- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 25 min
- Porcijos: 3
Pastaruoju metu užėjo noras atrasti skirtingus būdus kaip galima paruošti skanias kiaušinienes ir labiausiai pavykusiais receptais pasidalinti su Jumis.
Jau dalinausi šiais puikiais receptais, kuriuos Jūs taip pat labai gerai įvertinote:
– kiaušinienė su cukinija orkaitėje;
– kiaušinienė orkaitėje -formelėse;
– plakta kiaušinienė su pienu orkaitėje;
– kiaušinienė su rūkyta lašiša;
– soti kiaušinienė orkaitėje su bulvėmis pagal Beatą;
– kiaušinienė su cukinija orkaitėje;
– kiaušinienė orkaitėje -formelėse;
– plakta kiaušinienė su pienu orkaitėje;
– kiaušinienė su rūkyta lašiša;
– soti kiaušinienė orkaitėje su bulvėmis pagal Beatą;
O šį kartą variantas su špinatais! Kiaušinienė orkaitėje arba frittata yra itin universalus patiekalas. Įprastai aš ją ruošdavau pietums, o paskutiniu metu ji labai patinka ir pusryčiams. Iš mano nurodyto kiekio gaunasi 3 ganėtinai sočios porcijos, tad ją dedu į pietų dėžutę, o ryte pašildau. Itin patogu bei greita!
Vietoje špinatų galite naudoti ir kitokias daržoves, pavyzdžiui, brokolį arba net pievagrybius.
Receptui reikės:
- kiaušiniai: 6 M dydžio
- tarkuota sūris: 1 stiklinės (60 gramų)
- neriebi grietinėlė: 0,5 stiklinės (arba pienas)
- maži špinatai: 70 gramų
- geltonosios paprikos: 0,5 stiklinės (smulkiai supjaustome)
- ožkų sūris
- džiovinti arba švieži krapai
- druska
- pipirai
- aliejus: šlakelio
Paruošimas
- Pradžioje keptuvėje ant nedidelės kaitros pakepink papriką, kol ji suminkštės. Galite į keptuvę įpilti šlakelį vandens arba aliejaus. Suberk špinatus. Kaitink, kol jie sukris (iki 1 minutės).
- Tada inde išplak kiaušinius, supilk grietinėlę arba pieną. Suberk tarkuotą sūrį, prieskonius ir daržoves.
- Tuomet kepimo indą ištepk aliejumi.
- Suberk pasiruoštą kiaušinių masę.
- Ant viršaus uždėk ožkų sūrio gabaliukus.
- Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet paskrudink viršų naudojant ventiliatoriaus funkciją.
- Patiek ir skanauk!