Tirpstantis burnoje maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu ir grietinėle

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 8
Šį maskarponės sūrio tortą su kondensuotu pienu ir grietinėle kepiau savo dukros piliečio gimtadieniui, visi kas ragavo labai aikčiojo ir gyrė, koks gardus. 🙂 Man pačiai jisai irgi be galo patiko, net visus du gabaliukus iškart suvalgiau! 😉 Gavosi tikrai minkštas, švelnus, kreminis ir tirpstantis burnoje…

Pastaruoju metu ruošiau daug įvairiausių pyragų su kondensuotu pienu ir pačiais geriausiais rezultatais pasidalinu su Jumis.
Šiais labai pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
citrininis pyragas su kondensuotu pienu;
greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

O dabar einame prie šio recepto. 😉

Receptui reikės:

Biskvitui (24 centimetrų):
  • kiaušiniai: 3 didelių (arba 4 mažų)
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • vanilė: šiek tiek
Pertepimui:
  • aviečių džemas arba uogienė: pagal skonį (galite naudot ir spanguolių džemą)
Kremui:
  • kondensuotas pienas: 1 indelio
  • maskarponės sūris: 500 gramų
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 5 valgomųjų šaukštų (želatinai ištirpinti)
  • 36% riebumo grietinėlė: 300 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje biskvitui kiaušinių trynius išplak su cukrumi bei vanile.
  • Tada dėk išplaktus baltymus ir berk po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  • Atsargiai išmaišyk tešlą ir dėk kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandį.
  • Atvėsus, perpjauk pusiau, sutepk su aviečių arba spanguolių uogiene (džemu), uždėk antrą biskvitą, palaistyk truputį su apelsinų sultimis.
  • Tuomet kremui maskarponės sūrį suplak su kondensuotu pienu ir medumi bei sudėk išplaktą grietinėlę su įmaišyta ištirpinta želatina.
  • Viską gerai išmaišyk.
  • Tada kremą sudėk ant biskvito ir pastatyk į šaldytuvą.
  • Viršų gausiai pabarstyk kakava.
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Tirpstantis burnoje maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu ir grietinėle”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą