- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 2
Neseniai pasakojau kaip paruošti labai skanią kiaušinienę su rūkyta lašiša ir smidrais. Tas receptas susilaukė nemažai Jūsų dėmesio, tad nusprendžiau, kad laikas atrasti savo virtuvėje labai skaniai paruošiamų kiaušinienių receptų ir su jomis paeksperimentuoti, po visų pyragų, kuriems naudojau kondensuotą.
Beje, šiuos pyragus pastaruoju metu gyrėte labiausiai:
– nekeptas sausainių pyragas su kondensuotu pienu;
– šokoladinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas rikotos sūrio pyragas su kondensuotu pienu;
Tad šį kartą nostalgiško vaikystės skonio, fantastiškai lengva ir puri kiaušinienė savaitgalio (ir ne tik savaitgalio, jei niekur neskubate) rytui. Idealiai dera su įvairiausiomis daržovėmis, tiek šviežiomis vasaros sezonu, tiek konservuotomis žiemos laikotarpiu. Ir būtinai šalia patiekti sviestu pateptą skrebutį. Tobulas rytas su skaniais pusryčiais būna garantuotas.
Nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti! 🙂
Receptui reikės:
- kiaušiniai: 4
- pienas: 150 mililitrų
- druska: žiupsnio
- malti kvapieji pipirai: žiupsnio
Paruošimas
- Kiaušinius išplak su pienu, druska ir maltais kvapiaisiais pipirais.
- Visi ingredientai privalo gerai persimaišyti, tad plaku rankiniu plaktuvu maždaug 3-5 minutes.
- Tada pasiruoštą plakinį supilk į sviestu pateptą stiklinę kepimo formą.
- Dėk į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 30 minučių. Trauk lauk, kai paviršius saikingai apskrus.
- Patiek su šviežiomis daržovėmis, skrebučiu ir skanauk!
Nors ir gėda prisipažinti, bet per tiek metų niekada kiaušinienės negaminau orkaitėje. Nors internete vis matydavau receptus. Pagaliau pasiryžau ir tai padariau. Tikrai labai skanu, o šis receptas labai geras. Rekomenduoju!