Agrastų uogienė su juodaisiais serbentais

Agrastų uogienė su juodaisiais serbentais žiemai

Mėgstu sudėtingus skonius, todėl dažnai gaminu patiekalus maišydama įvairias uogas, vaisius ir daržoves. Iš pastarųjų eksperimentų galiu pasigirti agrastų ir juodųjų serbentų uogiene. Patariu išbandyti šiuos įdomius receptus. Agrastai – puikiai numalšina troškulį, prisotina organizmą fruktoze ir gliukoze, organinėmis rūgštimis, pektinu, karotinu, mineralais, vitaminais C ir E. Pasižymi priešuždegiminiu, tonizuojančiu, antioksidaciniu poveikiu, mažina patinimus, normalizuoja … Skaityti toliau

Agrastų uogienė su apelsinais

Agrastų uogienė su apelsinais žiemai

Agrastai – puikiai numalšina troškulį, prisotina organizmą fruktoze ir gliukoze, organinėmis rūgštimis, pektinu, karotinu, mineralais, vitaminais C ir E. Pasižymi priešuždegiminiu, tonizuojančiu, antioksidaciniu poveikiu, mažina patinimus, normalizuoja virškinimą, lėtina ląstelių senėjimą, teigiamai veikia odos ir plaukų būklę. Agrastai yra kontraindikuotini esant individualiam netoleravimui ir skrandžio ligoms paūmėjimo metu. Žaliųjų agrastų uogienė su apelsinu Švieži žalieji … Skaityti toliau

Braškių uogienė su bananais

Braškių uogienė su bananais žiemai

Braškių ir bananų derinys jau seniai yra įvairių desertų ir kokteilių klasika. Todėl siūlau eiti toliau ir išsivirti porą stiklainių uogienės. Tokia uogienė tikrai pravers žiemą, kai šviežių braškių gauti beveik neįmanoma. Braškių ir bananų uogienę galima patiekti su arbata ar ledais, su ja kepti vyniotinius, sausainius, ruošti gaiviuosius gėrimus ir pieno kokteilius. Kad uogienė … Skaityti toliau

Tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis

Tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis žiemai

Daugeliui gurmanų uogienė laikoma nepakeičiamu dvasiniu arbatos gėrimo atributu. Vaisių ir uogų įvairovė leidžia pasiekti unikalių skonių derinių. Tačiau nėra nieko skanesnio už klasikinius skanėstus. Tokia, pavyzdžiui, tiršta braškių uogienė su sveikomis uogomis. Nurodytas ingredientų kiekis skaičiuojamas 2 stiklinėms po 450 ml. Patarimas: tirštai braškių uogienei paruošti, rekomenduoju naudoti smulkias uogas. Ingredientai: Braškės – 900 … Skaityti toliau

Paprikos žiemai su pomidorų padažu

Gardžios paprikos žiemai su pomidorų padažu

Šiandien noriu su jumis pasidalinti unikaliu paprikos žiemai receptu, kuris bus tikras atradimas kiekvienam, vertinančiam skonio ir naudos sveikatai derinį. Pliusas yra tas, kad paprikos žiemai ruošiamos su pomidorų sultimis, o taip gaminti yra daug lengviau ir greičiau nei su šviežiais pomidorais. Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. … Skaityti toliau

Paprika žiemai su medumi

Kavpnioji paprika žiemai su medumi

Jei mėgstate sudėtingesnius ir kelių komponentų skonius, kuriuose yra saldumo, rūgštumo ir aštrumo, paruoškite puikų marinuotų paprikų patiekalą. Paslaptis ta, kad mano recepte naudojamas medus, kuris suteikia išskirtinį aromatą ir poskonį. Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. Jų vartojimas skatina gerą medžiagų apykaitą ir virškinimą. Sudėtyje esantys vitaminai … Skaityti toliau

Cukinijų mišrainė žiemai

Cukinijų mišrainė žiemai

Yra daug įvairių būdų, kaip pagaminti cukinijas žiemai, ir šiandien siūlau išbandyti šias paprastas salotas. Jas lengva paruošti, gaunasi labai skanu, be to, gana nebrangu, jei pasirūpinate cukinijomis sezono metu. Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, … Skaityti toliau

Mišrainė žiemai su perlinėmis kruopomis

Daržovių mišrainė žiemai su perlinėmis kruopomis

Siūlau žiemai paruošti gerai žinomas daržovių salotas su perlinėmis kruopomis. Vienu metu šios salotos turėjo daugybę variantų, tačiau visi variantai turėjo bendrą bruožą: daržovės su perlinėmis kruopomis. Paruošę salotas pagal mano receptą, būsite 100% tikri dėl kokybės. Perlinių kruopų nauda Perlinėse kruopose yra vitaminų B, A, D, E, H ir PP, mikroelementų, skaidulų ir amino … Skaityti toliau

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Burokėlių mišrainės su pupelėmis receptas žiemai

