Kiaušinienė su rūkyta lašiša ir smidrais

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 4
Tokia kiaušinienė su rūkyta lašiša ir smidrais, tai yra pusryčiai, kuriais tikrai norėsis mėgautis labai dažnai. Man asmeniškai šis receptas buvo tikras atradimas. Seniau šitaip mūsų šeimoje kiaušinienės niekas neruošdavo, tai labai nustebau kaip gerai pavyko. Bus gaminama dar ne vieną kartą ir ateityje. Tad dalinuosi šiuo receptu, imkite ir naudokite jį į sveikatą!

Receptui reikės:

  • smidrai: 250 gramų
  • kiaušiniai: 8
  • grietinėlė: 150 mililitrų
  • akmens druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • Kajeno aitriosios paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • baltieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
  • rūkyta lašiša: 200 gramų
  • švieži krapai
  • laiškinis česnakas

Paruošimas

  • Pradžioje nuplauk ir nulupk smidrus. Atidėk į šalį.
  • Tada įmušk kiaušinius į dubenį ir sumaišyk kartu su grietinėle, druska bei kitais prieskoniais.
  • Ištirpink keptuvėje sviestą.
  • Supilk kiaušinių masę ir maišyk, kol iškepa.
  • Tuomet sudėk kiaušinius į lėkštę ir uždenk, kad neatvėstų.
  • Ištirpink sviestą keptuvėje ir pakepk smidrus vidutiniame karštyje.
  • Kai jau smidrai suminkštėja, sudėk juos ant kiaušinių, kartu su rūkyta lašiša.
  • Pagardink šviežiai maltais pipirais, krapais ir laiškiniais česnakais.
  • Patiek ir skanauk!

3 komentarai apie “Kiaušinienė su rūkyta lašiša ir smidrais”

Parašykite komentarą