Nebrangus ir skanus kakavinis pyragas

Pyragas gavosi kvapnus, drėgnas, lengvas (riebalų čia nedaug) ir tikrai gardus. Be to, pyragas atrodo labai šokoladinis, nors kakavos sviesto čia ir nenaudojau. Kartais reikia tiek nedaug. Pyragas puikiai tinka praskaidrinti nuotaiką (jei netyčia ji kažkur pasislėpė po lietaus debesimi) su stikline šalto pieno ar puodeliu šiltos arbatos. Dabar belieka tik kviesti arba eiti į svečius.

  • Trukmė: apie 45 min.
  • Porcijos: 8-10

Ingredientai:

  • 3 nemažų kiaušinių;
  • 10 šaukštų augalinio aliejaus;
  • 1 puodelio cukraus *;
  • 1/2 puodelio kakavos;
  • 1 puodelio karšto vandens;
  • 2 puodelių miltų;
  • 1 a.š. valgomosios sodos;
  • tarkuotos apelsino žievelės;
  • apelsinų esencijos kelių lašų;
  •  žiupsnelio malto imbiero (miltelių);
  • 2 v.š. brendžio (nebūtina).
* Pastaba: daugeliui pyragas su puodeliu cukraus atrodo nepakankamai saldus, todėl galite pilti daugiau.

Pyrago paruošimas

  1. Cukrų išsukite su aliejumi, įmuškite kiaušinius ir išplakite masę, kad būtų vientisa.
  2. Suberkite kakavos miltelius, supilkite karštą vandenį ir atsargiai išmaišykite viską.
  3. Suberkite miltus, išmaišykite iki vientisumo, įmaišykite sodą. Pagardinkite tešlą apelsino žievele, apelsinų esencija, imbieru (bus labai skanu) ir, jei norite, brendžiu. Brendis padės tešlai tapti dar puresnei ir suteiks pyragui malonaus aromato. Ir nebijokite, po kepimo aukštoje temperatūroje alkoholis išgaruos 🙂
  4. Supilkite masę į silikoninę kepimo formą (nebūtina, bet rekomenduoju, jei naudosite paprastą, dėl visa ko riebalais ištepkite) ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol įsmeigta šakutė neaplips tešla. Tai gali užtrukti apie 40-45 minutes. Ištraukite, leiskite truputį atvėsti ir galite pabarstyti cukraus pudra bei patiekti su šviežiu, šaltu pienu arba uoginiu kokteiliu.

Skanaus!!!



Parašykite komentarą