Kalėdinis aguonų pyragas

Ingredientai:

  • 200 g aguonų;
  • 50 g razinų;
  • 50 g cukraus;
  • 200 g kondensuoto pieno;
  • Šaldyta sluoksniuota tešla;
  • Cukraus pudra;
  • Uogos.

Pyrago paruošimas

  1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu, palikite mirkti 2 val.
  2. Karštu vandeniu užpilkite razinas, palikite mirkti 30 min.
  3. Aguonas, cukrų ir kondensuotą pieną sutrinkite elektriniu trintuvu.
  4. Tešlą iškočiokite, suformuokite vieną didelį lapą. Ant jo paskleiskite aguonų įdarą, tolygiai užberkite mirkytas razinas.
  5. Susukite vyniotinį. Įmantrią formą jam galite suteikti įpjaudami šonus ir juos užlankstydami (žiūrėti video).
  6. Kepkite 20 min. / 200°C.
  7. Patiekite papuošę cukraus pudra ir megstamomis uogomis.

Video recepto autorius:  Receptai.TV

Tikimės, kad jums patiks!



1 komentaras apie “Kalėdinis aguonų pyragas”

Parašykite komentarą