Šios salotos – tikras atradimas sveikos mitybos mėgėjams! Sultingi burokėliai ir sočios pupelės dera idealiomis proporcijomis, o pridėjus česnako ir žolelių, salotos gaunasi gaivios ir aštrios. Stiklainiai su tokiomis salotomis žiemai visada yra po ranka ir gali būti puikus priedas prie bet kokios vakarienės. Burokėlių nauda Burokėliai yra vitaminų ir mineralų šaltinis, tokių kaip A, … Skaityti toliau

Pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai

Pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai, puikus receptas

Pupelių ir pomidorų salotos žiemai – skanus ir sotus visavertis patiekalas, kuris ne kartą padės šaltuoju metų laiku. Patiekite kaip užkandį ar garnyrą. Salotos bus tinkamos valgyti praėjus 1,5 mėnesio po paruošimo. Paruošimo laikas: apie 2 val. Porcijos: 5 stiklainiai po 0,5 l Pupelių nauda Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra … Skaityti toliau

Mišrainė žiemai su pupelėmis

Puikus mišrainės receptas žiemai su pupelėmis

Šiandien pasidalinsiu įdomiu pupelių mišrainės su daržovėmis receptu žiemai. Tokios baltymų turinčios salotos paįvairins Jūsų kūčių stalą ir taps tikru išsigelbėjimu, kai labai trūksta laiko gaminimui. Pupelių nauda Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra aliuminio, boro, kalio, kalcio, magnio ir vario kiekio rekordininkė. Įvairių rūšių pupelėse esančios medžiagos saugo nuo infarkto, … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su obuoliais

Greitai paruošiama ir kvapni moliūgų uogienė su obuoliais

Paprastai moliūgas užauga labai didelis, o šeimininkės dažnai susimąsto, ką pagaminti iš jo. Siūlau virti moliūgų-obuolių uogienę. Patogu naudoti kaip pyragų, bandelių ir vyniotinių įdarą. Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su apelsinais

Kvapnioji moliūgų uogienė su apelsinais

Daugelis nemėgsta patiekalų iš moliūgų, nes jie turi specifinį kvapą. Mano uogienės variantas ypač tinka tokiems žmonėms – moliūgų uogienė su apelsinais. Nuostabus apelsinų aromatas ir saldžiarūgštis skonis maloniai nustebina! Ingredientai: Moliūgas (minkštimas) – 1 kg; Apelsinai (didelė) – 4 vnt.; Citrina – pusė; Cukrus – 1 kg; Žvaigždinis anyžius – 3 vnt.; Imbieras (šviežias) … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su spanguolėmis

Naudinga sveikatai moliūgų uogienė su spanguolėmis

Dėl to, kad moliūgas yra natūraliai saldus, uogienė iš jo kartais gaunasi per saldi. Todėl puiki išeitis – ją paįvairinti nedideliu kiekiu rūgščių uogų. Pavyzdžiui, tam puikiai tiks spanguolės. Moliūgo nauda Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas … Skaityti toliau

Moliūgų uogienė su imbieru

Skanioji moliūgų uogienė su imbieru

Uogienė pagal šį receptą yra nuostabaus subtilaus moliūgo skonio, derinys su ryškiu imbiero aromatu ir citrinos gaivumu. Puikiai tiks pusryčiams ar desertui. Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia priaugti svoriui. Dėl … Skaityti toliau

Aviečių uogienė su kriaušėmis

Greitai paruošiama aviečių uogienė su kriaušėmis

Uogienė – tirštas saldus skanėstas, kurį XVIII amžiaus pradžioje Škotijoje pagamino namų šeimininkė Janet Keiller. Nuo to laiko praėjo daug metų, o šiandien uogienė ruošiama visame pasaulyje, o kiekviena šalis turi savo unikalų receptą. Pavyzdžiui, britai neįsivaizduoja pusryčių be skrebučio su apelsinų uogiene, o prancūzai mieliau valgo abrikosų ir braškių uogienę. Šiandien siūlome pasigaminti itin … Skaityti toliau

Aviečių uogienė su mėtomis

Naudinga organizmui aviečių uogienė su mėtomis žiemai

Lengviausias būdas į bet kokią uogienę įdėti gaivių, lengvų natų – mėtų. Mėtos labai dera su avietėmis. Svarbiausia išlaikyti proporcijas, kad skonis būtų tikrai harmoningas ir subalansuotas. Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra  8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo sutrikimų ir … Skaityti toliau

Aviečių uogienė su citrina

Aviečių uogienė su citrina žiemai

Jei mėgstate aviečių uogienę, bet nemėgstate, kai ji per saldi, įdėkite šiek tiek citrinos. Toliau papasakosiu, kaip geriausia tai padaryti, kad skonis būtų kuo harmoningesnis. Šiandien citrinos – būtina patiekalų, grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Iš citrinos galima gaminti patiekalus ir gaiviuosius gėrimus, daryti kremus ir pasiruošti kvapnias vonias, virti skausmą malšinančią arbatą … Skaityti toliau