Ingredientai:
- 200 g aguonų;
- 50 g razinų;
- 50 g cukraus;
- 200 g kondensuoto pieno;
- Šaldyta sluoksniuota tešla;
- Cukraus pudra;
- Uogos.
Pyrago paruošimas
- Aguonas užpilkite karštu vandeniu, palikite mirkti 2 val.
- Karštu vandeniu užpilkite razinas, palikite mirkti 30 min.
- Aguonas, cukrų ir kondensuotą pieną sutrinkite elektriniu trintuvu.
- Tešlą iškočiokite, suformuokite vieną didelį lapą. Ant jo paskleiskite aguonų įdarą, tolygiai užberkite mirkytas razinas.
- Susukite vyniotinį. Įmantrią formą jam galite suteikti įpjaudami šonus ir juos užlankstydami (žiūrėti video).
- Kepkite 20 min. / 200°C.
- Patiekite papuošę cukraus pudra ir megstamomis uogomis.
Video recepto autorius: Receptai.TV
Tikimės, kad jums patiks!
1 komentaras apie “Kalėdinis aguonų pyragas”