Aviečių uogienė be cukraus
Aviečių uogienė, kurioje nenaudojama cukraus yra daugelių mėgstama, pasižyminti gydomosiomis savybėmis.
Namuose, be jokios abejonės, gaunami skaniausi konservavimo žiemai patiekalai.
Aviečių uogienė, kurioje nenaudojama cukraus yra daugelių mėgstama, pasižyminti gydomosiomis savybėmis.
Yra daug būdų, kaip paruošti cukinijas žiemai. Jos džiovinamos, sūdomos, užšaldomos ar marinuojamos. Aš dažniausiai naudoju klasikinius receptus, o cukinijos su morkomis yra vienas iš jų. Išbandykite, gal ir jums patiks mano paruošti receptai. Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų … Skaityti toliau
Cukinijos su paprika yra tas pats lečo. Paruošiama labai paprastai ir greitai, gaunasi kvapniai, ryškiai ir skaniai. Tai universali mišrainė, kuris patiks jums, ir jūsų svečiams, papuoš kasdienę vakarienę ir šventinį stalą. Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir … Skaityti toliau
Klasikinė aviečių uogienė labai skani, bet jau gana banali. Todėl siūlau pridėti šiek tiek egzotikos. Pavyzdžiui, pasigaminkite aviečių uogienę su bananu. Toliau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip tai padaryti. Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra 8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo … Skaityti toliau
Aviečių uogienė yra daugelių mėgstama, pasižyminti dietinėmis ir gydomosiomis savybėmis.
Kad mano mėgstamiausia slyvų uogienė nebūtų per saldi, mėgstu į ją įnešti šiek tiek citrusinių natų. Pavyzdžiui, idealiai tinka apelsinas. Šiandien aš jums papasakosiu, kaip lengvai ir greitai pasigaminti tokią uogienę be jokių papildomų pastangų. Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. Jos … Skaityti toliau
Dažnai bandau naujus receptus, ieškau įvairių variantų ir eksperimentuoju. Taigi pirmą kartą pasigaminau cukinijas su česnaku žiemai. Mano šeimai labai patiko šis užkandis, todėl dabar mūsų rūsyje šių cukinijų visada gausu. Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B … Skaityti toliau
Žiemą tiek mažai įvairių daržovių, bet išeitis yra. Cukinijos žiemai – puikus būdas ilgai išlaikyti skanų vasaros patiekalą. Rekomenduoju šį užkandį pasigaminti iš anksto, kad galėtumėte mėgautis šaltuoju metų laiku. Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, … Skaityti toliau
Klasikiniai cukinijų ikrai – tikras delikatesas. Tiesą sakant, tai šaunus universalus ruošinys, kuris puikiai papildys bet kokią šeimos vakarienę ar šventinį stalą. Nedvejodami patiekite paruoštą cukunijų užkandį su mėsa, garnyru ar tiesiog duona. Cukinijos nauda Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat … Skaityti toliau
Labai neįprastas, bet labai skanus sprendimas – į uogienę įpilti kondensuoto pieno. Bandžiau eksperimento sumetimais ir mano šeima tiesiog apsidžiaugė. Tokia uogienė iš obuolių ir kondensuoto pieno gaunasi ypač harmoninga. Kondensuotas pienas – tai koncentruotas karvės pienas su pridėtu cukrumi. Gamybos technologija paprasta: iš nenugriebto pieno išgarinama drėgmė ir pridedamas cukrus. Kondensuoto pieno nauda Kondensuotame … Skaityti toliau
Yra daug būdų, kaip ir su kuo virti obuolienę. Šeimininkės maišo skirtingus skonius, prideda mėgstamų prieskonių. Šiandien noriu pasidalinti paprastais obuolienės su citrina receptais. Su citrina obuolių skanėstas įgauna malonų citrusinį poskonį. Liaudies medicinoje citrinomis gydoma daugelis ligų. Tam tinka visos vaisiaus dalys: minkštimas, sultys ir žievelė. Pastarojoje yra eterinio aliejaus- Citri aetheroleum. Jo galima gauti žievę … Skaityti toliau
