- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 1
Kaip jau Jums visiems sakiau, paskutinėmis dienomis labai noriai eksperimentuoju su įvairiomis kiaušinienėmis ir atrasti man labiausiai patinkančius receptus.
Jau dalinausi šiais nuostabiais receptais, kuriuos Jūs taip pat labai gerai įvertinote:
– kiaušinienė su skrebučiais, pomidorais, svogūnais ir sūriu
– kiaušinienė kepta orkaitėje su špinatais ir sūriu;
– kiaušinienė su cukinija orkaitėje;
– kiaušinienė orkaitėje -formelėse;
– plakta kiaušinienė su pienu orkaitėje;
– kiaušinienė su rūkyta lašiša;
– soti kiaušinienė orkaitėje su bulvėmis pagal Beatą;
– kiaušinienė su skrebučiais, pomidorais, svogūnais ir sūriu
– kiaušinienė kepta orkaitėje su špinatais ir sūriu;
– kiaušinienė su cukinija orkaitėje;
– kiaušinienė orkaitėje -formelėse;
– plakta kiaušinienė su pienu orkaitėje;
– kiaušinienė su rūkyta lašiša;
– soti kiaušinienė orkaitėje su bulvėmis pagal Beatą;
O šį kartą dar vienas plaktos kiaušinienės variantas su svogūnais ir saulėje džiovintais pomidorais. Jei mėgstate saulėje džiovintu pomidorus, turiu Jums tik vieną pasiūlymą – imkite receptą ir gaminkite jau dabar!
Receptui reikės:
- svogūnai: 1 nedidelio
- kiaušiniai: 2 didelių
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- pienas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį (aš sudedu maždaug aštuntadalį arbatinio šaukštelio)
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- saulėje džiovinti pomidorai: 1 (arba pagal skonį)
Paruošimas
- Pradžioje keptuvėje ant mažos kaitros įkaitink pusę sviesto, nulupk svogūną, supjaustyk griežinėliais ir kepk maždaug 5-6 minutes, kol suminkštės.
- Nuplauk kiaušinius.
- Sumesk į keptuvę likusį sviestą, svogūnus patrauk į keptuvės kraštą.
- Kai tik sviestas ima lydytis, į keptuvėje paruoštą laisvą vietą sumušk kiaušinius ir sparčiai plak plakimo šluotele, kol trynys susimaišys su baltymu, o sviestas išsilydys.
- Kai jau sviestas išsilydo, supilk pieną ir viską išmaišyk mentele.
- Kepk, lėtai maišydamas mentele, apkepusius kiaušinius stumiant nuo keptuvės kraštų į jos vidurį, kad skystas plakinys subėgtų į keptuvės kraštus. Niekur toli neatsitrauk nuo keptuvės.
- Keptuvę nuo kaitros nukelk tuomet, kai kiaušinių plakinys jau nebėgs, bet kiaušiniai atrodys dar skystoki, tarsi kiek neiškepę, nes jie pabaigs kepti nuo savo karščio.
- Įmaišyk druskos bei maltų juodųjų pipirų. Jeigu reikia, dar vieną kitą sekundę pakaitink, ir nedelsiant patiek su duona. Jokiu būdu nepalik kepamos kiaušinienės keptuvėje.
- Patiek su saulėje džiovintais pomidorais, supjaustytais plonomis juostelėmis. Skanauk!
Kaip įdomu, būtinai reikės pamėginti. Su saulėje džiovintais pomidorais dar nesu gaminusi.