Nieko naujo, turbūt tikėjotės ko nors pastiško ar piciško. Tačiau bus šis tas tarptautinio, rudeniško, super paprasto, retro, bet niekada nenusibostančio – paprasto, plaktos tešlos obuolių pyragas.
- Trukmė: 15 min. ruošti, apie 50 min. kepti
- Porcijos: 12
Ingredientai:
- 6-7 vid. rūgštesnių obuolių;
- 1 didelio banano;
- 200 g paprasto sviesto;
- stiklinės su kaupu cukraus;
- 5 vid. kiaušinių;
- 1 1/2 puodelio pieno;
- 1 puodelio ryžių miltų;
- apie 3 puodelių paprastų miltų;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio vanilinio cukraus;
- žiupsnelio cinamono.
* Kaip visada – mano puodelio/stiklinės tūris – 250 ml
Obuolių pyrago paruošimas
- Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite gabalėliais. Baną, nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.
- Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje ant silpnos ugnies, tada perpilkite į gilų dubenį ir sumaišykite su cukrumi. Kai masė nebebus karšta, po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Įberkite vanilinio cukraus. Gerai išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su ryžiu miltais ir kepimo milteliais. Po ruputį pilkite pieną ir berkite miltus, maišykite tešlą. Tešla turi gautis riebaus jogurto tirštumo, jeigu tešla atrodo per sunki – įpilkite dar truputį pieno, jeigu per skysta – įberkite daugiau miltų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į riebalais pateptą kepimo formą sudėkite supjaustytus vaisius. Apibarstykite juos cinamonu. Ant viršaus užpilkite tešlą. Kepkite pyragą kol įsmeigta šakutė neaplips tešla, tai užtruks apie valandą, jei naudositės dujine orkaite – galbūt mažiau. Visada gerai patikrinti. Štai ir viskas!
Skanaus mielieji!