Jei mėgstate tirštą uogienę, rinkites mūsų puikų obuolių-kriaušių uogienės variantą. Visada gaunasi puikiai, nes šiuose vaisiuose yra daug pektino – natūralaus tirštiklio. Kriaušių nauda Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. Įvairių tyrimų duomenimis, šie vaisiai mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Kriaušės yra ląstelienos … Skaityti toliau
Neįmanoma įsivaizduoti žiemos arbatos be naminės uogienės. Tačiau kad būtų iš ko rinktis, vasarą būtina pasidaryti įvairesnių atsargų. Rekomenduoju, be kita ko, išsivirti porą stiklainių obuolių ir slyvų uogienės. Receptas yra juokingai lengvas! Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. Jos naudingos vyrams, … Skaityti toliau
Kad vaisiai neprarastų formos, turėtumėte žinoti keletą svarbių niuansų. Apie tai ir dar daugiau bus kalbama obuolių uogienės su griežinėliais recepte. Ingredientai: Obuoliai – 2 kg; Cukrus – 2 kg; Citrinų sultys – 100 ml; Vanduo – 500 ml. Obuolienės paruošimas: Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Užvirinkite … Skaityti toliau
Rabarbarai ne tik skanūs, bet ir sveiki, o jų nauda susijusi su sudėtimi. Svarbiausias augalo komponentas yra vitaminas K. 100 g yra 25-30% šio vitamino paros normos. Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui ir žaizdų gijimui. Mokslininkai teigia, kad gaminant maistą vitaminas nesunaikinamas, todėl rabarbarai išliks naudingi, kad ir kokį receptą pasirinktumėte. Be to, daržovėje … Skaityti toliau
Prinokusių slyvų ir sultingų kriaušių derinys sukuria neįtikėtinai skanią uogienę su lengvu rūgštumu. Tai puikus maistinių medžiagų šaltinis, taip pat puikus būdas išsaugoti derlių ilgą laiką. Jei norite, pabaigoje pridėkite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, cinamono. Kuo naudingos kriaušės? Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. … Skaityti toliau
Obuoliai yra skanus ir sveikas vaisius. Švieži obuoliai turi vitaminų ir mineralų. Jie stiprina organizmą, padeda apsisaugoti nuo peršalimo, mažina cholesterolio kiekį, valo ir atstato žarnyną. Iš obuolių ruošiama uogienė ir marmeladas, želė ir putėsiai, sultys ir vynas. Obuoliai kepami orkaitėje, naudojami ruošiant įdarą obuolių pyragams ir vyniotiniams. Mėgstamiausia uogienė – obuoliai su kažkokiomis uogomis. … Skaityti toliau
Ilgi žiemos vakarai – puikus laikas arbatai. Prie arbatos puikiai tinka kvapni obuolių uogiene su apelsinų griežinėliais. Galite išsivirti pagal šį nuostabų receptą. 🍊 Kuo naudingi apelsinai? Apelsinų minkštimas turi apie 12% cukrų ir apie 2% citrinos rūgšties. Apelsinus galima valgyti žalius, spausti iš jų sultis ar gaminti džemus. Juose gausu pektino, kuris gerina žarnyno … Skaityti toliau
Tirštos saldžios uogienės mėgėjams šis receptas tikrai patiks. Be to, tai labai originalu, nes tokio vaisių derinio niekas tikrai nepavadins banaliu. Kuo naudingi bananai? Maistinė vertė – Vaisiaus minkštime yra apie 75 proc. vandens, 15-20 proc. cukrų, apie 7 proc. krakmolo, 1,3 proc. baltymų, 0,3-0,6 proc. riebalų. Vitaminai – bananuose gausu A, C ir B1, B2, B6 … Skaityti toliau
Kaip puiku pasigaminti traškius marinuotus kornišonus žiemai – paprastas ir greitas receptas. Žiemą atidarykite stiklainius ir mėgaukitės gardžiais traškiais agurkais. 🥒 Kornišonai (fr. cornichon) – smulkiavaisės agurkų veislės. Kornišonais taip pat vadinami paprastojo agurko vaisiai, kurie nuimami netrukus po žydėjimo, arba ne ilgesni kaip 8 cm agurkėliai. Produktas vertinamas dėl malonaus skonio ir traškumo, naudingų … Skaityti toliau