Šiandien nusprendėme praleisti daugiau laiko virtuvėje. Ehh, čia nesunku šilto ir gardaus kepinio įsigyti, tačiau buvimas virtuvėje visada suteikia mažų džiaugsmo trupinių, argi ne taip?
- Trukmė: 60 minutes
- Porcijos: 12
Ingredientai:
- 100 g juodojo šokolado (72-74 proc.);
- 100 g pieniško šokolado;
- 50 g juodojo šokolado (74-80 proc.);
- apie 200 g natūralaus sviesto;
- 7 šaukštai kakavos miltelių (nesaldintų);
- 7 šaukštai cukraus;
- 1 šaukštelis vanilės;
- 5 vid. kiaušiniai;
- 1 šaukštas apelsinų sirupo;
- 1 tarkuoto apelsino žievelė;
- 1 1/2 stiklinės grietinėlės (panna);
- 3-4 šaukštai karšto vandens;
- 1 stiklinė miltų (taip taip, tik tiek);
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- “Nutella” kremo ir kokoso drožlių.
Šokoladinis pyragas su Nutella ir kokosu
- Ištirpinkite šokoladą drauge su sviestu, tada į masę įmaišykite kakavą, cukrų, vanilės. Įmuškite kiaušinius ir naudodamiesi elektriniu maišytuvu, viską gerai išplakite. Įdėkite grietinėlės, sirupo, apelsino žievelės, dar kartą išmaišykite tešlą.
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, įpilkite į tešlą, įpilkite karšto vandens, kad masė suskystėtų. Supilkite tešlą į švelniai riebalais išteptą kepimo indą ir kepkite 180 temperatūros orkaitėje apie 45 minutes.
- Išimkite pyragą, leiskite kiek atvėsti, viršų ir kraštus ištepkite Nutella ir užbarstykite kokosų drožlių (nebūtina). Mėgaukitės pyragu ir nepamirškite rytoj ryte nubėgti kokio nors krosiuko, kad sudeginti visas kalorijas, kurias gausite iš šio pyrago 🙂
Ir dar: pyragas labai skanus palaikytas šaldytuve, tikiuosi jums patiks!