Orkaitėje kepta kiaušinienė su brokoliais ir kumpiu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Pastaruoju metu užėjo noras atrasti skirtingus būdus kaip galima paruošti skanias kiaušinienes ir labiausiai pavykusiais receptais pasidalinti su Jumis.

O šį kartą fantastiška kiaušinienė, kuri labai tinka savaitgalio pusryčiams arba lengvai vakarienei, be galo tinkantis įvairioms improvizacijoms. Vietoje brokolių galima naudoti smidrus ar špinatus, jei norisi vegetariškos versijos – nededame kumpio, bet įdedame keletą pusiau perpjautų vyšninių pomidorų, trumpai tariant, pilna laisvė fantazijai.Be to didžiulis pliusas tas, kad patiekalo pagaminimas itin greitas ir kol viskas kepa orkaitėje, turite laisvą minutę sau.

Receptui reikės:

  • brokoliai: 0,5 (~250 gramų)
  • raudonosios paprikos: 0,5
  • riebi grietinėlė (35%): 2 valgomųjų šaukštų (arba pusriebis pienas)
  • virtas ir keptas kiaulienos kumpis “Prosciutto cotto”: 3-4 griežinėlių
  • tarkuotas cheddar sūris: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • sviestas (kepimo formai patepti)
  • kiaušiniai: 4

Paruošimas

  • Pradžioje orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo indą, geriausia renkamės keramikinį, jį ištepk sviestu. Kiaušinienę galima kepti ir įprastoje keptuvėje, tik apvyniok rankeną folija, jei ji plastikinė.
  • Tada brokolį nuplauk ir peilio pagalba išskirstyk į nedidelius žiedinėlius.
  • Dideliame puode užvirk pasūdytą vandenį ir sumesk brokolius. Vandeniui pakartotinai užvirus virk maždaug 60 sekundžių.
  • Brokolius supilk ant sietelio ir palik, kad nuvarvėtų, kol susiruoši kitus produktus.
  • Papriką supjaustyk nedideliais kubeliais ir suberk į kepimo indą, ten pat sumesk ir gabaliukais paplėšytą kumpį.
  • Dubenyje gerai išplak kiaušinius, grietinėlę, druską ir pipirus, tada suberk sūrį ir išmaišyk.
  • Tuomet į kepimo indą sudėk nuvarvėjusius brokolius ir užpilk kiaušinių plakiniu.
  • Šaukšto pagalba viską permaišyk, kad produktai tolygiai pasiskirstytų.
  • Tada dėk į orkaitę ir kepk maždaug 15-20 minučių. Kepimo laikas itin priklausys nuo tavo pasirinkto kepimo indo ir kiekio. Jei gaminsi didesniam žmonių būriui ir ingredientų kiekį padvigubinsi, gali tekti kepti ir 30 minučių. Bet kokiu atveju, praėjus 15 minučių privalu pradėti tikrinti ar jau iškepė. Įbesk šaukštą arba peilį į kiaušinienės vidurį, praskleisk iki dugno ir jei masė visiškai sutvirtėjusi (ne skysta), tavo kiaušinienė jau paruoštas, jei ne – kepk toliau kas 5 minutes patikrindamas.
  • Patiek ir skanauk!
  • Patarimas: Smidrų sezono metu, itin rekomenduoju brokolius pakeisti jais. Smidrus nuplauk, švelniai nusausink rankšluostiniu popieriumi ir nulaužk sumedėjusį kamieną. Paimk smidrą ir lenk, kol jis nat8raliai nulūš ties ta vieta, kur pasibaigia sumedėjusi dalis. Valgomą dalį sudėk į sietelį ir perliek juos verdančiu vandeniu. Palik nuvarvėti ir toliau vadovaukis mano pateiktu receptu. Jei nori naudoti špinatus, nieko papildomo su jais daryti visai nereikia, sudėk į kepimo indą kartu su paprikomis bei kumpiu.
  • Patarimas: Šiai kiaušinienei man asmeniškai labiausiai tinka ir patinka “Prosciutto cotto” kumpis, jis iš savęs yra švelnus ir idealiai dera tiek su brokoliais, tiek su smidrais jų neužgoždamas. Galima naudoti ir kitos rūšies kumpį, tik labai svarbu, kad jis nebūtų pernelyg intensyvaus skonio.
  • Patarimas: Vietoje cheddar galima naudoti parmezaną, Grana padano, Džiugą arba kitą panašaus skonio sūrį. Mozzarella sūris bus kiek per švelnus ir jo visai nesijaus, tad aš jo nerekomenduoju. Jei gaminsi vegetarišką omleto versiją, galima pabandyti su minkštu “Chevre” tipo ožkų sūriu, ypatingai tinka su smidrais bei špinatais.

Parašykite komentarą