su stikline šalto pieno ar puodeliu šiltos arbatos. Dabar belieka tik kviesti arba eiti į … Skaityti toliau
Pastaruoju metu apleidau virtuvę. Niekada per daug nėjau iš proto dėl maisto kultūros, nors dauguma taip jau galvojo. Ir nieko keisto, juk čia rašau beveik vien apie tai (net palyginimams parenku maistinius pavyzdžius). Galbūt kažkada ir būčiau šokinėjusi iš laimės pirmą kartą įžengusi į Ladurée ar išleidusi paskutinius pinigus gabalėliui Roquefort Papillon, bet šiandien, visa, ko man reikia … Skaityti toliau
Šiandien nusprendėme praleisti daugiau laiko virtuvėje. Ehh, čia nesunku šilto ir gardaus kepinio įsigyti, tačiau buvimas virtuvėje visada suteikia mažų džiaugsmo trupinių, argi ne taip? Trukmė: 60 minutes Porcijos: 12 Ingredientai: 100 g juodojo šokolado (72-74 proc.); 100 g pieniško šokolado; 50 g juodojo šokolado (74-80 proc.); apie 200 g natūralaus sviesto; 7 šaukštai kakavos miltelių … Skaityti toliau
Nors mano virtuvės fronte jau kurį laiką nebuvo nieko naujo ir, kaip vesternuose, tarsi po dykumą, po virtuvę ridenosi įsivaizduojami sudžiuvusių gėlių kamuoliai, vieną saulėta pavasario vakarą aš ir vėl atradau džiaugsmo ir laiko iškepti pyragą. Pagaliau išdrįsau nusipirkti išsvajotą baltą kepimo formą su bangelėmis. Gaivus varškės pyragas su uogiene turėjo puikiai pašventinti pirmąjį kepimo … Skaityti toliau
Gražiausi dalykai gyvenime užklumpa dažniausiai netikėtai. Pavyzdžiui kai vėlyvo rugpjūčio vakarą, ištrauki iš orkaitės garuojantį pyragą. Tada prapjauni gabaliuką ir keli karšti trupiniai išbyra, išsinešdami iš paskos vieną kitą šokolado gabaliuką. O namai kaipmat pakvimpa marcipanu. Ir atrodo, kad tik to ir tetrūko iki džiaugsmo pilnatvės. Tik to. Visą tą laiką trūko tik to. Ir … Skaityti toliau
Neseniai, eidama į darbą su pyragu, žvilgtelėjau į šalia ofiso esančia kepyklėlę ir pagalvojau: “In your face, kepyklėle, dabar aš ir vėl turiu orkaitę”. Iš tiesų, kartais trumpalaikis kažko neturėjimas padeda mums įvertinti dalykus. Užuot besidžiaugdami tuo ką turime, dažniausiai žvalgomės į tai, ką turėjom arba svajojam apie tai ką kažkada galbūt įgysim. Aš irgi ne … Skaityti toliau
Nesudėtingų pyragų su persikais, slyvomis ar obuoliais kepimas man primena vasaros pabaigą. Kai einat pro smilgomis, rugiagėlėmis, vienišomis aguonomis ir ramunėmis apaugusias pievas, žiogų čirškimas užgula ausis. Tada atleidžiu vasarai, su kuria daugiau kaip 5 metai negaliu susitaikyti, ir kai iki jos pabaigos lieka vos keli saulės nusileidimai, nebenoriu atsisveikinti. O kai apsiniaukusią popietę kepant … Skaityti toliau
Burnoje tirpstantys sviestinius sausainius primenantys trupiniai, gaivus saldžiagrūgščio sūrio kremo skonis ir į kompoziciją įsimaišanti braškių uogienė – nesunku įsimylėti šiuos pyragėlius. Kai raudonųjų apelsinų sezonas pačiame karštyje, o nesibaigiančios sniego lavinos bando įspausti depresiją, šis sūrpyragis atrodo vienintelis išsigelbėjimas iš nykios rutinos. Raudona braškių uogienė natūraliu būdu suteikia kvadratėliams spalvą, primenančią raudonuosius apelsinus, o … Skaityti toliau
Esu kepusi tik kelis trupininio obuolių pyrago variantus, tačiau šis, kol kas, man patinka labiausiai.
Jeigu valgysite išėmę iš šaldytuvo, pamatysite koks jis lengvas, gaivus ir vasariškas. Puikiai tiks ir pusryčiams prie puodelio kavos.
Jeigu galvojate, kad mažas svajotojas jumyse užmigo, pabandykite išsikepti šių pyragėlių. Pavaišinkite šeimą, draugus, kaimynus, pardavėją, valytoją, statybininkus, bet ką. Tik paprašykite, kad valgydami šį šokoladinį, žmonės apie nieką negalvotų, o pasvajotų apie tai, apie ką svajojo vaikystėje. Trukmė: apie 60 min. + 2-3 val. šaldyti Porcijos: 12 gabalėlių Ingredientai: Pagrindui: 100 g tamsaus šokolado (pvz. „Karūna“); … Skaityti toliau
Pyragas buvo puikus, tiesą pasakius, net nesitikėjom, kad viskas pavyks šauniai iš pirmo karto.